email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Declaratia anuala privind impozitul pe profit: Precizari ANAF referitoare la completare si depunere

Declaratia anuala privind impozitul pe profit: Precizari ANAF referitoare la completare si depunere
declaratia 101declaratie impozit pe profitformular 101 grup fiscal

Pentru anul fiscal 2023, Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, nu a suferit modificari care sa impuna actualizarea modelului si continutului formularelor 101 “Declaratie privind impozitul pe profit” si 101 Grup fiscal "Declaratie consolidata privind impozitul pe profit determinat de grupul fiscal".

Ca urmare, in anul 2024, in vederea indeplinirii obligatiilor declarative privind impozitul pe profit datorat pentru anul 2023, contribuabilii utilizeaza formularele 101 si 101 Grup fiscal aprobate prin actele normative mentionate mai sus (si care au fost utilizate pentru declararea obligatiei datorata pentru anul fiscal 2022/anul fiscal modificat care se incheie in anul 2023).

Declaratiile se completeaza cu ajutorul aplicatiei informatice de asistenta si se transmit prin mijloace electronice de transmitere la distanta, potrivit legii.

Aplicatiile informatice de completare a declaratiilor anuale privind impozitul pe profit datorat pentru anul 2023/anul fiscal modificat care se incheie in anul 2024 sunt disponibile pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, la sectiunea “Servicii online -
Descarcare declaratii electronice”.

Potrivit art.42 alin.(1) si art.42^9 alin.(4) din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, platitorii de impozit pe profit au obligatia sa depuna, pana la termenele prevazute de lege, formularul 101 “Declaratie privind impozitul pe profit” sau 101 Grup fiscal "Declaratie consolidata privind impozitul pe profit determinat de grupul fiscal", dupa caz, in vederea definitivarii impozitului pe profit pentru anul 2023/anul fiscal modificat care se incheie in anul 2024.

Modelul si continutul formularului 101 au fost aprobate prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr.3386/2016 pentru aprobarea modelului si continutului formularelor 101 "Declaratie privind impozitul pe profit" si 120 "Decont privind accizele", astfel cum a fost modificat si completat prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr.310/2023.

Modelul si continutul formularului 101 Grup fiscal au fost aprobate prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr.310/2023 pentru aprobarea modelului si continutului formularului 101 Grup fiscal "Declaratie consolidata privind impozitul pe profit determinat de grupul fiscal", precum si pentru modificarea si completarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3.386/2016 pentru aprobarea modelului si continutului formularelor 101 "Declaratie privind impozitul pe profit" si 120 "Decont privind accizele".

Foto: pexels.com
 


de Alina Ilie

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
declaratia 101declaratie impozit pe profitformular 101 grup fiscal


Data aparitiei: 05 Martie 2024

Votati articolul "Declaratia anuala privind impozitul pe profit: Precizari ANAF referitoare la completare si depunere":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X