email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

UPDATE explicatii MFP. Apocalipsa dupa alegeri: "Codul Fiscal se modifica radical in 2015"

codul fiscal 2015codul fiscal modificat
Ministerul de Finante a revenit cu o explicatie oficiala, cititi detalii mai jos.

Batalia pentru presedintia Romaniei afecteaza, cum altfel, chiar si Codul Fiscal. Unul dintre candidatii la presedintie a facut o "dezvaluire" din interiorul Ministerului de Interne, anuntand ca se pregateste o veritabila "apocalipsa" fiscala in perioada urmatoare.
 
Candidatul Aliantei Crestin Liberale (ACL) in alegerile prezidentiale, Klaus Iohannis, a declarat ca potrivit unor surse, la Ministerul de Finante se pregateste o modificare ampla a Codului Fiscal, care ar conduce la majorari de impozite si taxe si chiar la introducerea, incepand din 2015, a impozitului progresiv.
 
"Partidul Social Democrat (PSD) face pomeni electorale pe bani publici. Specialistii au calculat ca suma pomenilor se ridica, pentru 2015, la 15 miliarde de lei, bani care trebuie colectati de undeva. Surse informate din media ne spun ca la Ministerul de Finante se pregateste o modificare ampla a Codului Fiscal si au fost date, in spatiul public, exemple de cresteri de impozite si taxe. Se pare ca impozitul pe teren va creste de opt ori, impozitul pe constructii si impozitul auto vor creste de trei ori", a spus Iohannis intr-o conferinta de presa, citeaza Agerpres.
 
Potrivit acestuia, "este foarte posibil sa se renunte la cota unica, care a fost pastrata datorita insistentelor PNL si care acum este in pericol".
 
"S-ar putea, in 2015, sa ne trezim cu un impozit progresiv pentru a acoperi aceste pomeni electorale. Eu nu cred ca este corect fata de romani sa plateasca, oamenii care nu au avut nicio treaba cu aceasta campanie, din buzunarul lor, toate promisiunile electorale ale candidatului Victor Ponta si ale PSD", a mai afirmat Iohannis.
 
Va fi asa sau nu? Se va modifica din nou Codul Fiscal dupa alegeri sau avem de a face doar cu "fumigene" electorale? Ramane sa vedem in perioada urmatoare, insa este bine sa fim informati si de aceste posibile scenarii.

UPDATE
 
Proiectul rescrierii Codului Fiscal se afla in faza terminala la Finante, chiar daca vor ramane mai multe clarificari ulterioare de adus. Chiar daca in actuala formula, proiectul nu prevede trecerea de la actualul sistem de impunere a salariilor la unul bazat pe cote progresive de venit (lucru prevazut doar de Strategia fiscala a Guvernului), el mentioneaza schimbarea impozitarii proprietatilor rezidentiale in functie de destinatie, au confirmat luni pentru HotNews.ro oficiali ai Finantelor. In privinta trecerii la cote de impunere de 8%, 12% si respectiv 16%- cat prevede actuala Strategie guvernamentala-, aceasta nu poate fi aplicata mai devreme de 1 ianuarie 2016 din considerente strict tehnice, mai spun sursele noastre. Cota unica va ramane aplicabila companiilor si in viitorul apropiat, iar intentia de a reforma sistemul fiscal prin trecerea la cote progresive de impunere  este ferma. 
 
Ioana Petrescu, ministrul Finantelor, a avut imediat o replica la adresa candidatului ACL: "Este regretabil faptul ca un candidat politic pune interesele electorale mai presus de orice, acreditand drept certitudini informatii false, preluate, partial, de la un post de televiziune, fara a face o minima verificare. Anunturile facute sunt doar minciuni, pe care doresc sa le resping categoric. Este o lipsa de responsabilitate si o dovada de viziune pe termen scurt, impardonabile chiar si in context electoral. Vreau sa precizez ferm ca, din punctul meu de vedere, nu exista nicio intentie cu privire la schimbarea cotei unice de impozitare de 16%!
Guvernul isi asuma si sustine cu tarie scaderea cotei CAS cu 5 puncte procentuale pentru angajatori. CAS redus se va aplica in continuare, asa cum ne-am angajat. Avem resurse pentru compensarea aplicarii acestei masuri.
 
Referitor la impozitul pe mijloacele de transport si la impozitul pe teren, in proiectul noului Cod fiscal, aflat in lucru, se are in vedere mentinerea prevederilor din Codul fiscal aflat in vigoare. Prin urmare, si in acest caz afirmatiile sustinute sunt false si nu au legatura cu realitatea".

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
codul fiscal 2015codul fiscal modificat


Data aparitiei: 27 Octombrie 2014

Votati articolul "UPDATE explicatii MFP. Apocalipsa dupa alegeri: "Codul Fiscal se modifica radical in 2015"":
Rating:

Nota: 3.25 din 5 din 6 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Societate care primeste imprumut de la asociat. Care sunt inregistrarile contabile?

    • In lumea afacerilor, accesul la capital este esential pentru functionarea si dezvoltarea unei societati, mai ales in fazele incipiente ale activitatii sale. In acest context, imprumuturile de la asociati devin o modalitate frecventa prin care firmele nou infiintate isi asigura lichiditatile necesare pentru a-si desfasura activitatea. Insa, inainte de a proceda la acordarea unui astfel de imprumut, partile implicate trebuie sa fie constiente de implicatiile legale si contabile ale...» citeste mai departe aici

  • Dividende interimare distribuite in cursul anului: monografia contabila si opinia specialistului

    • Putem distribui dividende interimare in cursul anului, in baza unor situatii financiare trimestriale, insa, daca nu le platim asociatilor pana la sfarsitul anului, trebuie sa declaram si sa platim impozit pe venit pana la data de 25 a anului urmator. Monografia contabila este simpla, insa intervin cateva conturi cu care nu suntem prea obisnuiti (463 si 456), astfel ca dupa regularizarea dividendelor (cu ocazia intocmirii situatiilor financiare anuale) este im...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • Mijloacele fixe de la A la Z: legislatie explicata si studii de caz

    • Toate operatiunile privind mijloacele fixe - achizitie, amortizare, reevaluare, casare, vanzare – pot genera erori de aplicarea a legii, amendate drastic. Stiati ca: - in conformitate cu art. 42 alin. (1) din Legea contabilitatii nr. 82/1991 – neaplicarea corecta a reglementarilor contabile produce o amenda de la 300 lei la 4.000 lei? Ei bine, inregistrarea incorecta a unui obiect/mijloc fix poate genera o astfel de amenda! ...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X