email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Categorii distincte de elemente ce pot apartine clasei

alte valori

In categoria „Alte valori“, in afara elementelor prezentate mai sus, se pot reflecta de asemenea si valorile tichetelor de masa, tichetele cadou, tichetele de cresa, tichetele pentru vacanta etc. acordate in conformitate cu prevederile legale.

Tichetele de masa reprezinta tichete valorice care dau dreptul personalului angajat din societatile comerciale, regiile autonome etc., sa primeasca o alocatie individuala de hrana, suportata integral pe costuri de catre angajator (Legea nr. 142/1998 privind acordarean tichetelor de masa). Pentru semestrul I al anului 2009, valoarea nominala a unui tichet de masa este de 8,48 lei (Ordin nr. 161/2009 privind stabilirea valorii nominale indexate a unui tichet de masa pentru semestrul I 2009).

**********************************************************************************
Cele mai bune solutii fiscal contabile pentru
TOP 30 PROBLEME de taxe si impozite!

...clic aici pentru detalii
**********************************************************************************

Tichetele cadou sunt bonuri valorice nefungibile, folosite ca instrument de plata in toate tipurile de centre comerciale afiliate de catre societatea care a emis respectivele tichete. Reglementarea juridica a tichetelor cadou a fost publicata abia in anul 2006, cu mult mai tarziu fata de lansarea efectiva a tichetelor de masa, in anul 1998.

Conform Legii nr. 193 din 17.05.2006 privind acordarea tichetelor cadou (si de cresa), publicate in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 446 din 23.05.2006, tichetele cadou se acorda angajatilor din cadrul societatilor comerciale, regiilor autonome, societatilor si companiilor nationale, institutiilor din sectorul bugetar, unitatilor cooperatiste. De asemenea, persoanele fizice care incadreaza personal pe baza de contract individual de munca pot utiliza bilete de valoare sub forma tichetelor cadou. Tichetele cadou se pot utilize pentru campanii de marketing, studiul pietei, promovarea pe piete existente sau noi, pentru protocol, pentru cheltuielile de reclama si publicitate, precum si pentru cheltuieli sociale.

In conformitate cu prevederile legale, valoarea unui tichet cadou, este de 10 lei sau un multiplu de 10, dar nu mai mare de 50 lei. Comercializarea de catre salariati a tichetelor cadou contra unei fractiuni de pret sau a altor servicii decat cele stabilite prin prezenta lege constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei.

Tichetele de cresa se acorda angajatilor care nu beneficiaza de concediul si de indemnizat ia acordate pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap (Legea nr. 193/2006 privind acordarea tichetelor cadou si a tichetelor de cresa). Valoarea tichetelor de cresa se cumuleaza cu alocatia de stat pentru copii acordata conform prevederilor Legii nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii, republicata, si cu stimulentul care se acorda la reluarea activitatii in conformitate cu prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, cu modificarile ulterioare.

Pentru semestrul I 2009, incepand cu luna februarie, valoarea sumei lunare indexate care se acorda sub forma de tichete de cresa, stabilita potrivit prevederilor pct. 6.1 si pct. 6.3 din Normele metodologice de aplicare a dispozitiilor Legii nr. 193/2006 privind acordarea tichetelor cadou si a tichetelor de cresa, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 1.317/2006, este de 350 lei (Ordin nr. 23/2009 pentru stabilirea valorii sumei lunare indexate care se acorda sub forma de tichete de cresa pentru semestrul I 2009).

Tichetele de vacanta reprezinta bonuri de valoare ce se acorda de catre angajatorii care incadreaza personal prin incheierea unui contract individual de munca, in vederea recuperarii si intretinerii capacitatii de munca a personalului salarial.

Nivelul maxim al sumelor care pot fi acordate salariatilor sub forma de tichete de vacanta este contravaloarea a 6 salarii de baza minime brute pe tara garantate in plata, pentru un salariat, in decursul unui an fiscal, tichetele de vacanta fiind costuri integral suportate de catre angajator.

Angajatorii acorda tichete de vacanta numai in cazul in care in anul fiscal anterior au obtinut profit sau venit, dupa caz. Angajatul care beneficiaza de tichete de vacanta nu mai beneficiaza de prima de vacanta in cursul anului fiscal.

**********************************************************************************
Investeste intr-un newsletter care te ajuta sa gandesti perfect fiscal, avantajos si eficient.

Timp de 12 luni reinvata sa respiri normal, fara palpitatii! Vremuri de criza? Nu – daca esti prudent!

...clic aici pentru detalii
**********************************************************************************

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
alte valori


Data aparitiei: 05 Octombrie 2009

Votati articolul "Categorii distincte de elemente ce pot apartine clasei":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X