email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Plata drepturilor castigate de bugetari in instanta, amanata pana in 2016

OUG 113/2010bugetariplata drepturi bugetariOUG 71/2009


In urma procesului de votare desfasurat in Camera Deputatilor saptamana aceasta, a fost aprobat, cu 143 de voturi favorabile, 108 impotriva si 4 abtineri, noul proiect de lege privind aprobarea OUG 71/2009 pentru plata unor sume prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar, principalul amendament admis in comisiile de specialitate fiind cel referitor la prelungirea termenelor de plata pana in 2016.

Trebuie precizat ca a fost respinsa propunerea initiala a Opozitiei de a retrimite la comisiile de specialitate actul normativ pe motiv ca aprobarea si punerea in aplicare a legii care vine sa aprobe cu  amendamente OUG 71/2009 duce la incalcarea jurisprudentei CEDO si a principiilor Conventiei Europene a Drepturilor Omului, intrucat aduce atingere unor drepturi decise prin hotarari definitive ale unor instante de judecata.

Pe parcursul lunii trecute a fost adoptat de catre deputatii din Comisia de buget-finante un raport preliminar favorabil cu amendamente la proiectul de lege privind aprobarea OUG 71/2009, preluand integral raportul preliminar cu amendamente adoptat de Comisia juridica.

Documentul aferent acestui raport mentioneaza ca plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului din sectorul bugetar, devenite executorii pana la 31 decembrie 2011 se va realiza dupa o procedura de executare care incepe astfel: in anul 2012 se plateste 5% din valoarea titlului executoriu, in anul 2013 se plateste 10% din valoarea titlului executoriu, in anul 2014 se plateste 25% din valoarea titlului executoriu, in anul 2015 se plateste 25% din valoarea titlului executoriu, in 2016 se plateste 35% din valoarea titlului executoriu.

In consecinta, termenul de plata a fost prelungit pana in 2016. S-a luat astfel decizia ca sumele datorate categoriilor de personal bugetar care si-au castigat aceste drepturi in instanta sa fie platite in perioada 2010-2012, dupa un calendar care prevedea ca in 2010 sa plateasca 34% din valoarea titlului executoriu iar in 2011 si 2012, cate 33% din valoarea titlului executoriu.

Dat fiind faptul ca aceasta ordonanta a fost aprobata, deputatii au respins OUG 113/2010 privind reesalonarea platii unor sume prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar.


de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
OUG 113/2010bugetariplata drepturi bugetariOUG 71/2009


Data aparitiei: 12 Octombrie 2011

Votati articolul "Plata drepturilor castigate de bugetari in instanta, amanata pana in 2016":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X