email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Guvernul - Se reduce CAS de la 1 octombrie

casreducere casreducerea contributiilor sociale

Guvernul va trimite catre Parlament proiectul de lege privind reducerea cu 5% a contributiilor de asigurari sociale, pentru ultimul trimestru, incepand cu 1 octombrie. Premierul explica "in acest fel nu trebuie sa crestem niciun fel de taxa, niciun fel de impozit. 

Premierul Victor Ponta sustine ca reducerea contributiilor de asigurari sociale cu 5% trebuie aplicata chiar de anul acesta, si subliniaza faptul ca Romania isi poate permite acest lucru.

Nu marim deficitul bugetar, nu crestem taxe sau impozite pentru a acoperi acest lucru. Decizia trebuie luata insa, si Guvernul o va propune, de asemenea pot sa ma angajez in numele coalitiei de guvernare, deoarece acest lucru l-am stabilit in intalnirea de alaltaieri, deci, decizia, proiectul de lege va fi votat de catre Parlament si in acest fel legitimitatea politica pentru aceasta masura poate fi deplina. Sunt convins si ca opozitia va vota in favoare si in acest fel va fi expresia unui consens politic, pentru ca in acest moment, si nu mai tarziu, nu anul viitor, nu peste doi ani, nu peste trei, sa luam aceasta masura de reducere a fiscalitatii muncii."

Seful Guvernului a subliniat "Avem acord cu FMI, este functional acordul." si a dat asigurari ca intelegerile pe care Romania le are cu Fondul Monetar International, Banca Mondiala si Comisia Europeana "sunt si raman functionale".

Ioana Petrescu, Ministrul de Finante sustine declaratiile Premierului "... Ceea ce pot sa va spun foarte clar este ca intr-adevar au fost negocieri destul de dificile, dar am insistat foarte mult ca sa facem aceasta masura, dar sa nu punem in locul ei o masura care sa raneasca mediul de afaceri in schimb. De la inceput am discutat mai multe scenarii, dar nu ni s-a parut corect sa punem o taxa pe mediul de afaceri ca sa scadem o alta taxa."

 Am fost de acord in schimb absolut cu principiul ca trebuie sa stam in tinta de deficit si, de aceea, pana la urma, am ajuns la concluzia ca este mai intelept sa aplicam aceasta masura numai de la 1 octombrie. Impactul de la 1 octombrie este mult mai redus, ne putem permite acest lucru, si din incasarile suplimentare, care pe primele cinci luni ale acestui an au fost cu aproximativ 6% mai mari decat anul trecut, si din faptul ca deocamdata pe primele cinci luni s-a cheltuit sub asteptari, deci sub cat a fost prognozat. Şi de asemenea faptul ca avem mai multe buffere, care la momentul de 1 octombrie, daca celelalte solutii nu merg, se pot accesa.

Deci, sunt sigura ca aceste 5% la angajatori se pot acoperi pentru ultimele trei luni din an si, dupa cum a spus si domnul prim-ministru, am avut o discutie foarte clara cu FMI, ca ei vor fi aici in noiembrie si vom discuta bugetul pe 2015, si noi ne angajam ca acel buget sa indeplineasca tintele de deficit si bineinteles vom continua aceasta masura, dar in momentul acela se vor lua decizii, in ce fel noul buget va satisface si conditia de mentinere a deficitului si de a mentine aceasta masura de reducere a CAS cu 5 puncte procentuale la angajator.

De asemenea, ministrul a mai declarat "Acordul cu FMI este in derulare si, cum a spus si premierul, top-up-ul raman acele 10 puncte procentuale. Ei vor veni, echipa tehnica, si in iulie, sa ne ajute cu rectificarea bugetara; vor veni aici in noiembrie, sa discutam despre bugetul pe 2015."

de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
casreducere casreducerea contributiilor sociale


Data aparitiei: 16 Iunie 2014

Votati articolul "Guvernul - Se reduce CAS de la 1 octombrie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X