email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania, membra I.O.T.A. Ce inseamna acest lucru pentru domeniul fiscal?

Domeniul fiscalmembra I.O.T.A.administratia fiscalaconsiliul executiv

In perioada 3-4 iulie 2014 a avut loc, la Belgrad, cea de a XVIII-a Adunare Generala a Organizatiei Intra-Europene a Administratiilor Fiscale (I.O.T.A.).

Astfel, potrivit unui anunt ANAF, conform deciziilor luate in cadrul celei de a XVIII-a Adunari Generale IOTA, Consiliul Executiv pentru perioada iulie 2014-iulie 2015 este format din urmatoarele state membre: Olanda (in calitate de Presedinte), Austria, Azerbaijan, Finlanda, Franta, Irlanda, Republica Ceha, Romania si Spania (in calitate de membri).

Un aspect important pe care trebuie sa il retinem este ca e pentru prima data de la aderare cand Romania indeplineste functia de membru in cadrul Consiliului Executiv. Din 1998, I.O.T.A. s-a dovedit un partener important si necesar pentru Agentia Nationala de Administrare Fiscala in procesul de creare si implementare a unui sistem de administrare fiscala integrat in cel european, precum si in dezvoltarea si intarirea relatiilor de cooperare cu administratiile fiscale membre.


Ce inseamna acest lucru pentru tara noastra?

Functia de membru in Consiliul Executiv incununeaza eforturile Agentiei Nationale de Administrare Fiscala din ultimii ani, in raport cu implicarea activa in contextul international, contribuind la consolidarea pozitiei in cadrul organizatiei si demonstrand dezideratul agentiei de a se dezvolta in concordanta cu tendintele si bunele practici de la nivel international.

In acelasi timp, se precizeaza ca Agentia Nationala de Administrare Fiscala va avea prilejul sa isi consolideze relatiile externe cu parteneri traditionali precum autoritatile fiscale din Franta si Spania si sa dezvolte cooperarea cu celelalte autoritati din statele membre in Consiliul Executiv.


Ce reprezinta  I.O.T.A.?

Organizatia Intra-Europeana a Administratiilor Fiscale este o organizatie interguvernamentala non-profit care ofera sprijin si asistenta membrilor sai (46 state), in vederea dezvoltarii autoritatilor fiscale din fiecare tara, in conformitate cu nevoile individuale ale acestora si asigura cooperarea in regiunea europeana, incurajand adoptarea de bune practici in domeniul fiscal.

Adunarea Generala reprezinta autoritatea suprema a I.O.T.A. In cadrul acesteia, statele membre decid, prin vot, componenta Consiliului Executiv pentru perioada urmatoare (1 an). Consiliul Executiv este un organ statutar al organizatiei, compus din 9 membri, dintre care unul in calitate de Presedinte al Consiliului Executiv al Organizatiei si al Adunarii Generale. Acesta detine un rol fundamental in cadrul I.O.T.A., fiind organul care stabileste directia viitoare a organizatiei si coordoneaza si sprijina intreaga activitate desfasurata sub egida I.O.T.A.



de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Stiati ca lipsa politicilor si procedurilor contabile este amendadata cu pana la 4.000 lei?


Comandati chiar acum pachetul complet pentru intocmirea politicilor si procedurilor contabile!

In plus, beneficiati de TRANSPORT GRATUIT pentru cumparaturi a caror valoare depaseste 247 lei (TVA inclusa)!

Pachet Complet pentru intocmirea politicilor si procedurilor contabile cuprinde:

  Stick Manual de politici contabile (100% editabil)
  Stick Proceduri contabile pentru societati comerciale (100% editabil)

Grabiti-va sa comandati ACUM pachetul dvs. cu politici si proceduri contabile!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Domeniul fiscalmembra I.O.T.A.administratia fiscalaconsiliul executiv


Data aparitiei: 09 Iulie 2014

Votati articolul "Romania, membra I.O.T.A. Ce inseamna acest lucru pentru domeniul fiscal?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X