email
CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Radiere punct de lucru si depunerea Declaratiei 060: care este procedura de urmat?

Radiere punct de lucru si depunerea Declaratiei 060: care este procedura de urmat?
radiere punct de lucrudeclaratia 060radiere inregistrare fiscalaradiere fiscala

Acest studiu de caz analizeaza procedura de inchidere a unui punct de lucru cu 5 salariati si momentul depunerii Declaratiei 060.

Radiere punct de lucru. Depunere D060 - studiu de caz

Intrebare: "Inchiderea punctului de lucru cu 5 salariati: cu ce data se radiaza punctul de lucru in urmatoarea situatie? Decizia asociatului unic din data de 18.07.2024 este inscrisa in Registrul Comertului la 20.08.2024, in baza incheierii din data de 07.08.2024. In ce luna dispare codul de punct de lucru in declaratia 112: luna 08.2024?"

Raspuns:
Certificatul de mentiuni este emis de ONRC in data de 07.08.2024.De la 07.08.2024 aveti un termen de 30 zile pentru declararea la ANAF radierii fiscale a punctului de lucru.

Declaratia 060 se depune direct la organul fiscal (la ghiseu) impreuna cu certificatul de mentiuni emis de ONRC prin care se confirma radierea punctului de lucru, a certificatului de inregistrare fiscala a contribuabilului de care apartine punctul de lucru in vederea anularii.

Cadrul legal: art. 90 din Codul de procedura fiscala-Radierea inregistrarii fiscale

(1) Radierea inregistrarii fiscale reprezinta activitatea de retragere a codului de identificare fiscala si a certificatului de inregistrare fiscala.

(2) La incetarea calitatii de subiect de drept fiscal, persoanele sau entitatile inregistrate fiscal prin declaratie de inregistrare fiscala potrivit art. 81 si 82 trebuie sa solicite radierea inregistrarii fiscale, prin depunerea unei declaratii de radiere.

Declaratia se depune in termen de 30 de zile de la incetarea calitatii de subiect de drept fiscal si trebuie insotita de certificatul de inregistrare fiscala in vederea anularii acestuia. Radierea inregistrarii fiscale se poate efectua si din oficiu, de catre organul fiscal, ori de cate ori acesta constata indeplinirea conditiilor de radiere a inregistrarii si nu s-a depus declaratie de radiere.

Prin urmare, in termen de 30 de zile de la inchiderea punctului de lucru se va depune Declaratia 060 DECLARATIE DE INREGISTRARE FISCALA/ DECLARATIE DE MENTIUNI/ DECLARATIE DE RADIERE PENTRU SEDIILE SECUNDARE - conform OPANAF nr. 1699/ 25.10.2021.

Randul "Radierea inregistrarii fiscale" se marcheaza "X" si se inscrie data radierii inregistrarii fiscale.

In concluzie, la organul fiscal in a carui raza teritoriala se afla punctul de lucru, anexat acestei declaratii, se depune si certificatul de inregistrare fiscala in original, pentru anulare, dar si toate actele doveditoare cu privire la desfiintarea punctului de lucru, respectiv mentiunea si certificatul constator de la registrul comertului, hotararea AGA de desfiintare punct de lucru.


Raspuns oferit in luna august 2024 de catre specialistii site-ului PortalContabilitate. Dati click AICI pentru a vedea toate noutatile contabile + consultanta si raspunsuri detaliate de la experti.

Foto: pixabay.com


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
radiere punct de lucrudeclaratia 060radiere inregistrare fiscalaradiere fiscala


Data aparitiei: 26 August 2024

Votati articolul "Radiere punct de lucru si depunerea Declaratiei 060: care este procedura de urmat?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri





Subiectele saptamanii

  • Examen Consultant Fiscal 2024: 5 intrebari grila rezolvate

    • Examenul de atribuire a calitatii de consultant fiscal este esential pentru validarea competentelor profesionale, cresterea credibilitatii si asigurarea conformitatii cu legislatia in vigoare. Va garantam ca nu veti avea niciun fel de emotii la examenul pentru obtinerea calitatii de consultant fiscal, organizat anul acesta! Il veti promova fara probleme!   Atuul dvs. il constituie lucrarea ...» citeste mai departe aici

  • Ministerul de Finante a actualizat criteriile de marime ale entitatilor raportoare

    • Update 26 august 2024: Prin Ordinul 4164/2024, criteriile de marime ale firmelor pentru intocmirea situatiilor financiare anuale au fost modificate. Important de precizat este ca prevederile ordinului MF se aplica incepand cu situatiile financiare anuale aferente exercitiului financiar al anului 2024. Acest ordin, care vizeaza actualizarea criteriilor de marime ale entitatilor raportoare, a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr....» citeste mai departe aici

  • Achizitii intracomunitare de marfuri. Cand se genereaza codul UIT

    • O intrebare frecvent intalnita in practica este legata de momentul exact in care intervine obligatia declararii transportului de bunuri in Sistemul RO e-Transport: codul UIT trebuie obtinut in momentul in care transportul marfurilor porneste din tara respectiva sau atunci cand marfurile intra efectiv pe teritoriul Romaniei? In continuare, vom analiza cadrul legal si implicatiile acestuia pentru a clarifica aceste aspecte. ...» citeste mai departe aici

  • Combaterea evaziunii fiscale: ce noutati a adus Legea nr. 126/2024

    • ANAF a realizat o Brosura despre noutatile aduse de Legea nr. 126/2024 privind unele masuri pentru consolidarea capacitatii de combatere a evaziunii fiscale, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, asupra Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale. Astfel, in anul 2024, prin Legea nr. 126/2024 privind unele masuri pentru consolidarea capacitatii de combatere a evaziunii fiscale, precum si pentru modificarea si compl...» citeste mai departe aici

  • Radiere punct de lucru si depunerea Declaratiei 060: care este procedura de urmat?

    • Acest studiu de caz analizeaza procedura de inchidere a unui punct de lucru cu 5 salariati si momentul depunerii Declaratiei 060. Radiere punct de lucru. Depunere D060 - studiu de caz Intrebare: "Inchiderea punctului de lucru cu 5 salariati: cu ce data se radiaza punctul de lucru in urmatoarea situatie? Decizia asociatului unic din data de 18.07.2024 este inscrisa in Registrul Comertului la 20.08.2024, in baza incheierii d...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X