Ordin al ministrului privatizarii nr. 62 din 16 martie 1998
Ordin al ministrului privatizarii nr. 62 din 16 martie 1998 pentru aplicarea normelor metodologice privind privatizarea societatilor comerciale si vanzarea de active, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 151 din 15 aprilie 1998.
Data aparitiei: 30 Mai 2006Votati articolul "Ordin al ministrului privatizarii nr. 62 din 16 martie 1998":Rating: Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: O societate are achizitionat in leasing un autoturism cu o amortizare lunara de 3.800 lei. Valoarea amortizarii deduse lunar este de 1.500 lei. Inainte de amortizarea integrala a autoturismului se decide vanzarea acestuia la o valoare mai mare decat valoarea ramasa neamortizata. Cum este tratata din punct de vedere fiscal cheltuiala cu scoaterea din gestiune a autoturismului?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Incepand cu 1 iulie avem de emis facturi pe relatia B&G: o factura sau doua lunar. 1. In aceste conditii este obligatorie inscrierea in registrul RO e-Factura cu declaratia 084? 2. Daca facem inscrierea in registru va fi obligatorie transmiterea tuturor facturilor emise sau numai cele in relatia B&G (facturile emise catre ceilalti clienti nu sunt pe lista cu produse cu risc fiscal)?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Valoarea unei cladiri construita in regie proprie si finalizata in anul 1995 a fost reevaluata in anul 2012. Valoarea reevaluarii a fost inregistrata in contul 105. Amortizarea cladirii a fost inregistrata in contabilitate doar la valoarea de receptie a cladirii. In anul 2022 cladirea se vinde. Care este monografia contabila de inchidere a contului 105 avand in vedere ca amortizarea s-a inregistrat in contabilitate doar la valoarea de receptie a cladirii?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Numar efectiv de salariati la 31.12.2021: La 31.12.2021 pe statul de salarii avem: 15 salariati cu CIM 8 ore/zi; - un salariat in concediu crestere copil; - un salariat cu CIM cu timp partial 4 ore/zi, avand functia de baza la unitate; - 2 salariati cu CIM cu timp partial 2 ore/zi, fara functia de baza la unitate; - un salariat cu CIM cu timp partial 1 ora/zi, fara functia de baza la unitate. Care este numarul efectiv de salariati existenti la sfarsitul perioadei, respectiv la data de 31...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Sunt neurochirurg (medic specialist) cu PFA. Momentan am venituri din prestari de servicii: consultatii medicale, operatii in clinici private, cu contract de prestari de servicii. Contabila m-a sfatuit sa infiintez SRL. Care sunt avantajele si dezavantajele daca trec pe SRL? Ce cod CAEN pot folosi in cazul in care infiintez SRL, daca ofer aceste servicii doar cu contract cu clinici private?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am un client (SRL) cu activitate asistenta medicala specializata (doctor). Este asociat unic la societate si societatea are contract de prestari servicii cu o clinica medicala privata. In prezent utilizeaza o masina prin contract de comodat de la o persoana fizica, pentru deplasarea la clinica privata. Daca achizitioneaza un autoturism prin credit bancar sau leasing financiar pentru deplasarea la clinica privata, care sunt avantajele si dezavantajele ca achizitia sa fie pe societate si nu pe...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Alte articole publicate in data de 30 Mai 2006
ARTICOLE SIMILARE