email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul de Finante: Este fals, nu se lucreaza la impozitul pe gospodarie!

Ministrul de Finante: Este fals, nu se lucreaza la impozitul pe gospodarie!
impozit pe gospodariemfpoug 4/2017

Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor Publice (MFP) a declarat sambata, intr-o emisiune TV, ca nu se lucreaza la introducerea impozitului pe gospodarie.

"Este fals si o sa am si o discutie cu colegul meu din Senat, cu domnul Citu pentru ca si dansul este finantist. Trebuie sa fim responsabili cand declaram astfel de lucruri. (...) Este total fals. Nu se lucreaza la impozitul pe gospodarie. Domnul Citu este finantist, este senator si anumite declaratii trebuie sa fie date cu foarte mare responsabilitate. Ar trebui sa fim oameni responsabili, pentru ca stim ca declaratiile noastre influenteaza, din pacate, intr-un fel sau altul, piata. S-a dovedit de fiecare data ca nu a fost pe subiect. O sa am o discutie cu dansul, pentru a vedea exact care este scopul acestor declaratii. Eu inteleg, dar totusi lupta politica trebuie dusa pana la un punct. (...). Categoric, nu se lucreaza la acest lucru in 2018", a declarat seful MFP atunci cand a fost intrebat cum comenteaza declaratia senatorului PNL Florin Citu, care sustinea ca MFP nu ar fi renuntat la impozitul pe gospodarie si ca in prezent ar pregati "detaliile tehnice" legate de acesta.

Ministrul de Finante a subliniat ca Romania are nevoie de debirocratizare.

 "Si asta este ceea ce Romania are nevoie astazi. Partea fiscala, daca ne uitam in jurul Romaniei, ea sta foarte bine. Ce trebuie sa facem noi ca sa eliminam blocajele care tin investitorii deoparte? Debirocratizare, alt comportament al functionarilor la ghiseu, cati mai putini, poate, functionari la ghiseu, pentru ca, daca totul va fi online, electronic...", a adaugat Teodorovici.

Florin Citu anunata vineri, printr-o postare pe contul lui de Facebook, ca MFP “lucreaza in chiar in ACEST moment la detaliile tehnice ale impozitului pe gospodarie. NU au renuntat nici la asta.

Pe scurt, nicio gospodarie din Romania nu va ramane neimpozitata. Veti fi obligati sa va numarati si sa declarati toate gainile, porcii, vacile, oile, cainii, pisicile, televizoarele etc. (Scapa doar hamsterii ). In plus, daca aveti livezi sau podgorii va costa extra.
Acest impozit urmareste largirea bazei de impozitare si identificarea si taxarea tuturor formelor de venit din Romania. Este nevoie disperata de bani. Introduc acest impozit pentru ca nu au bani in buget nici macar pentru acele cresteri salariale de maxim 4%. Este clar acum ca taierile de salarii pentru bugetari au fost premeditate.”


Sper ca mesajul meu sa-l convinga pe Eugen Teodorovici sa preia cu adevarat conducerea MFP si sa spuna destul. I-am cerut public lui Eugen Teodorovici sa anuleze oug 4/2017 si oug 79/2017.”, a mai adaugat senatorul PNL.

 


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
impozit pe gospodariemfpoug 4/2017


Data aparitiei: 12 Februarie 2018

Votati articolul "Ministrul de Finante: Este fals, nu se lucreaza la impozitul pe gospodarie!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X