email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

CNAS: Din 1 octombrie, cardul de sanatate redevine obligatoriu. Care sunt exceptiile?

CNAS: Din 1 octombrie, cardul de sanatate redevine obligatoriu. Care sunt exceptiile?
cnasOUG 162/2020card de sanatate

Din 1 octombrie, cardul de sanatate redevine obligatoriu, cu exceptia consultatiilor la distanta, anunta CNAS (Casa Nationala de Asigurari de Sanatate) intr-un comunicat de presa.

Institutia aminteste ca OUG 162/2020 aprobata de Guvern pentru completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 70 prevede prelungirea aplicabilitatii masurilor in domeniul sanatatii pana la data de 31 decembrie2020.

Astfel, se mentin pana la finalul anului consultatiile la distanta acordate de medicii de familie si de medicii specialisti din ambulatoriul clinic, pentru care nu este necesara validarea cu cardul de sanatate. In urma consultatiilor acordate la distanta medicul de familie/medicul specialist va emite toate documentele necesare pacientului ca urmare a actului medical, inclusiv prescriptiile medicale. Documentele sunt transmise pacientului prin mijloace de comunicare electronica.

In cazul consultatiilor acordate la cabinet, este obligatorie validarea cu cardul de sanatate a primirii serviciilor, specifica CNAS.

Reintroducem utilizarea cardului de sanatate in toate situatiile in care pacientul se deplaseaza fizic la unitatea medicala pentru a primi servicii medicale, pentru a avea o evidenta cat mai exacta  si a gestiona cat mai eficient fondurile din sistem. Consultatiile la distanta raman o alternativa benefica, atat pentru pacienti cat si pentru medici, prin care se asigura accesul la tratamentele necesare fara a se expune riscurilor de infectare. Recomandam in continuare pacientilor programarea consultatiilor, medicul fiind cel care decide modul in care va fi acordata consultatia, la distanta sau in cadrul unei vizite la cabinetul medical”, a declarat Adela Cojan, presedintele CNAS.

De asemenea, s-a prelungit pana la data de 31 decembrie 2020 termenul de valabilitate pentru urmatoarele documente a caror valabilitate expira pana la aceasta data:

- biletele de trimitere pentru specialitati clinice, inclusiv pentru specialitatea medicina fizica si de reabilitare;

- biletele de trimitere pentru specialitati paraclinice;

- recomandarile medicale pentru dispozitive medicale, tehnologii si dispozitive asistive - ce se depun/se transmit la casa de asigurari de sanatate;

- deciziile de aprobare pentru procurarea dispozitivului medical, tehnologiilor si dispozitivelor asistive.

Printre masurile al caror termen de valabilitate s-a prelungit prin aprobarea OUG 162/2020 se numara si posibilitatea ca medicii de familie sa poata prescrie in continuare pentru pacientii cronici inclusiv medicamentele restrictionate din Lista de medicamente compensate si gratuite care se acorda in cadrul programelor nationale de sanatate, cu mentiunea ca pentru medicamentele care se elibereaza in baza unor protocoale terapeutice si a unor formulare specifice (medicamente notate cu (**)1, (**)1Ω si (**)β in Lista de medicamente compensate si gratuite) este necesara evaluarea periodica a medicului de specialitate pentru a confirma sau modifica schema de tratament, la termenele prevazute in protocoalele terapeutice sau in scrisorile medicale.
 


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor legislative 2024:


TAX MEMO - MEMORATOR TAXE SI IMPOZITE!

->>  Numele obligatiei fiscale respective
->>  Ce act normativ se aplica
->>  Categorii de contribuabili vizati
->>  Termene de plata
->>  Ce declaratii trebuie depuse obligatoriu
->>  Exceptiile de la regula (daca exista)
->>  Observatii, precizari, recomandari, atentionari

Iti sunt acum disponibile doar in 30 sec.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
cnasOUG 162/2020card de sanatate


Data aparitiei: 29 Septembrie 2020

Votati articolul "CNAS: Din 1 octombrie, cardul de sanatate redevine obligatoriu. Care sunt exceptiile?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X