email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

A fost aprobata ordonanta mult asteptata pentru Horeca. Nu se mai merge pe principiul „primul venit, primul servit”

A fost aprobata ordonanta mult asteptata pentru Horeca. Nu se mai merge pe principiul „primul venit, primul servit”
horecaministrul economiei

Claudiu Nasui, ministrul Economiei, a anuntat recent ca are vesti bune pentru firmele care activeaza in domeniul Horeca. Guvernul a alocat 1 miliard de lei pentru despagubirea HoReCa, iar OUG "mult asteptata" de cei din aceasta sfera a fost aprobata.

A fost introdusa o schimbare in modul in care se face plata, banii nu se vor mai acorda pe principiul „primul venit, primul servit”, ci tuturor beneficiarilor eligibili, indiferent cand au facut solicitarea.

"A trecut ordonanta mult asteptata pentru Horeca. Este o masura compensatorie gandita de fostul guvern si pe care o operationalizam. Nu o sa reiau cele spuse deja sau elementele din forma pusa in transparenta. Ca element de noutate, ieri, in sedinta de guvern, am introdus o schimbare in modul in care se face plata. Schimbarea mare este ca nu mai mergem pe principiul „primul venit, primul servit”.", a precizat Claudiu Nasui. 

Ministrul Economiei a explicat si de ce a facut aceasta modificare. 

"Chiar daca este un principiu obiectiv de departajare a aplicantilor, acest principiu ar fi rezultat in doua lucruri. Primul, o aglomerare a depunerilor de solicitari in primele zile sau chiar ore de la deschiderea apelului. Si a doua, ar fi creat o categorie de oameni care primesc banii si o categorie care nu primesc. Practic ar fi primit bani cei care se grabeau sa depuna solicitarea mai repede. Nu ar fi fost corect pentru ca masura viza despagubirea tuturor celor care au fost inchisi, nu doar a celor care sunt mai rapizi.", explica Nasui.

"Nu am vrut nici sa mergem pe un criteriu de departajare pe care sa-l fi ales noi prin minister, deoarece tot ar fi creat doua categorii de oameni: cei care primesc si cei care nu primesc. In plus ar fi fost intotdeauna intrebarea de ce a fost ales acel criteriu de departajare si nu altul. Incepeau intrebarile perfect legitime de tip „Au facut unii lobby pentru criteriul X care sa-i avantajeze?” Degeaba am fi negat, pentru ca orice criteriu din lumea asta i-ar fi favorizat pe unii versus altii.

Asa ca am ales o solutie in care sa primeasca toate persoanele eligibile bani indiferent cand au facut solicitarea: fiecare va primi bani, in limita bugetului, proportional din bugetul total."
, a mai adaugat ministrul.



"Concret, guvernul a alocat 1 miliard de lei pentru despagubirea Horeca. Daca suma cererilor de despagubire va depasi miliardul alocat, atunci firmele vor primi bani proportional cu cererea lor de finantare. Astfel toata lumea va primi bani si nimeni nu va fi dezavantajat. Daca nu sunt suficienti bani in buget pentru toata lumea, atunci vor primi toti mai putin, dar toata lumea tot va primi.
Este o solutie corecta care nu imparte antreprenorii in castigatori (care primesc fonduri) si pierzatori (care nu primesc). Si care nici nu stimuleaza lumea sa isi depuna cererea de finantare nici cat mai repede, nici cat mai tarziu
.", a mai adaugat ministrul.


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
horecaministrul economiei


Data aparitiei: 22 Februarie 2021

Votati articolul "A fost aprobata ordonanta mult asteptata pentru Horeca. Nu se mai merge pe principiul „primul venit, primul servit”":
Rating:

Nota: 3.33 din 5 din 3 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X