email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Scoaterea contribuabililor radiati din randul contribuabililor inactivi

Ordinul 2258/2010contribuabil radiatcontribuabil inactivprocedura

Ordinul 2258/2010 privind modificarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 819/2008 pentru aprobarea Procedurii privind declararea contribuabililor inactivi se refera, la punctul B, la procedura de scoatere din evidenta contribuabililor declarati inactivi a contribuabililor radiati

   1. Contribuabilii care au fost declarati inactivi si care isi inceteaza activitatea se elimina automat din lista contribuabililor inactivi.
   2. In sensul prezentei proceduri, contribuabilii care isi inceteaza activitatea, denumiti in continuare contribuabili radiati, sunt:
   a) comerciantii radiati din registrul comertului;
   b) ceilalti contribuabili, cu exceptia comerciantilor, care la incetarea conditiilor care au generat inregistrarea fiscala au depus certificatul de inregistrare fiscala, in vederea anularii.
   3. In prima zi a fiecarei luni, compartimentul de specialitate din cadrul organului fiscal competent intocmeste un referat, care contine in mod obligatoriu:
   -datele de identificare ale contribuabililor radiati (denumire, domiciliu fiscal, cod de identificare fiscala);
   -numarul si data documentului care atesta radierea;
   -numarul si data ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala prin care respectivii contribuabili au fost declarati inactivi;
   -propunerea de scoatere din evidenta contribuabililor declarati inactivi a contribuabililor radiati.
   4. Referatul se semneaza de catre persoana care l-a intocmit, se vizeaza de catre conducatorul compartimentului de specialitate si de catre conducatorul organului fiscal.
   5. Referatul vizat de catre conducatorul organului fiscal se inainteaza spre aprobare directorului executiv al directiei generale a finantelor publice coordonatoare.
   6. In cazul Directiei generale de administrare a marilor contribuabili, referatul se aproba de catre directorul general.
   7. Pe baza referatului aprobat se intocmeste lista cuprinzand datele de identificare ale contribuabililor declarati inactivi care au fost radiati din Registrul contribuabililor.
   8. Listele, semnate de directorul executiv/directorul general, se transmit in format electronic, scanate, de directiile generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti, precum si de Directia generala de administrare a marilor contribuabili catre Directia generala de tehnologia informatiei si vor fi insotite de o adresa de inaintare, semnata de directorul executiv/directorul general, care va cuprinde numarul de contribuabili cuprinsi in lista.
   9. Procedura prevazuta la pct. 3-8 se desfasoara in maximum 5 zile lucratoare.
   10. In prima zi de la primirea listelor prevazute la pct. 8, Directia generala de tehnologia informatiei elimina contribuabilii inscrisi in aceste liste din lista contribuabililor declarati inactivi.
   11. Directia generala de tehnologia informatiei transmite Directiei proceduri pentru administrarea veniturilor, spre informare, numarul contribuabililor radiati, eliminati din lista contribuabililor declarati inactivi.

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Ordinul 2258/2010contribuabil radiatcontribuabil inactivprocedura


Data aparitiei: 10 Februarie 2011

Votati articolul "Scoaterea contribuabililor radiati din randul contribuabililor inactivi":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X