email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Editorialul zilei: Sunt mai hot ca tatal meu!

florin campeanu

Astazi vom vorbi despre hoti. Si despre ce se mai fura prin Romania; ma refer la hotii simple, de cartier, chiar nevinovate. Nu la fabrici si uzine sau milioane de dolari din cine stie ce fond de investitii facut peste noapte. Bun. Pai sa incep: mie mi-au furat ornamentul de la masina, din fata blocului.

Era un ornament montat sub capota, pus peste un grilaj de plastic. M-am trezit intr-o dimineata, saptamana trecuta, si am sesizat ceva ciudat la autoturismul din dotare. Mi-am dat seama cu greu ca m-au facut baietii de ornament. Cine stie pe ce caruta de "adevarat" o fi instalat. Sa fie sanatos, CASCO sa traiasca!

Dar ceea ce i s-a intamplat unui bun prieten trece de orice granita a realitatii cotidiene, Este un fel de remake dupa faimoasa melodie "Sunt mai hot ca tatal meu", cantata de un fost (sau actual?) parlamentar. Sa va spun despre ce este vorba.

Imi scrie pe Messenger, ieri, prietenul meu si imi zice ca a patit ceva neverosimil. M-am speriat, initial. "Sa vezi ce s-a intamplat cu masina mea!", imi spune. Are o Dacie 1310 de care e foarte mandru, o scoate la evenimente, cat sa mai ia vreo amenda pentru aspect necoraspunzator sau fum in exces. Dar el e mandru de ea, e masina lui si sanatate. Am fost si eu cu acest bolid la un pescuit, la Tulcea, acum vreo 10 ani. Nu pot spune ca s-a schimbat prea mult. Nici masina, dar nici prietenul. Ceea ce pentru prieten e bine:-)


Revin la eveniment si il las pe prieten sa va povesteasca: "M-am urcat in masina, am dat o cheie si nimic. Ridic capota si ma uit cu atentie. Nimic deosebit, parca lipsea totusi ceva. Stau cateva minute sa analizez si vad, interzis, ca nu mai am conductele de benzina. E un furtun care aduce benzina la carburator si un retur. O iau pe traseul conductelor, niste tevi de cupru, si vad ca acestea lipsesc pana la rezervor!!! Cineva mi-a taiat conductele de benzina, probabil ca sa le vanda!"

Istoria pare desprinsa din cartile stiintifico-fantastice. Ne vom trezi intr-o buna zi ca ni se fura motorul din mers. Sau ca, la un stop, plecam cu doar trei roti in loc de patru� Problema grava e ca sub masina prietenului meu era o balta de benzina. Daca ii trecea prin cap sa aprinda o tigara, ar fi vazut ca tutunul dauneaza extrem de grav sanatatii. Mai tras, mai impins, a ajuns pana la un service unde, firesc, mecanicii au facut cerc in jurul masinii. Si au inceput sa rada in hohote.

Reactia mecanicilor este o reactie tipica de roman. Hazul de necaz ne-a scos din multe situatii in care, cu siguranta, un strain s-ar fi gandit la sinucidere. Nu era cazul acum. Interesant este ca hotii sunt din ce in ce mai originali. Nu se mai limiteaza doar la roti de rezerva sau la truse de scule. Au intrat in detalii, s-au apucat chiar de ceasornicarie. Sa tai conductele de benzina de la o Dacie e semn de disperare. Iar disperarea la hoti e un semn bun. O fi pentru ca vad zeci de masini de politie circuland non-stop cu girofarurile aprinse?

Mai cu o conducta furata, mai cu un ornament lipsa, viata in Romania este interesanta. Atata vreme cat nu cad bombe si nu mergem la serviciu printre teroristi, eu zic ca este inca bine.

Florin Campeanu

NOUTATI Contabile 2024

Atentie! S-a modificat legislatia privind impozitul minim pe cifra de afaceri


Important!
Incepand cu 1 ianuarie 2024, firmele cu o cifra de afaceri de peste 50.000.000 euro in anul precedent si care in anul de calcul determina un impozit pe profit mai mic decat impozitul minim pe cifra de afaceri (IMCA) sunt obligate sa plateasca un impozit minim pe cifra de afaceri de 1%.

Problema e ca aceasta modificare, introdusa prin Legea nr. 296/2023, lasa loc de interpretari.

Explicatii complete si solutiile optime, in lucrarea Impozitul minim pe cifra de afaceri. Fiscalitate aplicata. 

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
florin campeanu


Data aparitiei: 17 Noiembrie 2009

Votati articolul "Editorialul zilei: Sunt mai hot ca tatal meu!":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Avansuri de trezorerie: documente justificative pentru avansuri spre decontare si functiunea contului 542

    • Entitatile pot acorda sume in numerar sau prin banca, denumite avansuri spre decontare, puse la dispozitia angajatilor, in vederea efectuarii unor plati in numele societatii sau in vederea efectuarii unor deplasari in interes de serviciu. Avansurile spre decontare sunt sume puse la dispozitia administratorilor sau a salariatilor din entitate, in vederea efectuarii unor plati in numele acesteia. De regula, justificarea avansului si transformarea sa in cheltuiala efec...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • De ce este esential sa aveti Dosare Permanente ale Clientilor: 7 avantaje majore

    • Atunci cand sunt solicitate lucrari de audit interne/externe sau firma-client are inspectii fiscale, dosarul permanent furnizeaza toate documentele necesare pentru a sustine tranzactiile si operatiunile contabile ale clientului. Acest lucru reduce timpul si efortul necesar pentru pregatirea si gestionarea auditului si creste nivelul de incredere in fata auditorilor/inspectorilor.   Dosarul permanent este un instrument vital in procesul de tinere a contabili...» citeste mai departe aici

  • Impozitul minim pe cifra de afaceri (IMCA): formula de calcul si exemplu practic

    • Incepand cu anul 2024, contribuabilii care inregistreaza in anul precedent o cifra de afaceri de peste 50.000.000 euro si care, in anul de calcul, determina un impozit pe profit cumulat de la inceputul anului fiscal/anului fiscal modificat pana la sfarsitul trimestrului/anului de calcul mai mic decat impozitul minim pe cifra de afaceri stabilit potrivit unei formule prevazute la art. 181 alin. (3) din Codul fiscal, sunt obligati la plata impozitului pe pr...» citeste mai departe aici

X