email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce contribuabili sunt obligati sa depuna declaratii estimative? Vezi procedura

contribuabilivenituriasociatiicompletare declaratiedeclaratii estimativeD 220

Contribuabilii, precum si asociatiile fara personalitate juridica, care incep o activitate in cursul anului fiscal sunt obligati sa depuna la organul fiscal competent o declaratie referitoare la veniturile si cheltuielile estimate a se realiza pentru anul fiscal, in termen de 15 zile de la data producerii evenimentului. Fac exceptie de la prevederile prezentului alineat contribuabilii care realizeaza venituri pentru care impozitul se percepe prin retinere l a sursa.

Contribuabilii care in anul anterior au realizat pierderi si cei care au realizat venituri pe perioade mai mici decat anul fiscal, precum si cei care, din motive obiective, estimeaza ca vor realiza venituri care difera cu cel putin 20% fata de an ul fiscal anterior depun, odata cu declaratia privind venitul realizat, si declaratia estimativa de venit.

Contribuabilii care determina venitul net pe baza de norme de venit, precum si cei pentru care cheltuielile se determina in sistem forfetar si au op tat pentru determinarea venitului net in sistem real depun, odata cu cererea de optiuni, si declaratia de venit estimat.

220 Declaratie privind venitul estimat (OMEF 2371/2007)

Declaratia se completeaza de catre persoanele fizice care realizeaza venituri in bani si/sau in natura, provenind din activitati independente, cedarea folosintei bunurilor, activitati agricole impuse in sistem real, venituri din cedarea folosintei bunurilor calificate in categoria venituri din activitati independente. Nu depun cont ribuabilii care realizeaza venituri din arendare. Cei care obtin venituri din mai multe surse depun cate o declaratie pentru fiecare sursa. Se completeaza de mana, in doua exemplare, din care unul ramane la contribuabil.

Declaratia se depune direct la regi stratura organului fiscal sau la oficiul postal, prin scrisoare
recomandata. Detalii privind completarea declaratiei

rd. 1. Natura veniturilor - se bifeaza casuta corespunzatoare categoriei de venit realizat, dupa caz: venituri comerciale, venituri din p rofesii libere, venituri din cedarea folosintei bunurilor, venituri din activitati agricole, venituri din cedarea folosintei bunurilor calificate in categoria venituri din activitati independente, dupa caz.

rd. 2. Determinarea venitului net - se bifeaza casuta corespunzatoare in functie de modul de determinare a venitului net: in sistem real, pe baza cotelor forfetare de cheltuieli sau pe norma de venit.

rd. 3. Forma de organizare - se bifeaza casuta corespunzatoare modului de desfasurare a activitatii: individual sau intr-o forma de asociere cu persoane fizice.

rd. 4. Obiectul principal de activitate - se inscriu denumirea activitatii principale generatoare de venituri, desfasurata de contribuabil, precum si codul CAEN al activitatii desfasurate.

rd. 5. Sediul - se completeaza adresa sediului sau locului principal de desfasurare a activitatii, dupa caz. in cazul in care activitatea se desfasoara prin mai multe puncte de lucru, se completeaza adresa sediului sau locului principal de desfasurare a activita tii, dupa caz.

rd. 9. Documentul de autorizare/Contractul de inchiriere - se inscriu numarul documentului care atesta dreptul contribuabilului de a desfasura activitate independenta, potrivit legii, data emiterii acestuia, precum si denumirea organului care l-a eliberat.

rd. 11, 12. Data inceperii/incetarii activitatii - se completeaza de catre contribuabilii care isi incep/inceteaza activitatea in cursul anului fiscal. Persoanele fizice autorizate care isi inceteaza activitatea in cursul anului inscriu data depunerii autorizatiei de functionare la organul emitent. Rubricile de la rd. 11 si rd. 12 se completeaza numai daca evenimentele respective se produc in cursul anului pentru care se depune declaratia.




de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
contribuabilivenituriasociatiicompletare declaratiedeclaratii estimativeD 220


Data aparitiei: 27 Iulie 2012

Votati articolul "Ce contribuabili sunt obligati sa depuna declaratii estimative? Vezi procedura":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X