email
MODIFICARILE din Contabilitate in 2021 - 9 Proceduri Contabile actualizate la zi

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"MODIFICARILE din Contabilitate in 2021 - 9 Proceduri Contabile actualizate la zi"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Modificari importante in modul de transmitere a actelor de executare prin platforma e-Popriri

Modificari importante in modul de transmitere a actelor de executare prin platforma e-Popriri
executaree-popriricodul de procedura fiscala

Finantele au adus modificari si completari procedurii de transmitere a actelor de executare prin platforma e-Popriri. 

Noutatile sunt cuprinse in Ordinul nr. 3037/2020 care modifica Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1.665/2020 privind stabilirea mijloacelor electronice de transmitere la distanta a actelor de executare si a procedurii de comunicare a acestora. 

Actul normativ a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 1210 din 11 decembrie 2020, data de la care a intrat in vigoare.
 

Ordinul nr. 3037/2020: continutul actului normativ

In temeiul prevederilor art. 47 alin. (16) si art. 54 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale art. 10 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice, cu modificarile si completarile ulterioare,

tinand cont de dispozitiile art. 46 alin. (4) si ale art. 69 alin. (1) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare,

avand in vedere avizul Autoritatii pentru Digitalizarea Romaniei comunicat prin Adresa nr. 3.028 din 19.10.2020,
ministrul finantelor publice emite urmatorul ordin:


Art. I. -

Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1.665/2020 privind stabilirea mijloacelor electronice de transmitere la distanta a actelor de executare si a procedurii de comunicare a acestora, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 200 din 12 martie 2020, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. La articolul 12, dupa alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu urmatorul cuprins:

"
(3) Comunicarea catre institutiile de credit a deciziilor de ridicare a masurilor de executare silita asupra disponibilitatilor banesti, aferente popririlor infiintate pana la data intrarii in vigoare a prevederilor prezentului ordin, se realizeaza de catre Punctul central prin preluarea informatiilor cuprinse in acestea de la Unitatea de Imprimare Rapida si incarcarea in spatiul privat de pe portalul A.N.A.F., prin intermediul platformei e-Popriri. Dispozitiile art. 1-3, 6-9 si 11 se aplica in mod corespunzator."

2. La anexa nr. 1 punctul 1.2 litera i), punctul i3) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

"
i3) suspendare totala sau partiala - starea generata de suspendarea executarii silite, in conditiile legii, totala (pentru intreaga suma ramasa de recuperat) sau partiala (pentru o parte din suma ramasa de recuperat);".

3. La anexa nr. 1 punctul 2.5 litera c), punctul c2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
c2) societate aflata in procedura insolventei;".

4. La anexa nr. 1, punctul 5.2 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

"
5.2. Dupa actualizarea informatiilor conform pct. 5.1 si, dupa caz, pct. 6.2, Punctul central emite, prin sistemul informatic e-Popriri, Adresa de suspendare, temporara, totala sau partiala a indisponibilizarii conturilor sau Adresa privind continuarea masurilor de executare silita prin poprire asupra disponibilitatilor banesti, pentru poprirea infiintata prin mijloace electronice de transmitere la distanta, dupa caz, si o incarca pe platforma e-Popriri, aplicandu-se in mod corespunzator prevederile pct. 2.3-2.5 si 2.7. Prin exceptie de la prevederile pct. 2.5, institutia de credit nu transmite mesajul privind motivul neinfiintarii, acesta urmand sa se actualizeze automat, saptamanal, de sistemul informatic e-Popriri prin preluarea informatiilor existente in bazele de date detinute sau la care are acces Agentia Nationala de Administrare Fiscala."

5. La anexa nr. 1, punctul 6.3 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

"
6.3. Dupa actualizarea sumelor efectuata conform pct. 4.6 si 6.2, se transmite Adresa pentru instiintarea institutiilor de credit privind sumele ramase de recuperat, ca urmare a stingerilor efectuate, din popririle infiintate prin mijloace electronice de transmitere la distanta, institutiilor de credit carora li s-au comunicat adresele de infiintare a popririi, indiferent daca acestea au incheiat sau nu cu A.N.A.F. conventia-cadru prevazuta in anexa nr. 2 la ordin. Prevederile pct. 2.3-2.5 se aplica in mod corespunzator. Prin exceptie de la prevederile pct. 2.5, institutia de credit nu transmite mesajul privind motivul neinfiintarii, acesta urmand sa se actualizeze automat, saptamanal, de sistemul informatic e-Popriri prin preluarea informatiilor existente in bazele de date detinute sau la care are acces Agentia Nationala de Administrare Fiscala."

6. La anexa nr. 1, punctul 7.2 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

"7.2. In baza informatiilor prevazute la pct. 7.1, precum si in cazul in care in urma actualizarii sumei ramase de recuperat potrivit pct. 4.6 aceasta este «zero» lei, Punctul central emite, prin sistemul informatic e-Popriri, Decizia de ridicare a masurilor de executare silita asupra disponibilitatilor banesti, pentru poprirea infiintata prin mijloace electronice de transmitere la distanta, si o incarca pe platforma e-Popriri, aplicandu-se in mod corespunzator prevederile pct. 2.3-2.5 si 2.7. Prin exceptie de la prevederile pct. 2.5, institutia de credit nu transmite mesajul privind motivul neinfiintarii, acesta urmand sa se actualizeze automat, saptamanal, de sistemul informatic e-Popriri prin preluarea informatiilor existente in bazele de date detinute sau la care are acces Agentia Nationala de Administrare Fiscala."

7. La anexa nr. 1, punctul 8.4 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

"
8.4. Pana la data semnarii Conventiei-cadru de aderare a institutiilor de credit la mecanismul de comunicare prin mijloace electronice de transmitere la distanta a actelor de executare silita, institutiile de credit aplica prevederile prezentei proceduri, cu exceptia dispozitiilor cap. III. Pana la data semnarii conventiei- cadru, pentru popririle infiintate potrivit prezentei proceduri, informatiile prevazute la pct. 2.5 pot fi comunicate la Punctul central de catre institutiile de credit, prin posta electronica."
 

Art. II. -
Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

de Contabilul.ro

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
executaree-popriricodul de procedura fiscala

Ti-a placut acest articol? Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Data aparitiei: 14 Decembrie 2020


Votati articolul "Modificari importante in modul de transmitere a actelor de executare prin platforma e-Popriri":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


ClubContabilitate.ro - intrebarea zilei

Solutionare PV inventar cu aviz contabil

Intrebare: Va rog frumos sa imi spuneti daca este corect si legal sa se procedeze astfel:

- in gestiunea unui salariat s-a gasit o lipsa de peste 170 milioane vechi
- domnul director vrea sa dea o Decizie prin care
sa i se aduca la cunostinta salariatului acest fapt
si ca institutia urmeaza sa faca toate demersurile prevazute de lege
pentru recuperarea sumei.

Va rog foarte frumos sa imi spuneti
daca este corect si legal ca domnul director sa ii acorde salariatului un Termen de 30 de zile
in care acesta sa aduca acea suma si sa acopere prejudiciul ?
- este corect ca mai intai sa se incerce recuperarea prejudiciului
pe cale amiabila si apoi sa faca Plangere penala si sa recupereze prejudiciul ca parte civila ?

Solutionarea se da de catre director, cu avizul contabil si cu avizul juridic,
conform art.43 din OMFP nr.2861 /2009.

Daca se va da o asemenea solutie,
nu vom fi facuti vinovati ca se va lua aceasta masura ?

Raspuns: Va rog mult de tot sa imi spuneti daca se considera ca perioada legala este termenul de 30 de zile ?... » citeste tot raspunsul aici

Alte articole publicate in data de 14 Decembrie 2020 ARTICOLE SIMILARE

Opinia ta conteaza! Scrie-ne mai jos ce parere ai despre acest subiect dar si ce alte subiecte din domeniu te intereseaza si ai dori sa scriem despre ele!


Daca ai intrebari care necesita consultanta in contabilitate, le poti adresa pe www.PortalContabilitate.ro sau www.ClubContabilitate.ro. Va multumim!


X
user
user
Intrebare antispam: 10 - 4 =
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016Subiectele saptamanii

Stiri si analize economice
SATI

Atentie, Contabili!

Modificari in Codul Fiscal 2021 - ATENTIE la noile Proceduri Contabile!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCA GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARILE din Contabilitate in 2021 - 9 Proceduri Contabile actualizate la zi"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X