Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie contabila

Programa examen de admitere la stagiu 2014 contabil autorizat si expert contabil

Data aparitiei: 30 Iulie 2014
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Programa examen de admitere la stagiu 2014tematic examen accesexpert contabil 2014contabil autorizat

Regasiti mai jos programa pentru examenul de admitere la stagiu in vederea obtinerii calitatii de contabil autorizat, sesiunea 2014, precum si programa completa examen admitere la stagiu in vederea obtinerii calitatii de expert contabil, sesiunea 2014.


PROGRAMA aferenta examenului de admitere la stagiu in vederea obtinerii calitatii de contabil autorizat, sesiunea 2014

1. CONTABILITATE

Capitolul I

CONTABILITATE SI RAPORTARE FINANCIARA CONFORME REGLEMENTARILOR NATIONALE


I. Contabilitatea si raportarea financiara a entitatilor economice:

1. Obligatii care revin, potrivit legii, persoanelor juridice, pe linia organizarii si conducerii
contabilitatii.

2. Forma si continutul situatiilor financiare anuale.

3. Utilizatorii si caracteristicile calitative a le situatiilor financiare.

4. Principiile contabile generale. Reguli generale privind recunoasterea si evaluarea.

5. Contabilitatea activelor imobilizate (definitii, delimitari, recunoastere si derecunoastere, sistemul de conturi, evaluarea initiala, evaluarea dupa recunoastere, evaluarea cu ocazia cedarii si scoaterii din evidenta, tratamente contabile si cerinte de prezentari de informatii).

6. Contabilitatea activelor circulante (definitii, delimitari, recunoastere si derecunoastere, sistemul de conturi, evaluarea initiala, evaluarea dupa recunoastere, evaluarea la iesire, tratamente contabile si cerinte de prezentari de informatii).

7. Contabilitatea tertilor si a subventiilor pentru investitii (definitii, delimitari, sistemul de conturi, contabilitatea decontarilor cu clientii, furnizorii, asigurarile si protectia sociala, bugetul statului si fondurile speciale, debitorii si creditorii diversi, contabilitatea datoriilor financiare pe termen scurt, ajustarile pentru deprecierea creantelor, contabilitatea cheltuielilor si a veniturilor in avans, contabilitatea subventiilor pentru investitii).

8. Contabilitatea capitalurilor (definitii, delimitari, sistemul de conturi, contabilitatea capitalului social, contabilitatea primelor si rezervelor, contabilitatea rezultatului reportat si a rezultatului exercitiului, inclusiv corectarea erorilor contabile, repartizarea profitului, contabilitatea datoriilor financiare pe termen lung, contabilitatea provizioanelor).

9. Contabilitatea veniturilor si cheltuielilor (recunoastere, sistemul de conturi, tratamente contabile).

10. Contabilitatea elementelor extrabilantiere (delimitari, structuri, angajamente acordate si primite, operatii in afara bilantului, active si datorii contingente).

11. Intocmirea si prezentarea situatiilor financiare individuale (delimitari, stabilirea balantei conturilor inainte de inventariere, inventarierea generala, operatii de regularizare, evenimente ulterioare datei bilantului, balanta conturilor dupa inventariere, determinarea rezultatului exercitiului, impozitarea profitului, distribuirea profitului, redactarea situatiilor financiare, analiza financiara si interpretarea situatiilor financiare, raportul administratorilor, auditarea sau verificarea situatiilor financiare anuale, aprobarea, semnare a si publicarea situatiilor financiare anuale).


Continuarea aici: Click aici pentru a descarca Tematica Examen Acces CA 2014.




PROGRAMA aferenta examenului de admitere la stagiu in vederea obtinerii calitatii de expert contabil, sesiunea 2014

1. CONTABILITATE

Capitolul I

CONTABILITATE SI RAPORTARE FINANCIARA CONFORME REGLEMENTARILOR NATIONALE


I. Contabilitatea si raportarea fi nanciara a entitatilor economice:

1. Obligatii care revin, potrivit legii, persoanelor juridice, pe linia organizarii si conducerii contabilitatii.

2. Forma si continutul situatiilor financiare anuale.

3. Principiile contabile generale. Reguli generale privind recunoasterea si evaluarea.

4. Contabilitatea activelor imobilizate (definitii, delimitari, recunoastere si derecunoastere, sistemul de conturi, evaluarea initiala, evaluarea dupa recunoastere, evaluarea cu ocazia cedarii si scoaterii din evidenta, tratamente contabile si cerinte de prezentari de informatii).

5. Contabilitatea activelor circulante (definitii, delimitari, recunoastere si derecunoastere, sistemul de conturi, evaluarea initiala, evaluarea dupa recunoastere, evaluarea la iesire, tratamente contabile si cerinte de prezentari de informatii).

6. Contabilitatea tertilor si a subventiilor pentru investitii (definitii, delimitari, sistemul de conturi, contabilitatea decontarilor cu clientii, furnizorii, asigurarile si protectia sociala, bugetul statului si fondurile speciale, debitorii si creditorii diversi, contabilitatea decontarilor in cadrul grupului, in cadrul unitatii si a operatiilor de  participatie, contabilitatea datoriilor financiare pe termen scurt, ajustarile pentru deprecierea creantelor, contabilitatea cheltuielilor si a veniturilor in avans, contabilitatea subventiilor pentru investitii).

7. Contabilitatea capitalurilor (definitii, delimitari, sistemul de conturi, contabilitatea capitalului social, contabilitatea primelor si rezervelor, contabilitatea rezultatului reportat si a rezultatului exercitiului, inclusiv corectarea erorilor contabile, repartizarea profitului, contabilitatea datoriilor financiare pe termen lung, contabilitatea provizioanelor).

8. Contabilitatea veniturilor si cheltuielilor (recunoastere, sistemul de conturi, tratamente contabile).

9. Contabilitatea elementelor extrabilantiere (delimitari, structuri, angajamente acordate si primite, operatii in afara bilantului, active si datorii contingente).

10. Intocmirea si prezentarea situatiilor financiare individuale (delimitari, stabilirea balantei conturilor inainte de inventariere, inventarierea generala, operatii de regularizare, evenimente ulterioare datei bilantului, balanta conturilor dupa inventariere, determinarea rezultatului exercitiului, impozitarea profitului, distribuirea profitului, redactarea situatiilor financiare, analiza financiara si interpretarea situatiilor financiare, raportul  administratorilor, auditarea sau verificarea situatiilor financiare anuale, aprobarea, semnarea si publicarea situatiilor financiare anuale).

11. Intocmirea si prezentarea situatiilor financiare consolidate (referentialele contabile aplicabile, conditiile de intocmire a situatiilor financiare consolidate, scutirea si exceptiile de la intocmire, grupul de societati si perimetrul de consolidare, excluderea din perimetrul de consolidare, ajustarea situatiilor financiare individuale, eliminarea conturilor intragrup, eliminarea rezultatelor interne, eliminarea titlurilor si dividendelor, metodele de consolidare).

Continuarea aici: Click aici pentru a descarca Tematica Examen Acces EC 2014

Sursa: CECCAR






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"


X