email
E-FACTURA si E-TRANSPORT. Top 10 intrebari si raspunsuri practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-FACTURA si E-TRANSPORT. Top 10 intrebari si raspunsuri practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

CECCAR a oferit Modelul de Contract prestari servicii profesionale

prestari servicii profesionalecontractCECCARprestari servicii
CONTRACT – CADRU
DE PRESTARI- SERVICII FINANCIAR- CONTABILE

Incheiat in baza art.14 din O.G. nr.65/1994 privind organizarea activitatii de expertiza contabila si a contabililor autorizati, republicata, intre:

1) Societatea comerciala de expertiza contabila / contabilitate (cabinet expert contabil/contabil autorizat) .............................., cu sediul in
Localitatea.............., strada..................... nr.....,bloc............,
scara........., etaj...., apartament....., judetul/sectorul........., inregistrata la Registrul comertului cu nr............., cod fiscal.............., cont bancar nr.............., deschis la ............, inregistrata in Tabloul Corpului Expertilor Contabili din Romania cu nr........., avand autorizatia de functionare nr.........., legal reprezentata de..........., in calitate de..............., denumita in continuare prestator

si
2)   Societatea comerciala ................, cu sediul in localitatea...................,
 strada............ nr........,bloc........,scara.............,eta......., apartament.........., judetul/sectorul............,inregistrata la Registrul comertului cu ....... nr.......... cod ...... fiscal....., cont bancar nr........, deschis la........, legal reprezentata de............., in calitate de..............., denumita in continuare  client

in urmatoarele conditii:


I.OBIECTUL CONTRACTULUI

Art1 – In baza prezentului contract prestatorul se obliga sa efectueze clientului sau urmatoarele servicii:.................................................................................

II. PRETUL SERVICIILOR

Art.2 – Pentru serviciile prestate in baza prezentului contract clientul va plati prestatorului un onorariu in suma de ....... euro/lei/luna, inclusiv/exclusiv  T.V.A.
In cazul in care onorariu se stabileste in valuta , acesta va fi achitat in lei, la cursul leu/euro al B.N.R.din ziua efectuarii platii, pina – cel mai tarziu – la data de 5 ale lunii urmatoare.

III. OBLIGATIILE  PARTILOR

Art.3 -  Prestatorul se obliga sa efectueze lucrarile mentionate la art. 1 conform normelor legale si/sau profesionale, la termenele stipulate de acesta.

Art.4 – Clientul se obliga sa puna la dispozitia prestatorului  toate informatiile  si documentele necesare pentru buna desfasurare  a activitatii si sa plateasca c/val. serviciilor  ce i-au fost prestate la termenele stipulate in contract.

IV. RASPUNDERI

Art.5 – Nerespectarea termenului prevazut la art.2 obliga clientul la plata de penalitati de...... % datorata pe fiecare zi de intarziere,dar nu mai mult de 60 zile.
Daca clientul nu plateste  suma datorata si penalitatile aferente, la expirarea celor 60 zile contractul se desfiinteaza de plin drept fara punere in intarziere si fara interventia instantei.

Art.6 – Daca  prestatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate producand astfel prejudicii clientului va fi obligat la plata de daune catre acesta, potrivit dispozitiilor Art. 3 – 6 din Indrumarile privind limitarea raspunderii civile a expertilor contabili si contabililor autorizti (in Anexa), aprobate prin Hotararea Consiliului Superior CECCAR nr.12/243 / 25 ianuarie 2012 1).

Art.7 -  Neadeplinirea obligatiilor contractuale de catre una din parti da dreptul celeilalte  sa considere contractul desfiintat de plin drept, fara interventia instantei, cu conditia anuntarii celeilalte parti cu cel putin 5 zile inainte.

Art. 8 – In cazul in care clientul este supus procedurii de insolventa prevazuta de Legea nr. 85/2006 , contractul se reziliaza de plin drept in conditiile articolului precedent.

V. FORTA MAJORA

Art.9 – Forta majora, inteleasa ca evinement  absolut imprevizibil si insurmontabil de tipul razboiului, calamitatilor  naturale , restrictii legale etc., apara de raspundere  partea care o invoca cu conditia anuntari celeilalte parti in termen de cel mult 5 zile de la aparitie; incetarea fortei majore trebuie anuntata contractantului tot in termen de 5 zile.
Obligatiile partilor sunt suspendate pe durata fortei majore.
Daca forta majora se prelungeste  mai mult de 60 zile, oricare dintre parti se poate retrage  din contract fara despagubiri.

VI. ALTE CAUZE

Art.10 – Orice  neintelegeri dintre parti rezultate din prezentul contract sau in legatura cu acesta se vor rezolva – de preferinta – pe cale amiabila, in caz contrar vor fi solutionate prin albitraj, organizat de Corpului Expertilor Contabili si Contabili Autorizati din Romania conform normelor si regulamentului sau de procedura arbitrala.

Art.11 – Denuntarea unilaterala a prezentului contract este permisa numai dupa un termen de cel putin 6 luni de la intrarea sa in vigoare si numai dupa anuntarea celeilalte parti cu cel putin 60 zile inainte.

Art.12 -   Modificarea clauzelor prezentului contract poate fi facuta numai cu acordul scris al ambelor parti materializat intr-un act additional.

Art.13 – Prezentul contract se incheie pe o perioada de un an, incepand cu data semnarii sale de catre ambele parti, si se poate prelungi automat cu noi perioade de un an, daca nici una dintre  parti nu isi manifesta intentia de a-I pune capat, anuntand cealalta parte cu cel putin 15 zile inainte.

Incheiat azi............, in doua exemplare cu valoare de original, cate unul pentru fiecare parte.


1) Potrivit Art. 16, alin 2 din OG 65/1994, republicata, limitele raspunderii civile pot fi negociate de partile contractante, in functie de uzantele interne si internationale ale profesiei contabile


   PRESTATOR,                                                                 CLIENTsursa: CECCAR Constanta

NOUTATI din Legislatie aparute in 2022

Ghidul Practic al Monografiilor Contabile


Atentie: au aparut monografii anului 2022!

Ai la dispozitie 70 monografii:

- noi-noute, variate, complexe, actuale, controversate si legale
- grupate pe domenii de cel mai mare interes
- usor de accesat, usor de inteles, usor de aplicat
- gata de personalizat cu datele operatiunilor tale

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
prestari servicii profesionalecontractCECCARprestari servicii

Ti-a placut acest articol? Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Urmareste-ne pe Google News

Data aparitiei: 14 Martie 2012


Votati articolul "CECCAR a oferit Modelul de Contract prestari servicii profesionale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Sfaturi de la Experti - Intrebari si RaspunsuriAlte articole publicate in data de 14 Martie 2012 ARTICOLE SIMILARESubiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Atentie, contabili!
Sistemele e-Factura si e-Transport vin cu noi OBLIGATII fiscale!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-FACTURA si E-TRANSPORT. Top 10 intrebari si raspunsuri practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X