email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PwC: Aproape 190 de companii multinationale cu capital majoritar romanesc vor aparea in 15 ani

tehnici econometricecapital majoritar romanesc


Aproape 190 de companii multinationale cu capital majoritar romanesc vor aparea in urmatorii 15 ani, numar apropiat de cel care va fi consemnat in Ucraina sau Ungaria, potrivit unui studiu realizat de compania de audit financiar, consultanta fiscala si de afaceri PricewaterhouseCoopers (PwC).

In Ucraina vor fi inregistrate in intervalul analizat 192 de companii multinationale noi, iar in Ungaria 221. Cele mai multe companii multinationale noi in regiunea Europei Centrale si de Est vor proveni din Rusia (930) si Polonia (287).

"Peisajul economiei globale este pe cale sa se schimbe in urmatorii 15 ani, pe masura ce din ce in ce mai multe companii multinationale chineze si indiene vor cauta sa se extinda pe pietele externe. In plus, vor exista din ce in ce mai multe companii multinationale provenind din state precum Singapore, Malaysia si Coreea de Sud", se arata intr-un comunicat al companiei.

PwC estimeaza ca multe gcompanii din zone emergente dinamice, precum India, China, Rusia si Asia de Sud-Est, vor investi in Romania pentru a obtine acces "low-cost" la piata Uniunii Europene.

"Firmele romanesti vor fi astfel supuse unei concurente sporite, intrucat multinationalele din tarile emergente reprezinta competitori mult mai agresivi decat cei traditionali din Europa de vest. Pentru a supravietui, multinationalele romanesti vor trebui sa atinga rapid o masa critica care sa le permita sa reziste acestor noi competitori. Aceasta presupune ca, in afara de ocuparea unei pozitii puternice pe piata romaneasca, firmele romanesti vor trebui sa aiba in vedere si extinderea pe piete externe profitabile, oriunde ar fi acestea", a declarat Alexandru Lupea, Partener, Servicii de Audit, Liderul Grupului pentru Industria Energetica, Miniera si Utilitati din cadrul PricewaterhouseCoopers Romania.

Numarul companiilor provenind din statele emergente care s-au extins pe plan international a crescut in ultimii cinci ani, in parte datorita accelerarii procesului de globalizare, dar si a impactului revolutiei tehnologiei comunicatiilor si informatiei. Este de asteptat ca aceasta tendinta sa continue in urmatorii 15 ani, pe masura ce noile companii multinationale din economiile emergente devin tot mai proeminente la nivel global.

Unele dintre aceste multinationale vor deveni lideri ai domeniilor lor de activitate si vor necesita servicii la nivel global, asa cum ar fi, spre exemplu, serviciile de intretinere si suport al retelelor IT si telecom, conform studiului.

Multe dintre noile companii multinationale se orienteaza direct catre pietele dezvoltate, spre deosebire de practica de pana acum de a-si deschide filiale in tarile vecine. Aceste noi companii multinationale sunt axate tot mai mult pe sectorul serviciilor pentru afaceri sau pe cel industrial cu valoare adaugata mai mare, spre deosebire de domeniile traditionale ale tarilor emergente - extractia de resurse naturale", a adaugat Lupea.

PwC a folosit tehnici econometrice pentru a estima numarul de companii multinationale noi care vor aparea in urmatorii 15 ani, luand in considerare 15 tari emergente. Ţarile analizate au fost Argentina, Brazilia, Chile, China, Ungaria, India, Malaysia, Mexic, Polonia, Romania, Rusia, Singapore, Coreea de Sud, Ucraina si Vietnam.

"Se asteapta ca din India sa provina cele mai multe companii multinationale noi, depasind astfel numarul companiilor chineze. Peste 2.200 de companii indiene se asteapta sa deschida operatiuni in afara tarii in urmatorii 15 ani. Ţarile latino-americane analizate (Argentina, Brazilia, Chile si Mexic) vor genera mai putine companii multinationale, in vreme ce economiile sud-est asiatice orientate catre export (Malaysia si Singapore), impreuna cu Rusia, al carei principal atu il reprezinta bogatia resurselor naturale, precum si recent industrializata economie sud-coreeana, este posibil sa genereze in continuare un mare numar de companii multinationale", precizeaza PwC.

Sursa

Mediafax 20/07/2010

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
tehnici econometricecapital majoritar romanesc


Data aparitiei: 20 Iulie 2010

Votati articolul "PwC: Aproape 190 de companii multinationale cu capital majoritar romanesc vor aparea in 15 ani":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri





Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X