email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Indira Crasnea (CRP): Statul ne jumuleste zicandu-ne ca ne protejeaza

Ialomitianu

Intentia Guvernului de a dubla impozitarea drepturilor de autor este o dovada ca statul a descoperit in aceste venituri "o gasca de jumulit", a declarat, sambata, pentru MEDIAFAX presedintele Clubului Roman de Presa (CRP), Indira Crasnea.

"Autoritatile incearca sa potoleasca foamea bugetara apeland la cea mai primitiva metoda: jumuleala. Statul ne jumuleste zicandu-ne ca ne protejeaza. Si cel mai usor este sa le smulgi penele jurnalistilor si artistilor", a spus Crasnea.

Ea a mai declarat ca "s-a saturat" sa auda cum cei din industria mass-media sunt etichetati ca "smecheri evazionisti".

"M-am saturat sa aud cum suntem calificati ca smecheri evazionisti, pentru ca s-au descoperit niste soferi pe drepturi de autor. M-am saturat de ipocrizia celor de la guvernare, care ne cheama pe la seminarii ca sa indulceasca hapul cu modificarea Codului fiscal, ca pe urma sa aflam ca, pe sest, impozitele se vor dubla", a spus Crasnea.

Presedintele CRP a mai afirmat ca "surzenia" guvernantilor este dovada faptului ca dispretuiesc si refuza dialogul "real" si prefera "conversatiile de florile marului".

"Le-am intins mana, am crezut ca putem dialoga institutional. Poate ar trebui sa le aratam pumnul. Credeti-ma, pumnul se poate arata si actiona eficient intr-un fel foarte european", a mai declarat presedintele CRP.

Crasnea a mai spus ca presedintele Traian Basescu a cerut contribuabililor sa aiba grija de ei si sa nu lase aceasta grija altora, inclusiv statului.

"Vom face cum a spus domnul presedinte, vom avea grija sa nu ne ia statul pielea. Ne vom achita darile, dar nu le vom mai intinde mana celor care vor sa ne ia mai mult si mai mult", a concluzionat presedintele CRP.

Joi a fost supus dezbaterii publice un proiect de modificare si completare a Legii 571/2003 privind Codul Fiscal - care ar urma sa intre in vigoare la 1 ianuarie 2011 si sa se aplice incepand cu veniturile aferente lunii ianuarie 2011 -, ce prevede ca persoanele cu venituri din activitati independente vor plati contributii de asigurari sociale de cel putin 25,36% si pana la 35% din venituri, aproape dublu fata de nivelul actual.

Astfel, contributia de asigurari sociale de stat (pensii) ar urma sa creasca de la 10% la 24,43%, contributia de asigurari sociale de sanatate de la 5% la 8,35%, iar cea la bugetul asigurarilor pentru somaj de la 0,5% la 0,78%.

Potrivit legislatiei in vigoare, persoanele care obtin venituri din activitati independente platesc contributii pentru pensie, sanatate si somaj in cuantum total de 16,5% .

Pentru persoanele care platesc contributii de asigurari, baza de calcul va fi limitata la echivalentul a cinci salarii medii brute pe economie si nu poate fi mai mica decat un salariu de baza mediu brut pe tara.

Legea 571/2003 privind Codul fiscal a fost modificata si completata in iunie 2010 prin OUG 58. Prin noile prevederi, din iulie 2010, persoanele care obtin venituri de natura profesionala, inclusiv din drepturi de autor, sunt obligate sa plateasca pentru acestea contributii de asigurari sociale pentru somaj, pensie si asigurari de sanatate.

Premierul Emil Boc a discutat, vineri, intr-o intalnire informala, cu noii ministri ai Muncii si Finantelor, Ioan Botis si Gheorghe Ialomitianu, despre modificarile la OUG 58/2010 si la normele de aplicare a acesteia.

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat agentiei MEDIAFAX, dupa intalnire, ca modificarile la OUG 58/2010 si la normelor de aplicare a acesteia vor fi definitivate dupa dezbaterea lor in Consiliul Economic si Social, urmand sa fie prezentate spre adoptare in sedinta de saptamana viitoare a Guvernului. Mediafax

NOUTATI Contabile 2024

Stiati ca lipsa politicilor si procedurilor contabile este amendadata cu pana la 4.000 lei?


Comandati chiar acum pachetul complet pentru intocmirea politicilor si procedurilor contabile!

In plus, beneficiati de TRANSPORT GRATUIT pentru cumparaturi a caror valoare depaseste 247 lei (TVA inclusa)!

Pachet Complet pentru intocmirea politicilor si procedurilor contabile cuprinde:

  Stick Manual de politici contabile (100% editabil)
  Stick Proceduri contabile pentru societati comerciale (100% editabil)

Grabiti-va sa comandati ACUM pachetul dvs. cu politici si proceduri contabile!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Ialomitianu


Data aparitiei: 06 Septembrie 2010

Votati articolul "Indira Crasnea (CRP): Statul ne jumuleste zicandu-ne ca ne protejeaza":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X