Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate | Altele

Conferinta privind CAS-ul in Romania | De ce efectele sunt negative

Data actualizarii: 01 Februarie 2013
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
contributii socialeDan Manolescureducerea CASmasuri fiscalecote angajati


Tara noastra se numara printre statele cu cele mai mari sume stabilite pentru contributiile sociale, totalul fiind de 44,45%, fapt care dauneaza in mod semnificativ mediului de afaceri. Prin comparatie, din aceasta cauza Romania se claseaza in urma Bulgariei care are un nivel cumulat al impozitarii muncii de 30,3%.

Reducerea contributiilor sociale este o solutie care poate stimula economia, aceasta este una dintre concluziile conferintei". Cum se pot stimula cresterea economica  si crearea de locuri de munca  prin masuri fiscale", organizata de ZF in parteneriat cu firma de audit si consultanta  PwC.

In Romania angajatorii platesc contributii sociale de 28%, in timp ce cota platita  de angajati este de 16,5%. Comparativ, in Bulgaria cotele platite de firme ajung la 18,2%, iar cele platite de salariati sunt de 12,1%.

Reducerea contributiilor sociale a fost solicitata  de mult timp de mediul de business si a fost sustinuta  de analisti prin calcule. Chiar si reprezentantii FMI au adus in discutie de multe ori necesitatea ajusta rii CAS, insa  doar in conditiile identifica rii unor solutii altenative care sa  compenseze diminuarea incasarilor bugetare. Contributiile sociale sunt cea mai importanta  resursa  de bani la bugetul consolidat.

"Romania a ra mas una dintre ta rile cu cele mai ridicate niveluri ale contributiilor sociale. Este extrem de ingrijorator pentru mediul de afaceri. Sunt necesare diminuarea contributiilor sociale si plafonarea contributiilor de asigurari de sanatate", a spus Mihaela Mitroi, partener Consultanta  Fiscala  PwC Romania.

In replica , Dan Manolescu, secretar de stat in Ministerul Finantelor, a spus ca  reducerea contributiilor sociale este "un angajament asumat". El a explicat ca  in acest an Ministerul Finantelor va face o analiza  complexa  a intregului sistem de asigurari sociale.

"Cum este stabilit in prezent sistemul de asigura ri sociale lasa  posibilitatea de migrare dintr-o zona  in alta. Trebuie analizat tot sistemul de contributii sociale si trebuie reasezat pe baze care sa  descurajeze astfel de migra ri", a spus Manolescu.


Sursa: Zf.ro








Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X