Discutam despre contabilitate de cand ne trezim si pana cand ne bagam in pat inapoi. Discutam despre contabilitate la cafeaua de dimineata, la telefon cu un client, la birou neincetat si apoi si pe Skype cu prietenii care ne cer sfaturi tocmai din Targu Neamt.
Din fericire, aceste discutii nu vor reprezenta niciodata poveri pentru noi pentru ca o facem cu pasiune. Contabilitatea este o arta pe care o stapanim cu entuziasm si determinare sa devenim autoritati in domeniu.
Cu toate acestea, nicio discutie ce tine de contabilitate nu se aseamana cu cele publicate sub forma Circularei Contabilului Roman. Este vorba despre una dintre cele mai bune publicatii de specialitate pentru profesionistii din domeniu.
Cele mai ardente probleme sunt de gasit AICI. Cele mai problematice situatii isi gasesc rezolvarea AICI. Cele mai interesante dezbateri si studii de caz vor fi mereu prezente AICI.
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
Balanta de verificare de la A la Z Analize corelatii studii de caz
Cateva exemple de probleme solutionate in “Circulara Contabilului Roman”:
1. “Un asociat a achizitionat pe firma bunuri pe care le foloseste in scop personal. Cum pot sa le inregistrez? Drept cheltuieli nedeductibile sau ca dividende? Ce se intampla cu TVA-ul? Imi puteti preciza inregistrarile contabile?”
2. “Am platit impozit in plus si am depus o declaratie rectificativa la Declaratia 100. In ce conditii pot compensa suma platita in plus cu impozitul pe salarii?”
3. “Am achizitionat un tractor din Germania. La inmatriculare am platit 8.000 de lei taxa de poluare. Cum inregistram in contabilitate taxa respectiva?”
4. “Avem un contract de inchiriere pentru o cladire, pe o durata de 2 ani, si platim cheltuieli de renovare de 20.000 de lei. Cum procedam – inregistram aceste cheltuieli in contul 231 si dupa terminarea renovarii facem amortizarea de 2 ani?”
5. “Daca dividendele nu se platesc pana la sfarsitul anului in care au fost constituite, impozitul pentru ele se plateste obligatoriu?”
6. “Care este monografia contabila pentru activitatea curenta a unei patiserii, incepand de la intrarea marfurilor in depozit si pana la faza de vanzare a produselor finite?”
Abonamentele pentru Circulara Contabilului Roman se inregistreaza aici.