email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Editorial: Ce inseamna sa fii un om bun? Si ce inseamna sa fii un profesionist?

editorialprofesiaresponsabilitatesarciniordine

Exista multe lucruri pe care le trecem cu vederea. De la un fapt marunt pana la unul mai important, de la o factura neplatita la timp pana la un lucru important pentru noi pe care il amanam din varii motive. Si toate acestea se aduna undeva in adancul mintii noastre, prind radacini si raman acolo, amintindu-ne cu regularitate ca mai avem atat de multe de taiat de pe lista.

Iar zilele incep cu acest sentiment ca suntem incarcati, obositi, ca nu avem timp de nimic. Efectul? Lasam si mai multe lucruri deoparte. Trecem, grabiti, peste cele mai importante aspecte ale vietii noastre, adesea amestecandu-le cu cele care sunt urgente, dar deloc esentiale.

Ne privim in oglinda dublul. Acela este dublul nostru cel mai accesibil, cel mai la indemana, cel caruia ii ajustam ba o spranceana, ba un rid, ba palaria, ba cravata. Sunt lucruri pe care le facem zi de zi pentru dublul nostru pe care il vedem in toate suprafetele care ne reflecta ceea ce vad si ceilalti.

Dar noi stim, asa cum stiu si ceilalti, ca suntem inainte de orice oameni, suflete, constiinte. Ca dublul interior e cel care ar trebui sa conteze cel mai mult, ca daca trebuie facute ajustari, atunci cele care conteaza cel mai mult sunt cele interioare.

De la intrebari pe care le amanam pana la raspunsurile de care ne temem. De la decizia de a face totul la timp pana la rabdarea de a intelege. Ce inseamna sa fii un om bun? Si ce inseamna sa fii un profesionist? Unde exista aceste definitii ideale pe care sa le urmam cu sfintenie? Le stim, iar fiecare moment in care ne-am prefacut ca le uitam a echivalat cu un compromis fata de noi insine, fata de meseria pe care o face fiecare dintre noi.

Trecem prin schimbari in fiecare zi. Sistemul legislativ inca nu e bland cu noi. Modificarile-surpriza nu ne-au iertat asa cum ne-am fi dorit. De multe ori ne-am vazut nevoiti sa ridicam din umeri fiindca raspunsul parea desprins din filmele science-fiction. Alteori, nu putin ne-a lipsit,  nu-i asa, sa vrem sa ne punem mainile in cap, neputinciosi in fata unei situatii pe care nu am stiut cum sa o rezolvam.

Dar sa nu uitam  cum ne-am simtit atunci cand, dupa grele incercari, rezolvarea a fost de partea noastra. Cand am avut ultimul cuvant sau cand ziua s-a incheiat cu felicitari. Cand am descoperit ca exista cai simple si totodata corecte de a afla rezolvarea. Cand pe malul celalalt am ajuns fara niciun compromis.

Ce inseamna sa fii un profesionist in adevaratul sens al cuvantului? Inseamna, in primul rand, sa fii un om bun. Iar de acolo, de la dublul interior, ajustat pentru a nu face compromisuri in viata de zi cu zi, pornesc toate celelalte. Listele amanate dispar. Sarcinile grele sunt taiate de pe lista. Ordinea si constiinta fiecarei decizii devin argumente solide si sprijin real pentru fiecare pas pe care il facem.

Sa punem intrebarile potrivite. Sa deprindem responsabilitatea de a afla, de a nu renunta, de a incerca din nou. Sa stim cine suntem, unde ne situam, care ne sunt drepturile si cum sa le aparam, indiferent de profesia pe care am ales-o. Si, in plus, sa avem intotdeauna rabdarea de a intelege.

 


de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

Legea nr. 296/2023: Atentie la modificarile fiscale pentru PFA!


PFA/Intreprindere Individuala/Intreprindere Familiala - Legislatia se modifica!

Atentie la NOUTATILE din Codul Fiscal!
Taxele pentru PFA sunt luate la tinta!

Fii mereu informat cu cele mai noi modificari din lege

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
editorialprofesiaresponsabilitatesarciniordine


Data aparitiei: 10 Noiembrie 2015

Votati articolul "Editorial: Ce inseamna sa fii un om bun? Si ce inseamna sa fii un profesionist?":
Rating:

Nota: 4.29 din 5 din 7 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • ANAF: 15 aprilie, noul termen pentru iesirea din sistemul de impozitare al microintreprinderilor

    • Update 28 martie 2024:  ANAF a anuntat ca termenul limita pentru declararea iesirii din sistemul de impozitare al microintreprinderilor va fi extins pana la data de 15 aprilie 2024. Initial, firmele mici erau obligate sa depuna Declaratia 700 pana la data de 31 martie pentru a iesi din sistemul de impunere pe veniturile microintreprinderilor. Guvernul urmeaza sa adopte modificarea propusa in aceasta saptamana. In cele ce urmeaza, va prezentam anu...» citeste mai departe aici

  • Factura emisa anul trecut si primita in 2024. Putem deduce TVA?

    • In cele ce urmeaza veti afla daca putem deduce TVA din facturi primite si inregistrate in 2024, dar a caror data de emitere este in 2023. Deducere TVA pentru o factura emisa anul trecut Pentru deducerea TVA din facturile primite pentru bunuri sau servicii, persoana inregistrata ca platitor de tva trebuie sa indeplineasca doua conditii: - sa detina o factura emisa in conformitate cu prevederile art. 319, precum si dovada platii in cazul achizitiilo...» citeste mai departe aici

  • Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: atentie la suma maxima prevazuta de lege!

    • In prezentul studiu de caz, ne propunem sa analizam aspectele legale ale imprumutului acordat de societate catre asociatul unic. Veti afla in randurile de mai jos care este suma maxima ce poate fi imprumutata, modalitatea de plata si textul de lege aplicabil in contextul legislatiei in vigoare. Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: studiu de caz Intrebare: "O societate comerciala poate imprumuta asociatul unic? Care este...» citeste mai departe aici

  • CUM si UNDE ne putem plati obligatiile fiscale: Ghid ANAF privind modalitatile plata

    • Cu scopul de a informa contribuabilii, ANAF a publicat o brosura cu modalitatile de plata disponibile catre institutie. Aceasta initiativa are ca obiectiv principal simplificarea si eficientizarea procesului de plata a taxelor si impozitelor, oferind contribuabililor o intelegere clara a tuturor optiunilor disponibile. Impozite, taxe, contributii si alte sume datorate - CUM si UNDE putem plati Contribuabilii isi pot indeplini obl...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X