email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ING Bank avertizeaza: exista posibilitatea unei deprecieri puternice a monedei nationale!

Intr-un studiu al ING Bank nu este exclusa o depreciere puternica a mondei nationale pentru a se echilibra deficitul comercial, ceea ce va alimenta inflatia, chiar daca Ministerul Finantelor a precizat ca noua tinta de deficit bugetar nu va influenta negativ indicele preturilor de consum.

Rectificarea bugetara anuntata de guvern, care va duce deficitul bugetar la 2,7% din PIB, fata de 2,5% cat era preconizat, se va traduce, considera studiul, "instantaneu" intr-o adancire a deficitului de cont curent si va pune presiune pe Banca Nationala a Romaniei (BNR) in atingerea tintei de inflatie.

Pe de alta parte, perspectiva alegerilor anticipate, care ar putea fi anuntate dupa raportul de tara din septembrie, creste riscul unor cheltuieli sociale substantiale si ar putea determina o politica fiscala relaxata.

"Cum clasa politica se pregateste intens de alegeri anticipate, a caror data va fi anuntata, cel mai probabil, dupa prezentarea raportului de tara de catre Comisia Europeana, pe 27 septembrie, este de asteptat o politica fiscala relaxata", se arata in analiza ING. De altfel, "riscul in crestere al alegerilor anticipate va determina cheltuieli sociale substantiale dupa ce deficitul bugetar va fi aprobat", adauga analistii ING.

In acelasi studiu se arata ca incetinirea ritmului de crestere a economiilor din Uniunea Europeana si Statele Unite ale Americii este cel mai important pericol pentru economia Romaniei, din cauza dezechilibrelor externe si a nevoii de finantare pe baza investitiilor straine, arata studiul ING Bank.

"Motoarele care au adancit deficitul comercial, cererea interna, performanta exporturilor si importurile masive, nu vor obosi in urmatorii ani. La deficitul de cont curent va contribui de anul viitor si guvernul Romaniei, printr-o politica fiscala relaxata", sustine studiul citat.

Tarile din Uniunea Europeana sunt principalii parteneri comerciali ai Romaniei, iar dezechilibrul balantei de plati este cauzat in principal de deficitul comercial. Deficitul de cont curent a crescut in primul semestru al anului curent cu 40%, comparativ cu perioada similara a anului trecut, insa, chiar daca in ultima perioada, ritmul de crestere s-a mai domolit, ING estimeaza un dezechilibrul al balantei de plati de 9% din produsul intern brut (PIB), fata de 8,5%, cat era in urma cu un an.



Tari cu deficite mai mici decat cele ale Romaniei au fost penalizate de investitorii straini si au fost nevoite sa isi ridice dobanzile, iar mutari asemanatoare sunt asteptate in Romania intr-un viitor nu foarte departat, conform ING . "Totusi pe termen scurt, combinatia dintre deficitul de cont curent si investitii straine va fi neutra pentru leu ", se mai spune in analiza bancii.

Deficitul de cont curent a fost in primele sase luni ale anului de 4,17 miliarde de euro, in crestere cu 40% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar investitiile straine au ajuns in primul semestru al anului la 3,2 miliarde de euro, insa nu mai compenseaza decat 77,8 % din deficitul contului curent.

Sursa: BloomBiz si Agentia NewsIn/30.08.2006

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<


Data aparitiei: 30 August 2006

Votati articolul "ING Bank avertizeaza: exista posibilitatea unei deprecieri puternice a monedei nationale!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X