Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate | Studii de caz

Radiere punct de lucru si depunerea Declaratiei 060: care este procedura de urmat?

Data aparitiei: 26 August 2024
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Radiere punct de lucru si depunerea Declaratiei 060: care este procedura de urmat?
radiere punct de lucrudeclaratia 060radiere inregistrare fiscalaradiere fiscala

Acest studiu de caz analizeaza procedura de inchidere a unui punct de lucru cu 5 salariati si momentul depunerii Declaratiei 060.

Radiere punct de lucru. Depunere D060 - studiu de caz

Intrebare: "Inchiderea punctului de lucru cu 5 salariati: cu ce data se radiaza punctul de lucru in urmatoarea situatie? Decizia asociatului unic din data de 18.07.2024 este inscrisa in Registrul Comertului la 20.08.2024, in baza incheierii din data de 07.08.2024. In ce luna dispare codul de punct de lucru in declaratia 112: luna 08.2024?"

Raspuns:
Certificatul de mentiuni este emis de ONRC in data de 07.08.2024.De la 07.08.2024 aveti un termen de 30 zile pentru declararea la ANAF radierii fiscale a punctului de lucru.

Declaratia 060 se depune direct la organul fiscal (la ghiseu) impreuna cu certificatul de mentiuni emis de ONRC prin care se confirma radierea punctului de lucru, a certificatului de inregistrare fiscala a contribuabilului de care apartine punctul de lucru in vederea anularii.

Cadrul legal: art. 90 din Codul de procedura fiscala-Radierea inregistrarii fiscale

(1) Radierea inregistrarii fiscale reprezinta activitatea de retragere a codului de identificare fiscala si a certificatului de inregistrare fiscala.

(2) La incetarea calitatii de subiect de drept fiscal, persoanele sau entitatile inregistrate fiscal prin declaratie de inregistrare fiscala potrivit art. 81 si 82 trebuie sa solicite radierea inregistrarii fiscale, prin depunerea unei declaratii de radiere.

Declaratia se depune in termen de 30 de zile de la incetarea calitatii de subiect de drept fiscal si trebuie insotita de certificatul de inregistrare fiscala in vederea anularii acestuia. Radierea inregistrarii fiscale se poate efectua si din oficiu, de catre organul fiscal, ori de cate ori acesta constata indeplinirea conditiilor de radiere a inregistrarii si nu s-a depus declaratie de radiere.

Prin urmare, in termen de 30 de zile de la inchiderea punctului de lucru se va depune Declaratia 060 DECLARATIE DE INREGISTRARE FISCALA/ DECLARATIE DE MENTIUNI/ DECLARATIE DE RADIERE PENTRU SEDIILE SECUNDARE - conform OPANAF nr. 1699/ 25.10.2021.

Randul "Radierea inregistrarii fiscale" se marcheaza "X" si se inscrie data radierii inregistrarii fiscale.

In concluzie, la organul fiscal in a carui raza teritoriala se afla punctul de lucru, anexat acestei declaratii, se depune si certificatul de inregistrare fiscala in original, pentru anulare, dar si toate actele doveditoare cu privire la desfiintarea punctului de lucru, respectiv mentiunea si certificatul constator de la registrul comertului, hotararea AGA de desfiintare punct de lucru.


Raspuns oferit in luna august 2024 de catre specialistii site-ului PortalContabilitate. Dati click AICI pentru a vedea toate noutatile contabile + consultanta si raspunsuri detaliate de la experti.

Foto: pixabay.com









Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X