email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Hotararea nr. 90/2015 pentru modificarea unor aspecte privind Consiliul de disciplina din cadrul Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania

uniunea notarilor publicihotararea 90/2015consiliul de disciplinaorganizare

Hotararea nr. 90/2015 pentru modificarea si completarea Regulamentului de organizare si functionare al Consiliului de disciplina din cadrul Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania, aprobat prin Hotararea Consiliului Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania nr. 74/2013

In vigoare de la 26.10.2015

Avand in vedere adresele Consiliului de disciplina nr. 36 din 10 septembrie 2015 si nr. 24 din 21 mai 2015, inregistrate la Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania cu nr. 4.326 din 10 septembrie 2015, respectiv nr. 2.609 din 22 mai 2015, prin care s-au inaintat propuneri privind modificarea si completarea Regulamentului de organizare si functionare al Consiliului de disciplina,

in urma discutiilor care au avut loc in sedinta Consiliului Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania din data de 18 septembrie 2015, la care a participat si doamna Mirela Moise, presedintele Consiliului de disciplina,

luand in considerare prevederile Hotararii Consiliului Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania nr. 74/2013 pentru aprobarea Regulamentului de organizare si functionare al Consiliului de disciplina din cadrul Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania,

in conformitate cu dispozitiile art. 164 din Legea notarilor publici si a activitatii notariale nr. 36/1995, republicata,

in temeiul prevederilor art. 19 alin. (3) si art. 26 alin. (2) din Statutul Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania, aprobat prin Hotararea Congresului Notarilor Publici din Romania nr. 10/2014,
Consiliul Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania adopta prezenta hotarare.

Art. I.

Regulamentul de organizare si functionare al Consiliului de disciplina din cadrul Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania, aprobat prin Hotararea Consiliului Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania nr. 74/2013, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 530 din 22 august 2013, se modifica si se completeaza conform anexei care face parte integranta din prezenta hotarare.
Art. II.

Prezenta hotarare se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si intra in vigoare la data publicarii.
Art. III.

Prezenta hotarare se comunica atat Consiliului de disciplina, cat si Camerelor Notarilor Publici, in vederea indeplinirii obligatiilor ce le revin.
Art. IV.

Compartimentele de specialitate din cadrul Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania vor urmari ducerea la indeplinire a prevederilor prezentei hotarari.
    
    Presedintele Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania,
Dumitru Viorel Manescu

Bucuresti, 18 septembrie 2015.

Nr. 90.
ANEXa

1. La articolul 13 alineatul (2), a cincea liniuta se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"

- preda corespondenta Consiliului de disciplina pentru expediere;".

2. La articolul 18, dupa alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu urmatorul cuprins:
"

(3) Exercitarea actiunii disciplinare intrerupe cursul prescriptiei raspunderii disciplinare."

3. La articolul 30, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"
Art. 30.

(1) Comunicarea citatiilor si a tuturor actelor de procedura se face prin scrisoare recomandata, cu continut declarat si confirmare de primire, in plic inchis, simplu."

4. Articolul 66 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"
Art. 66.

(1) Toate hotararile Consiliului de disciplina se comunica din oficiu partilor, in copie conforma cu originalul.

(2) in vederea punerii in executare a hotararilor ramase definitive, Consiliul de disciplina va comunica aceste hotarari, in copie conforma cu originalul, si Biroului executiv al Consiliului Uniunii."

5. Anexa nr. 1 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"
ANEXA Nr. 1 la regulament

Domnule Presedinte al Consiliului de disciplina din cadrul Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania,

. . . . . . . . . ., in calitate de ministru al justitiei, reprezentat de numitul . . . . . . . . . . in baza . . . . . . . . . ./ . . . . . . . . . ., in calitate de presedinte al Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania, reprezentat de . . . . . . . . . . in baza . . . . . . . . . ./Colegiul director al Camerei Notarilor Publici cu sediul in . . . . . . . . . ., reprezentat de . . . . . . . . . . in baza . . . . . . . . . ., in temeiul art. 74 alin. (1) din Legea notarilor publici si a activitatii notariale nr. 36/1995, republicata, formulam prezenta
ACtIUNE DISCIPLINARa

impotriva notarului public . . . . . . . . . ., cu sediul biroului in . . . . . . . . . ., prin care solicitam aplicarea sanctiunii disciplinare . . . . . . . . . . prevazute de art. 76 alin. (1) lit. . . . . . . . . . . din Legea nr. 36/1995, republicata, pentru savarsirea urmatoarei fapte la data de . . . . . . . . . .: (descrierea faptei)

Apreciem ca prin fapta savarsita notarul public a incalcat urmatoarele prevederi legale: . . . . . . . . . ., fiind intrunite elementele constitutive ale abaterii disciplinare prevazute de art. 73 lit. . . . . . . . . . . din Legea nr. 36/1995, republicata.

Am luat cunostinta de savarsirea acestei fapte la data de . . . . . . . . . ., ca urmare a . . . . . . . . . ., conform . . . . . . . . . . (vor fi indicate modalitatea prin care s-a luat cunostinta despre savarsirea faptei si proba care atesta data indicata, pentru respectarea art. 74 alin. (5), respectiv art. 74 alin. (13) din Legea nr. 36/1995, republicata).

Cercetarea prealabila a faptei pentru care solicitam aplicarea sanctiunii disciplinare a fost efectuata la data de . . . . . . . . . ., asa cum rezulta din urmatoarele inscrisuri anexate prezentei actiuni:

- actul de control (dispus de entitatea care formuleaza actiunea ca urmare a sesizarii sau din oficiu) si referatul cu propunerile echipei de control, dupa caz;

- nota explicativa a notarului public;

- inscrisurile doveditoare ale efectuarii cercetarii prealabile (cum ar fi: dovada citarii notarului public cercetat, dovada prezentarii invinuirii, procesul-verbal in care au fost consemnate sustinerile notarului public si s-a hotarat intentarea actiunii disciplinare, inscrisurile prezentate de persoana care a sesizat petentului savarsirea faptelor si inscrisurile prezentate de notarul public in apararea sa, inscrisurile din care rezulta verificarea apararilor formulate de notarul public) etc.

In cazul in care notarul public cercetat disciplinar nu s-a prezentat in vederea efectuarii cercetarii prealabile, se va mentiona aceasta imprejurare in cuprinsul actiunii si se va anexa convocarea scrisa cuprinzand obiectul, data, ora si locul unde trebuia sa aiba loc cercetarea prealabila, insotita de dovada comunicarii catre notarul public, cu mentiunea ca neprezentarea nu impiedica finalizarea cercetarii.

Prezenta actiune a fost redactata in doua exemplare, din care un exemplar impreuna cu copii ale inscrisurilor mai sus mentionate urmeaza sa fie comunicate notarului public cercetat disciplinar.
    
    Semnatura
. . . . . . . . . .

NOTa:

Conform art. 74 alin. (13) din Legea nr. 36/1995, republicata, actiunea disciplinara poate fi exercitata in termen de 6 luni de la data luarii la cunostinta a savarsirii abaterii, dar nu mai tarziu de 3 ani de la data savarsirii acesteia."

6. Anexa nr. 2 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"
ANEXA Nr. 2 la regulament

Domnule Presedinte al Consiliului de disciplina din cadrul Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania,

Ministerul Justitiei, cu sediul in . . . . . . . . . ., reprezentat de . . . . . . . . . . in baza . . . . . . . . . ./Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania, cu sediul in . . . . . . . . . ., reprezentata de . . . . . . . . . . in baza . . . . . . . . . ., in temeiul art. 75 din Legea notarilor publici si a activitatii notariale nr. 36/1995, republicata,

formulam prezenta cerere, prin care solicitam sa constatati daca notarul public . . . . . . . . . ., numit prin Ordinul nr. . . . . . . . . . ., cu sediul biroului in . . . . . . . . . ., indeplineste sau nu indeplineste conditia de buna reputatie prevazuta de art. 22 lit. e) din Legea nr. 36/1995, republicata, ca urmare a savarsirii urmatoarelor fapte: . . . . . . . . . . (descrierea faptelor).

Mentionam ca sesizarea despre savarsirea acestor fapte a fost facuta din oficiu/de: ministrul justitiei/presedintele Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania/Colegiul director al Camerei Notarilor Publici . . . . . . . . . . conform inscrisului din data de . . . . . . . . . . .

Verificarea faptelor sesizate s-a facut conform raportului de inspectie intocmit la data de . . . . . . . . . . de numitii . . . . . . . . . . (functia sau calitatea in cadrul entitatii petente) si comunicat notarului public la data de . . . . . . . . . . .

Anexam raportul de inspectie si obiectiunile formulate de notarul public (dupa caz).

Prezenta cerere a fost redactata in doua exemplare, din care un exemplar impreuna cu copii ale inscrisurilor mai sus mentionate urmeaza sa fie comunicate notarului public.

    
    Semnatura
. . . . . . . . . ."

 


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
uniunea notarilor publicihotararea 90/2015consiliul de disciplinaorganizare


Data aparitiei: 28 Octombrie 2015

Votati articolul "Hotararea nr. 90/2015 pentru modificarea unor aspecte privind Consiliul de disciplina din cadrul Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X