email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Impozitul pe proprietate: dublu si triplu pentru mai mult de 3 case

impozit casaimpozit a doua proprietate

 

Impozitele pe proprietate vor fi de doua ori mai mari fata de valorile actuale pentru persoanele care detin una sau doua locuinte neinchiriate in afara celei de domiciliu, in timp ce pentru trei case detinute in afara celei de domiciliu va fi o taxa cu aproape de trei ori mai mare decat in prezent.

Cresterile rezulta din proiectul de ordonanta de urgenta, prezentat marti seara de MEDIAFAX, pentru modificarea Codului Fiscal.

Documentul prevede ca daca o persoana fizica are in proprietate doua sau mai multe cladiri utilizate ca locuinta, care nu sunt inchiriate unei alte persoane, impozitul pe cladiri se majoreaza cu 30% pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu, cu 100% pentru cea de-a doua cladire in afara celei de la adresa de domiciliu si cu 200% pentru cea de-a treia cladire si urmatoarele in afara celei de la adresa de domiciliu.

In prezent, in baza Codului Fiscal, daca o persoana fizica are in proprietate doua sau mai multe cladiri utilizate ca locuinta, care nu sunt inchiriate unei alte persoane, impozitul pe cladiri este majorat cu 15% pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu, cu 50% pentru cea de-a doua cladire, cu 75% pentru cea de-a treia cladire si cu 100% pentru cea de-a patra cladire si urmatoarele in afara celei de la adresa de domiciliu.

Astfel, Guvernul va dubla impozitul pentru prima si a doua cladire detinuta in proprietate, dar va elimina si una dintre treptele de impozitare, stabilind o taxa similara pentru persoanele care detin trei, patru ori mai multe locuinte. Prin noul sistem, persoanele care detin trei cladiri in proprietate in afara celei de domiciliu nu vor mai fi taxate suplimentar cu 75%, ca in prezent, ci cu 200%, rezultand o crestere de aproape trei ori mai mare a impozitului.

Persoanele care detin patru sau mai multe cladiri in afara celei de domiciliu vor fi impozitate dublu comparativ cu valoarea actuala.

Proiectul prevede totodata ca, pentru aplicarea noilor impozite, compartimentele de specialitate ale administratiei publice locale vor calcula diferentele de impozit datorate pentru perioada cuprinsa intre data intrarii in vigoare a ordonantei si 31 decembrie 2010 si le vor comunica contribuabililor in termen de 30 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial.

"Contribuabilii care au achitat impozitul pe cladiri pana la data de 31 martie 2010 si au beneficiat de bonificatia acordata in temeiul Codului Fiscal vor datora diferenta de impozit pe cladiri", se arata in document.

Prin majorarea impozitelor, Guvernul estimeaza ca va obtine pentru sase luni din acest an un plus de venituri de 45,9 milioane lei (0,01% din PIB), 95 milioane lei in 2011, 100,7 milioane lei in 2012 si 109,5 milioane lei in 2013, reprezentand cate 0,02% din PIB.

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
impozit casaimpozit a doua proprietate


Data aparitiei: 26 Mai 2010

Votati articolul "Impozitul pe proprietate: dublu si triplu pentru mai mult de 3 case":
Rating:

Nota: 4.54 din 5 din 13 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri





Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X