email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Jurnalul Domnisoarei Contabil - Pasii in sahul contabil

jurnalul domnisoarei contabilcontabilitatesarbatori

Cu cat se apropie sarbatorile de iarna, cu atat simt ca un mic simt al melancoliei devine mai acut in mine. Ma uitam de curand cum erau copilasii fericiti ca a venit Mos Nicolae si deja ii vad gandindu-se la Mos Craciu. O fi greu sa gaseasca atatea cadouri dorite?

Cred ca noi toti avem o lista de lucruri pe care le-am vrea. Gandindu-ma mai mult, mi-am dat seama de un lucru important: nu as vrea cadou o alta ocupatie. Imi place sa fiu contabil. Am spus-o!

Multi oameni fug de aceasta meserie gandindu-se ca e mai statica si ca e o mare responsabilitate. Sa nu ne mai gandim ca e vorba si de atatea numere. Ei bine, numerele sunt prietenele mele si imi place sa lucrez cu ele. Cei care au impresia despre care va vorbeam probabil nu au ajuns sa cunoasca mai indeaproape oameni din domeniu. Atat de multa adrenalina si flexibilitate cum e acum nu s-a mai cerut de mult in vreun domeniu, mai ales in contabilitate!

Tot cugetand, am mers fir cu fir pana la a vedea de unde a venit dorinta mea de a fi contabil. De mica o vedeam pe mama facand faimoasele calcule in casa. Cred ca multumirea ei cand calculul ii iesea bine si ii mai ramaneau cativa banuti m-au motivat. Sa-i vad zambetul si sa stiu ca e bine si poate mai primesc si o bombonica erau lucruri minunate. Incetul cu incetul am ajuns sa am banii de buzunar si aveam o mare  multumire cand eram strangatoare si puteam sa adun mai multi. Hm, de aici sa provina o atractie spre lucrul cu banii? Nu cred... Eu vreau doar sa ma asigur ca totul este in regula si sa fiu o buna “gospodina” pentru cei ce au de gestionat companii.

Idila mea cu contabilitatea a continuat pe masura ce cresteam si a avut un punct de cotitura cand eram la liceu. Mi-a fost tare greu sa ma decid intr-o directie si, cand am ales sa merg pe partea cifrelor, parintii mei nu au fost cei mai incantati. Poate ca ar fi vrut sa ma vada mai mult inginera. Oare conta mai mult ce isi doreau ei pentru mine sau ce nazuiam eu? E greu de spus. Pot doar sa confirm ca am facut alegerea buna cu un liceu economic. Mi-am ales drumul potrivit si in timp si ei au putut sa vada cum, pe masura ce cresteam si ma apropiam de terminarea liceului, lucrurile mergeau tot mai bine. Ce frumos imi zambea mama cand veneam cu cate o nota buna. Imi amintea de multumirea ei cand ii iesea calculul cheltuielilor bine.

De aici mai departe am tot studiat si aprofundat. Ah, ce frumos era la facultate! Ce e drept, nu spun asta doar pentru ca disciplinele erau unele interesante. Era atat de multa energie acolo si dorinta de a fi mai bun. Incetisor am priceput: contabilitatea nu e o simpla impartire pe categorii bazata pe diverse calcule. Este o strategie in care inveti sa joci sah cu piesele ce iti sunt puse in mana. Daca ar realiza oamenii cata logica si analiza stau in spatele meseriei noastre!

Zambesc cand imi dau seama ca perceptiile noastre sunt atat de diferite. Nu stiu daca va regasiti in ceea ce va scriu, dar ma simt chiar linistita vazand usor cum m-am indragostit de ceea ce fac. Am invatat sa am rabdare si am devenit atat de flexibila de cand cu numeroasele modificari ale Codului fiscal, cum nu m-as fi asteptat vreodata. Am discutat foarte mult cu colegii mei si cu specialisti in domeniu incat pot sa spun: modificarile legislatiei au trimis contabilii in teambuilding. Si trebuie sa recunosc, a fost greu, dar mi-a placut si inca imi place.

Stiu ca par o optimista si poate chiar sunt. Imi place sa vad oamenii fericiti in ceea ce fac. Voi cum ati ajuns pe acest drum al contabilitatii? Ce va tine in acest domeniu cu atat de multe modificari? Sper sa imi povestiti din pasii vostri si sa ne amintim impreuna de lucrurile care conteaza pentru noi.

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
jurnalul domnisoarei contabilcontabilitatesarbatori


Data aparitiei: 16 Decembrie 2011

Votati articolul "Jurnalul Domnisoarei Contabil - Pasii in sahul contabil":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X