La jumatatea saptamanii in curs, Camera Deputatilor a adoptat in unanimitate Ordonanta de urgenta 6/2015 care reduce TVA pentru produsele alimentare de la 24% la 9%.
Astfel, proiectul prevede reducerea cotei TVA la 9% de la 1 iunie 2015, pentru livrarea urmatoarelor bunuri: alimente, bauturi, cu exceptia bauturilor alcoolice, destinate consumului uman si animal, animale si pasari vii din specii domestice, seminte, plante si ingrediente utilizate in mod normal in prepararea alimentelor, produse utilizate in mod normal pentru a completa sau inlocui alimentele, precum si pentru serviciile de restaurant si de catering, aminteste Mediafax.
De asemenea, se remarca faptul ca reprezentantii tutuor grupurilor parlamentare au sustinut acest proiect.
Aceeasi sursa anunta ca deputatul PNL Gheorghe Ialomitianu a declarat ca modificarea este "un balon de oxigen”, fiind o masura fiscala foarte buna, care a avut insa parte de o implementare mai putin reusita.
Totodata, se precizeaza ca, in replica la criticile deputatului PNL, deputatul PSD Marian Neacsu a declarat, conform Mediafax, ca este "regretabil ca aplica teoria castravetelui".
Sursa amintita a precizat si ca Marian Neacsu a intrebat: "Cat de pregatit a fost Guvernul Emil Boc cand a crescut TVA la 24%?".
Cartea verde a contabilitatii
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
In paralel, se mentioneaza ca reprezentantul UDMR a solicitat ca scaderea TVA sa se faca si pentru cheltuielile de intretinere.
Camera Deputatilor este for decizional.