email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dilema asociatiilor de proprietari. Solutia: Expertizele contabile!

asociatie proprietariexpertiza contabilagestionare bani administratorievidenta contabila



Din ce in ce mai multi proprietari se plang de problemele care apar in ceea ce priveste gestionarea banilor de catre administratorii asociatiilor de proprietari. Aceste conflicte se ivesc pe marginea unor situatii care ii supun la cheltuieli pe acestia din urma si care ii fac sa isi doreasca o justificare a obligatiilor de plata care le revin.

De la astfel de certuri si probleme se trece la debransari si actiuni in instanta. Cei mai multi dintre acesti proprietari sunt nemultumiti de faptul ca nu detin control asupra activitatii administratorului cu privire la gestionarea banilor.

Cu privire la acest tip de probleme, prefectul de Timis, Mircea Bacala, a declarat: " [Proprietarii] Reclamau nereguli in administrarea banilor. De aici apar debransari si alte lucruri. Reclama faptul ca nu au nici un control asupra administratorului. Ca urmare a faptului ca au inceput sa vina cat mai multe sesizari, am solicitat sprijinul lui Nicolae Ignea - director executiv al Corpului Expertilor Contabili si a Contabililor Autorizati din Romania - filiala Timis (CECCAR). Asociatia pe care o reprezinta este o unitate independenta. Expertizele facute sunt un mijloc legal prin care se poate dovedi un prejudiciu material. Probele sunt recunoscute in instanta".

Aceste conflicte sunt diverse si au la baza cazuri in care au fost efectuate reparatii de slaba calitate si la pret mult mai mare cu personal neautorizat. Evidentele contabile pot fi verificate de expertizele contabile care pot fi cerute de orice cetatean care doreste ca o astfel de situatie sa fie clarificata, asa cum a declarat prefectul:

"Aceasta verificare se poate cere si de asociatia de proprietari, prin presedintele asociatiei sau de orice cetatean interesat, in nume propriu. O expertiza poate lamuri multe. Ultimele doua petitii semnalau lucruri foarte grave - se confirma, cel putin intr-una din petitii, ca problemele nu sunt usoare si nici simple. si eu am trait mai mult de 30 de ani intr-un astfel de bloc - permanent existau conflicte intre locatari si administratori".

De asemenea, trebuie retinut ca fiecare membru al asociatiei are dreptul prin  lege de a avea acces la toate documentele.


de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
asociatie proprietariexpertiza contabilagestionare bani administratorievidenta contabila


Data aparitiei: 22 Noiembrie 2011

Votati articolul "Dilema asociatiilor de proprietari. Solutia: Expertizele contabile!":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X