Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate

Comunicat de presa Nr. 10907 din 25.07.2010 - numarul firmelor suspendate

Data actualizarii: 26 Iulie 2010
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
firme suspendate


Comunicat de presa Nr. 10907/ 25.07.2010 - numarul firmelor suspendate

A.N.A.F. : In primele 6 luni ale anului 2010 numarul firmelor suspendate pentru neutilizarea caselor de marcat s-a dublat fata de anul 2009

In perioada ianuarie-iunie 2010, Garda Financiara a suspendat activitatea comerciala a 3.536 de societati pentru nedotarea cu case de marcat electronice si pentru neemiterea bonurilor fiscale pentru toate operatiunile comerciale efectuate. Comparativ cu perioada similara din 2009, numarul firmelor a caror activitate a fost suspendata din acelasi motiv este aproape dublu, in primul semestru al anului trecut fiind suspendata activitatea a 1.842 de societati comerciale.

Neemiterea bonului fiscal pentru operatiunile comerciale efectuate de catre agentul economic constituie contraventie, potrivit OUG 28/1999 republicata, se sanctioneaza cu amenzi cuprinse intre 8.000 si 40.000 lei si atrage dupa sine suspendarea activitatii societatii pentru o perioada de trei luni.

Totodata, Agentia Nationala de Administrare Fiscala aminteste agentilor economici ca neindeplinirea obligatiei de a se dota si de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, emiterea de bonuri cu o valoare inferioara celei reale, precum si neintroducerea datelor inscrise pe rola jurnal privind tranzactiile efectuate de la ultima inchidere zilnica pana in momentul stergerii memoriei operative constituie contraventii sau, dupa caz, infractiuni.

De asemenea, potrivit art. 9 din acelasi act normativ, clientii trebuie sa solicite si sa pastreze bonurile fiscale asupra lor pana la parasirea unitatii de livrare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, in vederea prezentarii lor la un eventual control.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala este organ de specialitate al administratiei publice centrale, institutie publica cu personalitate juridica aflata in subordinea Ministerului Finantelor Publice. In cadrul ANAF se organizeaza si functioneaza Garda Financiara, Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV), directiile generale ale finantelor publice (DGFP) judetene, Directia Generala a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti si Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC).

DIRECTIA DE COMUNICARE, RELATII PUBLICE SI MASS-MEDIA 26/07/2010

Informatii de top de la expertii PortalContabilitate.ro

- cel mai cunoscut site de consultanta fiscal-contabila din Romania -

Vrei sa vezi si tu TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?

Este foarte simplu! TESTEAZA GRATUIT - Completeaza formularul de mai jos:

- Vei gasi Legislatie la zi + Consultanta detaliata de la experti

Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului!
Conform cerintelor Regulamentului UE 679/2016 sunt de acord ca SC Rentrop & Straton S.R.L. sa colecteze si sa prelucreze datele din formular in scopuri comerciale.








Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"


X