Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Taxe si impozite Contabilul.ro | Taxe si impozite | TVA

Decontare cheltuieli cu salariatii. Conditii corecte de deducere

Data aparitiei: 26 Aprilie 2013
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
ProceduriInregistrari si Politici Contabiledecontare cheltuielicazareHG 1860/2006HG 44/2004


Vom analiza mai jos cazul unei societati care doreste sa inchirieze un imobil pentru salariatii societatii (pentru cazare), urmarind sa stabilim daca aceasta cheltuiala va fi una deductibila pentru societate sau va fi incadrata la venituri de natura salariala.

Solutia consultantului:

Pentru situatia prezentata de dvs. sunt posibile 2 situatii:

a)    Daca salariatii societatii au un loc stabil de munca in provincie si vin la sediul societatii pentru diverse activitati organizatorice si de desfasurarea a activitatii, acestia ar arvea dreptul la decontarea cheltuielilor de cazare, conform art. 26 din HG 1860/2006.

Aceste cheltuieli sunt deductibile la calculul impozitului pe profit si nu pot fi considerate avantaje in natura, conform art. 21 alin. (2) lit.e) din Codul fiscal.

In acest context, consideram faptul ca amortizarea investitiei efectuate prin achizitia garsonierei este deductibila fiscal, inclusiv costurile cu utilitatile.

b)    Daca salariatii societatii isi desfasoara activitatea la sediul acesteia, acestia avand domiciliul in alta localitate, punerea la dispozitie a unei locuinte este un avantaj de natura salariala, conform art. 55 alin. (3 ) lit. b) din Codul fiscal.

Normele de aplicare, regasite la pct. 75 lit. b) din HG 44/2004, stabilesc faptul ca valoarea avantajului de natura salariala se stabileste prin insumarea cheltuielilor in legatura cu bunul folosit, cum ar fi: costul cu amortizarea, utilitatile si intretinerea locuintei.

Aceste costuri vor fi insumate cu celelalte venituri de natura salariala si vor fi supuse impozitului pe venit si asigurarilor sociale.





Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X