email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANAF: Declaratia unica 112 se depune din februarie 2011

declaratia 112ANAF

  Executivul a aprobat marti, 28 decembrie, o hotarare de guvern privind modelul, continutul si modalitatea de depunere si gestionare a declaratiei privind obligatiile de plata, a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Practic, declaratia unica. Prin actul normativ adoptat astazi se reglementeaza modelul si continutul acestei declaratii unice si instructiunile de completare a declaratiei", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean. Potrivit acesteia, a fost stabilita si o perioada tranzitorie, pana la 1 iulie 2011, timp in care declaratia poate fi depusa si in format hartie. "

A fost stabilita si o perioada tranzitorie, pana la 1 iulie 2011, timp in care declaratia poate fi depusa si in format hartie, semnat si stampilat, conform legii, la ANAF sau la unul din ghiseele acreditate de la Ministerul Finantelor Publice, dupa care declaratia se depune lunar, prin mijloace electronice", a explicat Muntean. "

Daca in prezent, contribuabilul trebuie sa completeze cinci declaratii, din care doua le depune la ANAF, iar cate una la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, Casa de Pensii si Agentia de Somaj, incepand cu ianuarie 2011 se va institui o declaratie unica pentru contributii sociale si impozit pe venit, care va fi depusa la ANAF, urmand ca Administratia Fiscala sa transmita datele necesare celorlalte institutii.

  Este vorba de formularul 112 , declaratie privind obligatiile de plata a contributiilor sociale si impozitul pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate. Aceasta declaratie va fi depusa la ghiseele unitatilor fiscale teritoriale ale ANAF incepand cu obligatiile aferente lunii ianuarie, respectiv, prima depunere va fi in luna februarie. 

I n ultima perioada, numarul contribuabililor care au efectuat plati in sistem online a crescut constant. In cazul impozitului pe venit, in ultimele luni a urcat de la 9.000 de declaratii completate in septembrie la peste 50.000 declaratii inregistrate in decembrie.

  "Din septembrie 2010, cand Guvernul a permis contribuabililor sa efectueze plata impozitului pe venit online, si pana azi s-a inregistrat o crestere constanta a numarului celor care au folosit aceasta metoda in detrimentul celei clasice. Consider ca aceasta decizie a fost foarte buna si imi confirma ca, odata cu introducerea declaratiei unice la 1 ianuarie, tot mai multi contribuabili vor achita online impozitele si contributiile datorate statului", a explicat secretarul de stat in Ministerul Finantelor. Dan Lazar.

Modelul Declaratiei 112 a fost pus in dezbatere publica de ANAF in urma cu cateva saptamani. Aceasta declaratie a starnit deja ceva valva, pentru ca este destul de complicata, avand 14 pagini si foarte multe trimiteri la texte de lege care ar trebui sa explice completarea. Ramane de vazut insa Formularul propriu zis atunci cand el va aparea in Monitorul Oficial si explicatiile care il vor insoti.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA MODELUL DECLARATIEI 112

 

NOUTATI Contabile 2024

Legea nr. 296/2023: Atentie la modificarile fiscale pentru PFA!


PFA/Intreprindere Individuala/Intreprindere Familiala - Legislatia se modifica!

Atentie la NOUTATILE din Codul Fiscal!
Taxele pentru PFA sunt luate la tinta!

Fii mereu informat cu cele mai noi modificari din lege

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
declaratia 112ANAF


Data aparitiei: 29 Decembrie 2010

Votati articolul "ANAF: Declaratia unica 112 se depune din februarie 2011":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X