email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Autorizatia de securitate la incendiu se va putea obtine pana la 30 iunie 2017

autorizatia de securitate la incendiuisu30 iunie 2017solicitari de autorizareconstructii

Persoanele care detin constructii si amenajari ce functioneaza fara autorizatie de securitate la incendiu vor putea obtine acest document pana cel tarziu 30 iunie 2017, potrivit unei Ordonante adoptata astazi de Guvern.

Pana la data obtinerii autorizatiei de securitate la incendiu, raspunderea pentru functionarea constructiilor si amenajarilor din punct de vedere al asigurarii cerintei de securitate la incendiu ramane in exclusivitate beneficiarilor investitiilor.

Prin prevederile Legii nr.33/2016 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 52/2015 pentru modificarea si completarea Legii nr. 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor, a fost prorogat termenul in care persoanele cu responsabilitati legale au obligatia obtinerii autorizatiei de securitate la incendiu pana la data de 31 decembrie 2016, perioada in care acestea nu sunt sanctionate contraventional.

Totusi, in urma analizelor efectuate s-a constatat ca in cele 4 luni pana la expirarea termenului stabilit, chiar daca se pastreaza acelasi ritm de avizare/autorizare, nu toti proprietarii/detinatorii constructiilor vor putea atinge obiectivul propus. Prin urmare, extinderea perioadei in care se realizeaza conformarea de buna voie la norma de autorizare va conduce la cresterea numarului de constructii autorizate, fara a fi necesara aplicarea unor masuri coercitive.

Totodata, prin prelungirea termenului pentru obtinerea autorizatiei, se urmareste reducerea riscului de nerespectare a termenelor de obtinere a avizelor/autorizatiilor de securitate la incendiu de catre beneficiarii care nu s-ar incadrat in termenul actual.

Prelungirea cu jumatate de an a termenului implica si reducerea numarului de solicitari de autorizare respinse pentru neconformitati, beneficiarii urmand astfel sa aiba la dispozitie o perioada mai mare de timp in care sa efectueze lucrarile necesare obtinerii autorizatiei de securitate la incendiu.

Potrivit Legii nr. 307/2016, obligatia obtinerii autorizatiei de securitate la incendiu revine beneficiarului investitiei ori persoanei fizice sau juridice care finanteaza si realizeaza investitii noi sau interventii la constructiile existente.

Totusi, pe timpul controalelor de prevenire, personalul ISU poate opri functionarea constructiilor si amenajarilor daca constatata incalcarea grava a cerintei de securitate la incendiu, conform criteriilor stabilite prin H.G.R. nr.915/2015.

Sursa: Guvernul Romaniei


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
autorizatia de securitate la incendiuisu30 iunie 2017solicitari de autorizareconstructii


Data aparitiei: 25 August 2016

Votati articolul "Autorizatia de securitate la incendiu se va putea obtine pana la 30 iunie 2017":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X