email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 5 motive pentru care să alegi depozitele bancare online

Top 5 motive pentru care să alegi depozitele bancare online

Dorinta de a economisi primeaza in perceptia de viata a tuturor. Insa, in graba zilnica cu care ne confruntam, obiceiul de a pune deoparte bani in stilul clasic pare sa fie cea mai buna idee (uneori intr-un mod eronat).

Intreaga societate este presata de timp si din acest motiv, toate ramurile industriilor progreseaza intr-un ritm alert. Astfel decurg lucrurile si in sectorul bancar, institutiile punand la indemana clientului diverse modalitati de a achizitiona produsele si serviciile lor. Asadar, poti opta pentru aproape orice produs sau serviciu bancar si in mediul online. Depozitele online fac parte din oferta cu care institutiile vin in intampinarea clientilor.

Ce este un depozit online?

Un depozit online este de fapt un depozit la termen constituit online de catre o persoana fizica, pe o anumita perioada de timp. Orice persoana care are peste 18 ani si are rezidenta in Romania poate constitui un depozit la termen, in mod fizic sau online.

Depozitul online intruneste aceleasi caracteristici ca si depozitul bancar incheiat cu prezenta fizica, diferenta constand in lipsa necesitatii de a te deplasa la o institutie bancara. Asadar, dobanzile si perioadele pe care pot fi create depozitele in mediul online sunt identice cu cele aplicate in cazul intalnirii fizice cu un consultant.

Particularitatile unui depozit online

Iata care sunt motivele pentru care este indicat sa alegi un depozit online:

1. Il poti crea si gestiona din confortul casei tale

Nu este necesar sa te deplasezi in vederea crearii depozitului. Poti face acest lucru destul de simplu, prin completarea unui formular de pe pagina bancii tale. Dupa ce va fi aprobata cererea, vei primi un cont IBAN prin e-mail. In acest cont vei face depunerile aferente depozitului online, prin transfer bancar.

La constituirea depozitelor online nu vei plati taxe, nici pentru deschidere, nici pentru administrare. Transferurile efectuate in vederea lichidarii partiale sau totale a depozitului nu vor avea atasata nicio taxa de transfer, indiferent de suma si de momentul efectuarii transferului (inainte de termen sau la termen).

2. Ai acces usor la bani, ori de cate ori ai nevoie

Institutiile bancare au un anumit program de functionare. Insa, in mediul online nu vei fi restrictionat de acest program, ci vei putea solicita retrageri sau efectua depuneri la orice ora. In plus, poti retrage bani inainte de termen, cu ajutorul functiei de lichidare anticipata, dobanda aferenta fiind similara cu cea a unui cont curent de economii.

3. Sumele depuse sunt garantate

Toate depozitele in valoare de pana la 100.000 de euro sunt garantate, asa ca nu trebuie sa iti faci griji atat timp cat nu depasesti acest plafon. Toate fondurile care respecta acest criteriu sunt asigurate de catre un fond de garantare.

4. Poti opta pentru prelungirea automata a depozitului

Perioadele disponibile pentru constituirea unui depozit online sunt aceleasi cu cele aplicabile in momentul prelungirii depozitului. Pentru a scapa de grija termenului unui depozit online, poti opta pentru prelungirea automata si capitalizarea dobanzii. Poti constitui un depozit la termen pe o perioada de 1, 3, 6, 9, 12, 15, 18, 24 sau 36 de luni. In momentul ajungerii la termenul stabilit, depozitul se va reinnoi automat pe aceeasi perioada pentru care a fost constituit.

5. Beneficiezi de o dobanda fixa

Depozitele online la termen au o dobanda fixa care variaza in functie de perioada pentru care au fost constituite. Dobanda poate varia intre 1,60% pentru depozite create pe o perioada de o luna si 4% pentru depozitele create pe o perioada de 36 de luni.

 

Luand in considerare argumentele prezentate, constituirea unui depozit online furnizeaza un anumit grad de confort si de siguranta financiara. Detinerea anumitor rezerve poate diminua considerabil stresul financiar si volumul grijilor zilnice. Daca vrei sa economisesti, incearca depozitul online.

 

Sursa foto: shutterstock


de Redactia Contabilul

NOUTATI din Legislatia Contabila

CECCAR 2024 - Subiecte rezolvate pentru Accesul la Stagiu!


Cele 100 de teste-grila sunt exact 
in genul celor care se dau la examen!
 
Sunt teste foarte variate, in perfecta concordanta cu metodologia de examinare, insotite de temeiuri legale si explicatii profesioniste. Ele acopera toate domeniile din programa de examen:
  • contabilitate;
  • fiscalitate; 
  • drept; 
  • evaluarea economica si financiara a intreprinderilor; 
  • audit; 
  • expertiza contabila; 
  • doctrina; 
  • deontologia profesiei contabile.
...Vezi AICI detaliile complete <<


Data aparitiei: 08 Decembrie 2021
Ultima actualizare: 09 Decembrie 2021

Votati articolul "Top 5 motive pentru care să alegi depozitele bancare online":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • ANAF: 15 aprilie, noul termen pentru iesirea din sistemul de impozitare al microintreprinderilor

    • Update 28 martie 2024:  ANAF a anuntat ca termenul limita pentru declararea iesirii din sistemul de impozitare al microintreprinderilor va fi extins pana la data de 15 aprilie 2024. Initial, firmele mici erau obligate sa depuna Declaratia 700 pana la data de 31 martie pentru a iesi din sistemul de impunere pe veniturile microintreprinderilor. Guvernul urmeaza sa adopte modificarea propusa in aceasta saptamana. In cele ce urmeaza, va prezentam anu...» citeste mai departe aici

  • Factura emisa anul trecut si primita in 2024. Putem deduce TVA?

    • In cele ce urmeaza veti afla daca putem deduce TVA din facturi primite si inregistrate in 2024, dar a caror data de emitere este in 2023. Deducere TVA pentru o factura emisa anul trecut Pentru deducerea TVA din facturile primite pentru bunuri sau servicii, persoana inregistrata ca platitor de tva trebuie sa indeplineasca doua conditii: - sa detina o factura emisa in conformitate cu prevederile art. 319, precum si dovada platii in cazul achizitiilo...» citeste mai departe aici

  • Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: atentie la suma maxima prevazuta de lege!

    • In prezentul studiu de caz, ne propunem sa analizam aspectele legale ale imprumutului acordat de societate catre asociatul unic. Veti afla in randurile de mai jos care este suma maxima ce poate fi imprumutata, modalitatea de plata si textul de lege aplicabil in contextul legislatiei in vigoare. Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: studiu de caz Intrebare: "O societate comerciala poate imprumuta asociatul unic? Care este...» citeste mai departe aici

  • CUM si UNDE ne putem plati obligatiile fiscale: Ghid ANAF privind modalitatile plata

    • Cu scopul de a informa contribuabilii, ANAF a publicat o brosura cu modalitatile de plata disponibile catre institutie. Aceasta initiativa are ca obiectiv principal simplificarea si eficientizarea procesului de plata a taxelor si impozitelor, oferind contribuabililor o intelegere clara a tuturor optiunilor disponibile. Impozite, taxe, contributii si alte sume datorate - CUM si UNDE putem plati Contribuabilii isi pot indeplini obl...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X