Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Taxe si impozite Contabilul.ro | Taxe si impozite | Altele

Cum vede BNR evolutia creditelor in franci elvetieni

Data actualizarii: 08 August 2011
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
francul elvetiancrediterate la crediteinstabilitate economica

Asa cum a precizat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, masurile bancii centrale nu vor semana cu cele aplicate de Ungaria in cazul creditelor in franci elvetieni.

In acest sens, Isarescu a precizat ca in Ungaria a avut loc o reesalonare prin care plusul de plata s-a adunat intr-un cont la banca, suma care va fi platita in decursul a 2-3 ani, in functie de fiecare caz in parte. Acesta a mai amintit si ca masurile ar trebui sa tina cont de preferintele clientului: "Abordarile trebuie sa fie individuale si din cunostintele noastre ele deja exista. Este vorba de impingerea spre viitor a unei parti din aceasta povara suplimentara".

Guvernatorul BNR considera ca aceasta crestere semnificativa din partea francului elvetian implica riscuri pentru banci si clienti, dar mult mai putin importante fata de cele din Ungaria. In 2010 in Ungaria a fost introdus un moratoriu pe prescrierile de ipoteci pentru a preveni executarea silita a mii de persoane care nu au facut fata ratelor la creditele ipotecare.

In urma unui acord incheiat in mai anul acesta, autoritatile din Ungaria au renuntat la moratoriu ca urmare a faptului ca acordul presupune ca bancile sa  ofere o rata fixa de schimb de 180 forinti/franc, cu 28% sub nivelurile de pe piata, diferenta fiind acumulata in noi credite in moneda locala, garantate de stat.

La sfarsitul saptamanii trecute, francul elvetian a atins vineri un nou maxim record fata de euro, ca urmare a tensiunii produse de instabilitatea economica din SUA si de criza datoriilor suverane. Francul elvetian s-a apreciat si in raport cu leul, fiind atins luni nivelul de referinta de 3,9173 lei/franc, un nou maxim istoric.





Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X