email
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum se completeaza Ordinul de plata multiplu electronic (OPME): instructiuni pas cu pas

Cum se completeaza Ordinul de plata multiplu electronic (OPME): instructiuni pas cu pas
Ordinul de plata multiplu electroniccompletare Ordin de plata multiplu electronicdepunere F1129

Reamintim ca Ordinul de plata multiplu electronic (Formularul F1129) poate fi utilizat pentru a efectua plati online. Acesta se foloseste de catre institutiile publice care sunt inregistrate in Registrul entitatilor publice si de catre operatorii economici si alte entitati decat institutii publice pentru efectuarea de plati din conturile deschise la unitatile Trezoreriei Statului prin care isi desfasoara activitatea proprie.

Administratia Judeteana a Finantelor Publice Vrancea aduce la cunostinta contribuabililor ca prin OMFP nr 2538/2023 au fost aduse modificari si completari la Normele metodologice privind utilizarea si completarea Ordinului de plata multiplu.

Ordinul de plata multiplu electronic (OPME): cum se completeaza corect?

Pentru obligatiile fiscale/bugetare care se achita catre bugetele componente ale bugetului general consolidat in conturile de venituri bugetare, in conturile unice sau in conturile de disponibil in care Agentia Nationala de Administrare Fiscala incaseaza/recupereaza obligatii fiscale/bugetare, cu exceptia celor prevazute la pct. 5 si 6, se inscrie: «bugetul general consolidat».

Prin sintagma «incaseaza/recupereaza» se intelege stingerea obligatiilor fiscale/bugetare prin plata voluntara, compensare, executare silita si prin alte modalitati prevazute expres de lege;

Pentru obligatiile de plata catre institutii publice, respectiv pentru plati solicitate de institutii publice in conformitate cu prevederile legale in vigoare, altele decat cele de mai sus, se inscrie denumirea institutiei publice beneficiare.

Pentru accizele care se platesc de catre cumparator in numele furnizorului, inainte de livrarea efectiva a produselor accizabile, se inscrie denumirea furnizorului inregistrat ca platitor de accize.

La codul de identificare fiscala al contribuabilului in cazul impozitului pe venitul din salarii datorat de sediile secundare se inscrie codul de identificare fiscala al sediului secundar.

La platile din conturile deschise la Trezoreria Statului pentru alte destinatii se va completa:

- denumirea beneficiarului sumei;
- codul de identificare fiscala al beneficiarului sumei, persoana juridica, in situatia in care beneficiarul sumei este inregistrat fiscal in Romania;


- codul numeric personal, in situatia platilor catre conturi deschise la Trezoreria Statului;
- codul de identificare fiscala al centralei institutiei de credit din Romania la care beneficiarul sumei iti are deschis contul sau codul de identificare fiscala atribuit Trezoreriei Statului (8609468), in situatia in care beneficiarul sumei nu este inregistrat fiscal in Romania;
- codul numeric personal sau codul de identificare fiscala al centralei institutiei de credit din Romania la care beneficiarul sumei isi are deschis contul potrivit deciziei platitorului, in cazul in care plata se efectueaza din conturi deschise la unitatile Trezoreriei Statului catre persoane fizice in conturi bancare;

In spatiul marcat «Cod IBAN beneficiar» se inscrie codul IBAN aferent contului de venituri/cheltuieli bugetare sau contului de disponibil, dupa caz, in care se achita suma, deschis la unitatile Trezoreriei Statului sau codul IBAN al contului beneficiarului sumei, deschis la institutia de credit”. Rubrica «Reprezentand» se completeaza dupa cum urmeaza:

- pentru sumele reprezentand venituri bugetare se inscrie denumirea obligatiei bugetare achitate
- pentru sumele destinate bugetului general consolidat, se va inscrie «bugetul general consolidat», precum si orice alte informatii pe care platitorul le considera relevante;
- in cazul celorlalte categorii de sume care se achita se inscrie natura economica a platii efectuate;
- in cazul platilor catre beneficiari care nu sunt inregistrati fiscal in Romania se pot inscrie si alte informatii relevante (de exemplu, codul de identificare fiscala al acestora din tara in care sunt inregistrati fiscal).

Depunere Ordin de plata multiplu electronic

Formularul F1129 se depune on-line prin Sistemul National de raportare FOREXEBUG de catre institutiile publice si, respectiv, prin portalul e-guvernare.ro de catre operatorii economici si alte entitatea decat institutii publice.

Recipisele aferente depunerii si validarii/respingerii OMPE, pentru operatorii economici si alte entitati decat institutii publice, se vizualizeaza prin Spatiul Privat Virtual (SPV) la sectiunea “Mesaje”.

Baza legala: OMFP nr.2538/2023 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice privind utilizarea si completarea ordinului de plata pentru Trezoreria Statului (OPT) si a ordinului de plata multiplu electronic (OPME),aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 246/2005 publicat in Monitorul Oficial al Romaniei partea I nr. 830/14.09.2023.


Foto: pexels.com


de Alina Ilie


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Ordinul de plata multiplu electroniccompletare Ordin de plata multiplu electronicdepunere F1129


Data aparitiei: 22 Septembrie 2023

Votati articolul "Cum se completeaza Ordinul de plata multiplu electronic (OPME): instructiuni pas cu pas":
Rating:

Nota: 4.83 din 5 din 3 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba in 2024!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X