email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Editorialul zilei: Eminescu si patiseria

eminescuflorin campeanu

De ceva vreme incerc (si, uneori, chiar imi reuseste) sa vad cu alti ochi lumea care ma inconjoara. In loc sa privesc masinile care formeaza o coada apocaliptica la semafor, ma uit la pasarile ce se cearta parca razand pe o firimitura de paine.

Metoda functioneaza si, garantat, mai scapati de o doza de stres. Atentie insa cand traversati strada! Nu ramaneti cu ochii la pasarele pentru ca e greu de crezut ca o sa va fereasca vreun sofer innebunit sa ajunga cu 5 secunde mai repede la.. celalalt semafor.

Ei bine, ieri, venind dinspre Universitate spre Piata Natiunile Unite, am decis sa o iau prin zona istorica a Bucurestiului. Doream sa vad daca acel proiect sublim de reconstructie a centrului vechi a demarat. Inca nu stiu ce sa spun... Parca s-ar misca, asa, pe ici pe colo, dar nu prin partile esentiale. Se pare insa ca venirea primaverii va coincide cu venirea muncitorilor pe santier.

Oricum, insa, mersul pe strazi precum Lipscani sau Selari este un exercitiu pe care vi-l propun cu toata convingerea. Iar daca nu sunteti din Bucuresti (motiv pentru care va felicit!) va invit sa faceti o plimbare, pe jos, prin centrul orasului vostru. O sa-l vedeti cu alti ochi. Si o sa va incarcati cu energie pozitiva.

M-a impresionat totul in plimbarea mea, dar, cel mai mult, m-a tulburat o placheta din bronz pe care am citit urmatoarele cuvinte: "In acest imobil a lucrat poetul Mihai Eminescu la revista Timpul, in perioada 1877-1879." Sunt un mare fan al lui Eminescu. Mi-a marcat procesul de formare din scoala generala si din liceu. Probabil nu sunt singurul. Cum nu sunt nici singurul care crede ca multe din convingerile profesorilor mei de limba romana erau doar simple speculatii literare. N-ai cum sa-l obligi pe un elev sa-l inteleaga pe Eminescu numai intr-un anumit fel. Si tocmai acesta este farmecul lui. Dar asta este o alta discutie.

M-am uitat cu interes la placheta si am descoperit ca am trecut prin acea zona de cel putin 50 de ori in ultimii 7-8 ani. Nu mi-a atras atentia niciodata. Am si o scuza: este ascunsa oarecum dupa un insemn comercial. In fostul sediu al revistei Timpul nu parea a fi prea multa agitatie. Sus erau trase obloanele, iar jos, in apropiere, este o patiserie. M-am dus la patiserie in ideea ca voi vedea strudele Eminescu. Nu aveau. Desi ar fi fost o buna idee de a vinde mai mult.

M-am gandit, involuntar, ce ar face americanii sau francezii cu o astfel de cladire. Ce loc de pelerinaj ar fi pentru copii, tineri, poeti, literati si... agramati. Cum ar vinde ei cu 3 dolari sau euro carti cu viata lui Eminescu, postere, fotografii cu tine langa Eminescu. Noi inca nu am invatat sa ne punem in valoare simbolurile. Deocamdata, simbolurile noastre sunt politicieni care spun despre alti politicieni ca sunt zdrente, in direct, la ore de maxima audienta.

Avem insa si un avantaj: Eminescu a existat si nu s-a nascut nici in SUA, nici in Franta si nici in Germania. N-a scris in rusa sau engleza, ci in limba romana. Mai devreme sau mai tarziu, vom intelege ca nu putem progresa decat intorcandu-ne la ceea ce a facut ca acest popor sa reziste peste ani si ani: cultura.

Cine se inscrie intr-o campanie de promovare a valorilor romanesti autentice? Si cum?



Florin Campeanu

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
eminescuflorin campeanu


Data aparitiei: 15 Octombrie 2009

Votati articolul "Editorialul zilei: Eminescu si patiseria":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Societate care primeste imprumut de la asociat. Care sunt inregistrarile contabile?

    • In lumea afacerilor, accesul la capital este esential pentru functionarea si dezvoltarea unei societati, mai ales in fazele incipiente ale activitatii sale. In acest context, imprumuturile de la asociati devin o modalitate frecventa prin care firmele nou infiintate isi asigura lichiditatile necesare pentru a-si desfasura activitatea. Insa, inainte de a proceda la acordarea unui astfel de imprumut, partile implicate trebuie sa fie constiente de implicatiile legale si contabile ale...» citeste mai departe aici

  • Dividende interimare distribuite in cursul anului: monografia contabila si opinia specialistului

    • Putem distribui dividende interimare in cursul anului, in baza unor situatii financiare trimestriale, insa, daca nu le platim asociatilor pana la sfarsitul anului, trebuie sa declaram si sa platim impozit pe venit pana la data de 25 a anului urmator. Monografia contabila este simpla, insa intervin cateva conturi cu care nu suntem prea obisnuiti (463 si 456), astfel ca dupa regularizarea dividendelor (cu ocazia intocmirii situatiilor financiare anuale) este im...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • Mijloacele fixe de la A la Z: legislatie explicata si studii de caz

    • Toate operatiunile privind mijloacele fixe - achizitie, amortizare, reevaluare, casare, vanzare – pot genera erori de aplicarea a legii, amendate drastic. Stiati ca: - in conformitate cu art. 42 alin. (1) din Legea contabilitatii nr. 82/1991 – neaplicarea corecta a reglementarilor contabile produce o amenda de la 300 lei la 4.000 lei? Ei bine, inregistrarea incorecta a unui obiect/mijloc fix poate genera o astfel de amenda! ...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X