email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 5 motive pentru care să alegi depozitele bancare online

Top 5 motive pentru care să alegi depozitele bancare online

Dorinta de a economisi primeaza in perceptia de viata a tuturor. Insa, in graba zilnica cu care ne confruntam, obiceiul de a pune deoparte bani in stilul clasic pare sa fie cea mai buna idee (uneori intr-un mod eronat).

Intreaga societate este presata de timp si din acest motiv, toate ramurile industriilor progreseaza intr-un ritm alert. Astfel decurg lucrurile si in sectorul bancar, institutiile punand la indemana clientului diverse modalitati de a achizitiona produsele si serviciile lor. Asadar, poti opta pentru aproape orice produs sau serviciu bancar si in mediul online. Depozitele online fac parte din oferta cu care institutiile vin in intampinarea clientilor.

Ce este un depozit online?

Un depozit online este de fapt un depozit la termen constituit online de catre o persoana fizica, pe o anumita perioada de timp. Orice persoana care are peste 18 ani si are rezidenta in Romania poate constitui un depozit la termen, in mod fizic sau online.

Depozitul online intruneste aceleasi caracteristici ca si depozitul bancar incheiat cu prezenta fizica, diferenta constand in lipsa necesitatii de a te deplasa la o institutie bancara. Asadar, dobanzile si perioadele pe care pot fi create depozitele in mediul online sunt identice cu cele aplicate in cazul intalnirii fizice cu un consultant.

Particularitatile unui depozit online

Iata care sunt motivele pentru care este indicat sa alegi un depozit online:

1. Il poti crea si gestiona din confortul casei tale

Nu este necesar sa te deplasezi in vederea crearii depozitului. Poti face acest lucru destul de simplu, prin completarea unui formular de pe pagina bancii tale. Dupa ce va fi aprobata cererea, vei primi un cont IBAN prin e-mail. In acest cont vei face depunerile aferente depozitului online, prin transfer bancar.

La constituirea depozitelor online nu vei plati taxe, nici pentru deschidere, nici pentru administrare. Transferurile efectuate in vederea lichidarii partiale sau totale a depozitului nu vor avea atasata nicio taxa de transfer, indiferent de suma si de momentul efectuarii transferului (inainte de termen sau la termen).

2. Ai acces usor la bani, ori de cate ori ai nevoie

Institutiile bancare au un anumit program de functionare. Insa, in mediul online nu vei fi restrictionat de acest program, ci vei putea solicita retrageri sau efectua depuneri la orice ora. In plus, poti retrage bani inainte de termen, cu ajutorul functiei de lichidare anticipata, dobanda aferenta fiind similara cu cea a unui cont curent de economii.

3. Sumele depuse sunt garantate

Toate depozitele in valoare de pana la 100.000 de euro sunt garantate, asa ca nu trebuie sa iti faci griji atat timp cat nu depasesti acest plafon. Toate fondurile care respecta acest criteriu sunt asigurate de catre un fond de garantare.

4. Poti opta pentru prelungirea automata a depozitului

Perioadele disponibile pentru constituirea unui depozit online sunt aceleasi cu cele aplicabile in momentul prelungirii depozitului. Pentru a scapa de grija termenului unui depozit online, poti opta pentru prelungirea automata si capitalizarea dobanzii. Poti constitui un depozit la termen pe o perioada de 1, 3, 6, 9, 12, 15, 18, 24 sau 36 de luni. In momentul ajungerii la termenul stabilit, depozitul se va reinnoi automat pe aceeasi perioada pentru care a fost constituit.

5. Beneficiezi de o dobanda fixa

Depozitele online la termen au o dobanda fixa care variaza in functie de perioada pentru care au fost constituite. Dobanda poate varia intre 1,60% pentru depozite create pe o perioada de o luna si 4% pentru depozitele create pe o perioada de 36 de luni.

 

Luand in considerare argumentele prezentate, constituirea unui depozit online furnizeaza un anumit grad de confort si de siguranta financiara. Detinerea anumitor rezerve poate diminua considerabil stresul financiar si volumul grijilor zilnice. Daca vrei sa economisesti, incearca depozitul online.

 

Sursa foto: shutterstock


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Atentie! S-a modificat legislatia privind impozitul minim pe cifra de afaceri


Important!
Incepand cu 1 ianuarie 2024, firmele cu o cifra de afaceri de peste 50.000.000 euro in anul precedent si care in anul de calcul determina un impozit pe profit mai mic decat impozitul minim pe cifra de afaceri (IMCA) sunt obligate sa plateasca un impozit minim pe cifra de afaceri de 1%.

Problema e ca aceasta modificare, introdusa prin Legea nr. 296/2023, lasa loc de interpretari.

Explicatii complete si solutiile optime, in lucrarea Impozitul minim pe cifra de afaceri. Fiscalitate aplicata. 

...Vezi AICI detaliile complete <<


Data aparitiei: 08 Decembrie 2021
Ultima actualizare: 09 Decembrie 2021

Votati articolul "Top 5 motive pentru care să alegi depozitele bancare online":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Avansuri de trezorerie: documente justificative pentru avansuri spre decontare si functiunea contului 542

    • Entitatile pot acorda sume in numerar sau prin banca, denumite avansuri spre decontare, puse la dispozitia angajatilor, in vederea efectuarii unor plati in numele societatii sau in vederea efectuarii unor deplasari in interes de serviciu. Avansurile spre decontare sunt sume puse la dispozitia administratorilor sau a salariatilor din entitate, in vederea efectuarii unor plati in numele acesteia. De regula, justificarea avansului si transformarea sa in cheltuiala efec...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • De ce este esential sa aveti Dosare Permanente ale Clientilor: 7 avantaje majore

    • Atunci cand sunt solicitate lucrari de audit interne/externe sau firma-client are inspectii fiscale, dosarul permanent furnizeaza toate documentele necesare pentru a sustine tranzactiile si operatiunile contabile ale clientului. Acest lucru reduce timpul si efortul necesar pentru pregatirea si gestionarea auditului si creste nivelul de incredere in fata auditorilor/inspectorilor.   Dosarul permanent este un instrument vital in procesul de tinere a contabili...» citeste mai departe aici

  • Impozitul minim pe cifra de afaceri (IMCA): formula de calcul si exemplu practic

    • Incepand cu anul 2024, contribuabilii care inregistreaza in anul precedent o cifra de afaceri de peste 50.000.000 euro si care, in anul de calcul, determina un impozit pe profit cumulat de la inceputul anului fiscal/anului fiscal modificat pana la sfarsitul trimestrului/anului de calcul mai mic decat impozitul minim pe cifra de afaceri stabilit potrivit unei formule prevazute la art. 181 alin. (3) din Codul fiscal, sunt obligati la plata impozitului pe pr...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X