email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Raportul anual de activitate CECCAR 2022 - a fost prelungit termenul!

Raportul anual de activitate CECCAR 2022 - a fost prelungit termenul!
raport anualviza ceccarpersoane fizice

CECCAR a prelungit termenul pentru depunerea raportului anual de activitate de la 28 februarie la 4 martie 2022, insa cu anumite conditii. Masura a fost luata in urma numarului mare de accesari ale platformei pentru raport. 

"Numarul foarte mare de accesari ale platformei raport.ceccar.ro inregistrate in 28 februarie, a condus la functionarea necorespunzatoare a acesteia din perspectiva timpului de raspuns. Va informam ca pentru anul 2022, facilitatile financiare se aplica membrilor care depun rapoartele de activitate pana vineri, 4 martie 2022 (prin aprobarea prorogarii termenului exclusiv pentru anul in curs), pana la ora 24.00, cu conditia ca toate celelalte obligatii, inclusiv plata cotizatiei, sa fie indeplinite la 28 februarie 2022.

Pentru a evita suprasolicitarea platformei in ultima zi de depunere a rapoartelor de activitate, va rugam sa aveti in vedere depunerea rapoartelor pe intreaga perioada, pana la noul termen comunicat pentru depunerea acestora (4 martie 2022)." a scris CECCAR

Depunere raport CECCAR 2022: informatii utile

Formularul Raport anual de activitate se va depune doar online, pe platforma https://raport.ceccar.ro, de catre toti membrii (activi si inactivi), utilizand datele de conectare (user-ul si parola) primite in anii anteriori. Formularul Raport anual de activitate se va descarca si completa in computerul dvs., NU in browser-ul de internet (cand completati datele in raport, pe bara de sus a ferestrei sa scrie Adobe sau Acrobat/PDF Reader). Raportul se considera incarcat dupa finalizarea tuturor pasilor si emiterea confirmarii de incarcare de la pasul 3. 

Prin hotararea Consiliului Superior al CECCAR din data de 17.01.2022 s-a acordat pentru anul 2022 o derogare de la art.3, lit. f) si de la art. 5, lit. f) din Metodologia de acordare a vizei anuale pentru exercitarea profesiei, astfel incat NU ESTE NECESARA innoirea ADEVERINTEI MEDICALE care atesta capacitatea deplina de exercitiu, fiind suficienta Declaratia pe proprie raspundere (formular care va fi atasat la raport).
 
Potrivit CECCAR Buzau, facilitatile financiare se aplica pana la data de 28 februarie a anului in curs, iar viza obtinuta in anul 2021 este valabila pana la data de 31 martie 2022 (data inscrisa si pe parafa).

Facilitatile financiare privind cotizatiile se acorda daca membrii indeplinesc cumulativ, pana la termenul limita, urmatoarele conditii: sa efectueze integral plata cotizatiilor datorate, sa depuna Raportul de activitate pentru anii anteriori si sa fi efectuat integral orele de pregatire profesionala in anul 2021.


 
Membrii care isi desfasoara activitatea prin intermediul unei societati (ADMINISTRATORI/ASOCIATI) trebuie sa completeze atat Raportul de activitate pentru societate, cat si Raportul de activitate pentru persoana fizica.

In data de 13.01.2022, Consiliul superior a hotarat ca pentru anul 2022 „Facilitatile financiare de referinta pentru cotizatia variabila (…) sunt:
a. pentru persoane fizice: – o cota de 0,75%;
b. pentru persoane juridice: – o cota de 0,75%;”

Dupa data de 28 februarie acest procent devine 1,2 %. 

Raportul anual de activitate CECCAR: documente necesare la depunere

RAPORT PERSOANE FIZICE
 
1) Raport de activitate persoane fizice (membri activi si inactivi):  semnat digital sau olograf (se incarca la pasul 2 din platforma)
 
2) declaratie capacitate deplina de exercitiu (se ataseza in formularul Raport)
 
3) declaratie cazier judiciar (se ataseza in formularul Raport)
 
4) polita de asigurare (pt. societati si membri activi cu viza si parafa) sau declaratia privind asigurarea de raspundere profesionala (pentru membrii fara viza si parafa) (se ataseaza in raport si/sau se incarca in campul dedicat la pasul 2)
 
5) extras din Registrul de incasari si plati – componenta de incasari
 
6) act de identitate (scanat format pdf) (se incarca la pasul 2 din platforma)
 
7) adeverinta de la locul de munca (in cazul membrilor inactivi) din care sa reiasa ca se afla in situatie de incompatibilitate prevazuta prin lege speciala – (se va atasa in formularul Raport) 
8) documentul de plata a cotizatiilor scanat in format pdf (se incarca la pasul 3 din platforma)

Documentele necesare pot fi descarcate de pe site-ul CECCAR Buzau

 

RAPORT PERSOANE JURIDICE
 
1.) Raport anual de activitate persoane juridice (se incarca la pasul 2 din platforma)

2.) Certificat de inmatriculare emis de Oficiul Registrului Comertului (pdf) (se incarca la pasul 2 din platforma)

3.) Declaratie pe propria raspundere a persoanei care a semnat raportul ca este imputernicita de societate sa depuna raportul (scanat pdf, se ataseaza la Raport) (in cazul in care sunt mai multi asociati);

4.) Balanta de verificare – clasa 7 (pdf) (se incarca la pasul 2 din platforma) (ATENTIE: introduceti in raport toate sumele din clasa 7 astfel incat TOTALUL de la pct. 2.1. din raport sa fie = cu total clasa 7 din balanta)

5.) Polita de asigurare (se ataseaza la formularul Raport)

6.) Raportul validat semnat olograf, scanat, in cazul in care acesta NU este semnat
electronic (se incarca la pasul 2 din platforma)

7.) Documentul de plata a cotizatiilor scanat in format pdf (se incarca la pasul 3)

Consulta sistemul de cotizatii in cadrul CECCAR ► 

 


de Miruna Petrache

NOUTATI Contabile 2024

Cartea Verde a Impozitului pe Venit si a Contributiilor 2024


Alegeti:

  •     sa fiti rapid si corect informat asupra modificarilor legislative ce va impacteaza munca;
  •     sa gasiti instant solutia potrivita pentru problemele dvs. specifice legate de calculul si plata impozitului pe venit si a contributiilor (CAS si CASS);
  •     sa aveti siguranta legala a actiunilor si deciziilor dvs.;
  •     sa economisiti timp, bani si energie!
  •     sa fiti ferit de rigorile noii legi (amenzile privind incalcarea disciplinei financiare au explodat! Ating chiar si 20.000 lei!)

Comandati acum exemplarul dvs. din lucrarea Cartea Verde a Impozitului pe Venit si a Contributiilor 2024!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
raport anualviza ceccarpersoane fizice


Data aparitiei: 16 Februarie 2022
Ultima actualizare: 01 Martie 2022

Votati articolul "Raportul anual de activitate CECCAR 2022 - a fost prelungit termenul!":
Rating:

Nota: 3.8 din 5 din 5 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Definitia intreprinderilor legate: clarificari aduse de MF

    • Ministerul Finantelor propune o noua definitie a intreprinderilor legate in contextul impozitarii microintreprinderilor, conform unui proiect de OUG publicat miercuri, 13 martie.  Prevederile urmeaza sa se aplice incepand cu verificarea incadrarii in categoria microintreprinderilor in anul 2024.  Aceasta propunere legislativa clarifica aplicarea regulior fiscale, mai ales in contextul aparitiei confuziilor generate de prevederile OUG 115/2023 (art. 47 alin...» citeste mai departe aici

  • Salariat cu norma intreaga si titular PFA: studiu de caz privind plata CASS

    • Conform Codului Fiscal, in anul 2024, PFA trebuie sa plateasca la stat un impozit in cota de 10% din venitul net, atat pentru activitatile din sistem real, cat si pentru cele cu norma de venit. Diferenta este la PFA in sistem real, pentru care din acest an si CASS devine cheltuiala deductibila (pana acum intra doar CAS-ul in facilitate). Acest lucru inseamna ca din venitul net se scade CAS-ul si CASS-ul. Salariat si titular PFA 2024 - studiu de caz ...» citeste mai departe aici

  • HORECA in 2024: legislatie explicata si monografii contabile

    • HoReCa este, fara niciun dubiu, un sector vital al economiei, cu o pondere majora, alaturi de comert si transporturi, la cresterea PIB. Este un adevarat barometru care reflecta mai precis decat orice statistici disponibilitatile de consum si, implicit, nivelul de trai al populatiei. Si tocmai din cauza importantei sale, acest sector este vizat adesea de modificari legislative care aduc fie restrictii, fie facilitati, fie noi proceduri sau noi taxe si impozite. Iar t...» citeste mai departe aici

  • Retur produse vandute: monografia contabila aplicabila atat pentru vanzator, cat si pentru cumparator

    • Societatea AbaProd SRL, avand ca obiect de activitate productia de imbracaminte, platitoare de impozit pe profit si TVA, a livrat catre Eva SRL produse finite cu incasare pe masura vanzarii, in doua transe: o livrare in luna decembrie N-1, in valoare de 1.000 lei + TVA (cost de productie 600 lei) si o livrare in luna ianuarie N, de 2.000 lei + TVA (cost de productie 1.400 lei). In luna ianuarie, clientul a achitat contravaloarea a 50% din produsele vandute. In luna iunie N, clientul i...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X