email
Calculatia (corecta) a Costurilor - Studii de caz si noutati legislative

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Calculatia (corecta) a Costurilor - Studii de caz si noutati legislative"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul economiei: Stimulente de 200 000 euro pentru companiile industriale care dezvolta proiecte pentru economia circulara

Ministrul economiei: Stimulente de 200 000 euro pentru companiile industriale care dezvolta proiecte pentru economia circulara
ministerul economieischema de ajutordeseuri

Guvernul a aprobat in sedinta din 24 august 2022, un Mecanism de acordare a sprijinului financiar de la bugetul de stat prin instituirea schemei de ajutor de minimis in vederea tranzitiei catre economia circulara, proiect initiat de Ministerul Economiei.

Scopul acestui mecanism de sprijin financiar este acela de a dezvolta sectoare industriale noi, dar si de a revaloriza resursele deja existente, reduse  la stadiul de deseuri, care polueaza  intreg teritoriul national. In acelasi timp, componenta de cercetare si dezvoltare a proiectului va permite obtinerea unui avantaj competitiv, precum si cea care prevede eficientizarea activitatilor prin digitalizare, explica institutia intr-un comunicat.

Dezvoltarea durabila presupune, printre altele, si tranzitia catre o economia circulara. Aceasta reprezentand unul dintre obiectivele pe care tara noastra si l-a asumat ca stat membru al Uniunii Europene. Avem  nevoie de o strategie nationala, adaptata la realitatile economiei romanesti, dar si de o modalitate de a stimula industria sa parcurga acesta tranzitie. De aceea, in sedinta de Guvern de astazi (ref. 24 august) am aprobat instituirea unei scheme de ajutor de minimis in vederea tranzitiei catre economia circulara. Vorbim despre un sprjin financiar intre 15.000 si 200.000 de euro din partea statului, pentru companiile care doresc sa investeasca in proiecte care reduc volumul deseurilor si reusesc totodata sa creeze materia prima necesara pentru crearea unui lant de productie integrat.”, a declarat Florin Spataru, ministrul economiei.
 

Stimulente pentru companiile industriale: ce prevede mecanismul

Mecanismul prevede ca suma maxima acordata unui beneficiar de la bugetul de stat pentru un interval de pana la 16 luni sa fie egala cu echivalentul  in lei a 200.000 euro, cu plata esalonata, pe baza de documente justificative, iar suma minima fiind egala cu echivalentul in lei a 15.000 euro. Proiectele acceptate vor fi finantate in limita fondurilor aprobate pentru Program, cuprinse in bugetele anuale ale Ministerului Economiei. Cheltuielile vor fi suportate in procent de 85% de la bugetul de stat, restul de 15% din surse proprii ale beneficiarilor.

Conform criteriilor stabilite de actul normativ, vor primi finantare companiile care desfasoara activitati de transfer tehnologic pentru consolidarea economiei circulare; dezvoltarea activitatilor de cercetare-inovare, proiectare ecologica a produselor si serviciilor care sa promoveze principiile economiei circulare; infiintarea si/sau dotarea si operarea de centre de reparatii si reconditionare a bunurilor; dezvoltarea activitatilor de reciclare a deseurilor etc.


In perioada urmatoare Ministerul Economiei va lansa Ghidul solicitantului, care va stabili modul de derulare a programului de finantare si pasii pe care companiile trebuie sa ii parcurga pentru accesarea acestor fonduri.

 


de Ghinea Viorica

NOUTATI din Legislatia Contabila

Amenda de pana la 4.000 lei pentru lipsa politicilor si procedurilor contabile!


Pachetul de POLITICI SI PROCEDURI CONTABILE va ajuta sa evitati o amenda de pana la 4.000 lei pentru lipsa setului complet de politici si procedur.

Atentie, cele doua lucrari mentionate mai sus sunt in perfecta concordanta cu noile reguli de intocmire a politicilor si a procedurilor contabile, reguli introduse de:

  •   OMFP nr. 1.802/2014, cu modificarile si completarile ulerioare;
  •   OMFP nr. 2.634/2015 privind documentele financiar-contabile;
  •   Legea nr. 227/2015 privind noul Cod fiscal.
  •   Legea 263/2019
  •   OUG 78/2019
...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
ministerul economieischema de ajutordeseuri


Data aparitiei: 25 August 2022

Votati articolul "Ministrul economiei: Stimulente de 200 000 euro pentru companiile industriale care dezvolta proiecte pentru economia circulara":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Baza impozabila a veniturilor unei microintreprinderi: venituri incluse vs. excluse

    • SRL-ul platitor de impozit pe veniturile microintreprinderilor este forma pentru care opteaza adesea antreprenorii atunci cand deschid o afacere. Un aspect important in acest caz este baza impozabila a veniturilor unei microintreprinderi. Pentru a clarifica situatia, prezentam in continuare de ce venituri se tine cont la plata impozitului si care sunt cele excluse, potrivit ultimelor modificari.  ...» citeste mai departe aici

  • Politici Contabile esentiale pentru orice firma - 42 modele editabile

    • Politicile contabile influenteaza dimensiunea rezultatului contabil, a elementelor bilantiere si, ca o consecinta, valoarea indicatorilor economico-financiari. Ele trebuie alese astfel incat sa reflecte cat mai fidel imaginea firmei. Modificarea politicilor contabile poate fi efectuata numai la inceputul unui exercitiu financiar si doar daca apar schimbari legislative sau daca noile politici ofera informatii mai relevante si mai credibile referitoare la operatiunile firmei. In rest,...» citeste mai departe aici

  • Control ANAF. Model de contestatie impotriva unei decizii de impunere

    • Contestatia este o cale administrativa de atac si nu inlatura dreptul la actiune al celui care se considera lezat in drepturile sale printr-un act administrativ fiscal. Contestatia se depune in termen de 45 de zile de la data comunicarii actului administrativ fiscal, sub sanctiunea decaderii. Daca in actul administrativ fiscal nu au fost mentionate: posibilitatea de a fi contestat, termenul de depunere a contestatiei si organul fiscal la care se depune contestatia, ...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba in 2023!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"Calculatia (corecta) a Costurilor - Studii de caz si noutati legislative"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X