email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Surpriza la Ministerul de Finante: noul ministru va fi Ioana Petrescu (34 ani)

Ioana PetrescuministruMinisterul de Finante

Ioana Petrescu (34 ani) a fost propusa pentru a ocupa functia de ministru al Finantelor Publice, noteaza hotnews.ro. Ioana Petrescu a fost numita in septembrie 2013 consilier al premierului Victor Ponta pe probleme fiscale, este profesoara de economie la Facultatea de Politici Publice de la Universitatea Maryland.

Ea este specializata in finante publice, economia tarilor in curs de dezvoltare si emergente si pe economia de securitate nationala, potrivit CV-ului publicat pe blogul sau.  

A absolvit Universitatea Harvard, unde are un doctorat si un masterat in economie, si Wellesley College, unde a obtinut licenta in economie si matematica.

"Sunt convins ca, in ciuda varstei, pe baza pregatirii si a implicarii din ultimele sase luni, in negocieri cu Comisia Europeana, Fondul Monetar International, va putea sa raspunda asteptarilor unui sistem ce are nevoie de reforma", a declarat premierul Victor Ponta la anuntarea componentei noului guvern. Ioana Petrescu a fost numita pe 4 septembrie 2013 consilier al prim-ministrului Victor Ponta.

CV Ioana Petrescu 
 
Septembrie 2013 - prezent: Consilier al premierului Victor Ponta
August 2010 - prezent: assistant professor la Universitatea Maryland, College Park - School of Public Policy
(din septembrie 2013 este in concediu de la universitate, potrivit propriului CV)
August 2012 - Iulie 2013: Director, International Development Specialization, University of Maryland, College Park - School of Public Policy 
August 2010 - prezent: Adjunct Scholar, American Enterprise Institute
Doctor in Economie la Harvard University in 2008, cu teza: "Essays in Taxation and International Relations" (Coordonator: Martin Feldstein)
Masterat in Economie la Harvard University in 2007
Licenta in Matematica si Economie la Wellesley College, a obtinut diploma cu distinctia Summa cum laude, in 2003.
 
A primit Certificate of Distinction in Teaching, Harvard University, in 2007, si Tutor Certification, College Reading and Learning Association, in 2000.
 
Ioana Petrescu a plecat in SUA in 1999, unde a inceput studiile la Colegiul Wellesley, scrie Ziarul Financiar. In octombrie anul trecut, Petrescu declara pentru ziarul citat ca postul sau de profesor la Universitatea Maryland "este momentan inghetat". "Nu voi renunta la el pentru ca am muncit foarte mult pentru acest job", declara aceasta pentru ZF.
 
Declaratie de avere Ioana Petrescu
 
Potrivit declaratiei de avere depuse in septembrie 2013, Ioana Maria Petrescu detine un fond optional de pensii in valoare de 22.618 dolari, un cont bancar in valoare de 2.749 dolari si un alt cont bancar de 1.328 lei.
 
La capitolul venituri, aceasta a incasat un salariu anual de 93.984 dolari la Universitatea Maryland, College Park, SUA, unde a ocupat pozitiile de Assistent Profesor si Director International la Specializarea Dezvoltare. 
 
Potrivit declaratiei de interese, Ioana Maria Petrescu este adjunct scholar la American Enterprise Institute si membru al American Economics Association si al Economics of National Security Association. 
 
Victor Ponta despre Ioana Petrescu: "A participat la o intalnire pe teme economice cu PDL si i-a tinut o lectie de economie aplicata domnului Ialomitianu care m-a uns pe suflet " 
 
Intr-o interventie telefonica la Antena 3, premierul Victor Ponta a declarat ca Ioana Petrescu “este un roman care s-a pregatit foarte bine si a avut mult succes in SUA”. “A acceptat sa vina dintr-o pozitie foarte buna, sa se implice in reforma adevarata a modului de negociere cu institutiile internationale, a reformarii sistemului fiscal, care de 20 de ani e cam cel mai biroacratic si ramas in urma”, a precizat Ponta.
 
Acesta a sustinut ca Petrescu “e sper un suflu proaspat, nu are prejudecati venite dintr-o activitate anterioara. E un pariu pe care il fac pentru oameni tineri si care nu vin dintr-o institutie publica. Nu are suficienta experienta, dar asta poate fi si un lucru bun, ca nu are experienta negativa a structurilor birocratice”.
 
“A participat la o intalnire pe teme economice cu PDL si i-a tinut o lectie de economie aplicata domnului Ialomitianu care m-a uns pe suflet. A fost implicata activ in toate ultimele negocieri, inclusiv in cel cu FMI. E o provocare pe care mi-o asum”, a continuat prim-ministrul. 

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Ioana PetrescuministruMinisterul de Finante


Data aparitiei: 04 Martie 2014

Votati articolul "Surpriza la Ministerul de Finante: noul ministru va fi Ioana Petrescu (34 ani)":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X