Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie fiscala

Reduceri la impozitul pe profit si CAS, posibile pentru hotelieri

Data aparitiei: 04 Septembrie 2014
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Reducerea impozitului pe profitimpozitul pe profitreducerea contributiilor socialefacilitatihotelieri

Potrivit unui nou proiect emis de Departamentul pentru IMM si Turism, mai multe facilitati fiscale s-ar putea aplica pentru hotelieri, printre acestea numarandu-se reducerea impozitului pe profit si a contributiilor sociale.

In plus, anunta Mediafax, hotelierii ar putea beneficia de garantii de stat pentru credite de investitii, fiind luata in calcul si reducerea taxei aferente licentei de organizare a jocurilor de noroc si a taxei anuale aferente autorizatiei de exploatare a jocurilor de noroc.

Asa cum precizeaza Departamentul pentru IMM si Turism, citat de aceeasi sursa, facilitatile fiscale ar urma sa stimuleze investitiile in turism, contribuind astfel la cresterea numarului locurilor de cazare, la diversificarea serviciilor de agrement, care ar extinde sezonul, avand ca efecte cresterea numarului de turisti, ocuparea fortei de munca si cresterea consumului.

De asemenea, se precizeaza ca e posibila cresterea bugetului de stat, prin majorarea contributiilor sociale rezultate din locurile de munca nou create si cresterea incasarilor.

Aceste beneficii sunt acordate in contextul in care, anunta Mediafax, oficialii din turism au constatat ca un deficit de competitivitate pe care il au structurile hoteliere si de agrement romanesti fata de structurile din celelalte state UE, in special, si fata de cele de la nivel global, in general.

De asemenea, perioada de derulare a schemei pentru obtinerea facilitatilor fiscale ar urma sa inceapa la data aparitiei proiectului in Monitorul Oficial si se incheie la sfarsitul anului 2020, in limita bugetului anual alocat schemei.

Mediafax informeaza ca infrastructura turistica sau de agrement finantata trebuie sa fie functionala si sa opereze pentru o perioada de cel putin 5 ani de la data finalizarii proiectului, in cazul intreprinderilor mari, si de 3 ani, in cazul IMM-urilor.






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X