email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Companiile private vor un Registru National cu datoriile statului catre firme

Registru National

 

Asociatia Romana a Bancilor (ARB) si asociatiile reprezentante ale mediului de afaceri propun realizarea in cel mult 60 de zile a unui Registru National in care sa se regaseasca datoriile statului catre companii si datele la care urmeaza sa fie efectuate platile, potrivit unui comunicat al ARB.

Asociatia Romana a Bancilor, Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) si Asociatia Nationala a Importatorilor si Exportatorilor (ANEIR) aprecieaza ca acest instrument va contribui la cresterea transparentei activitatii autoritatilor centrale si locale si la cresterea gradului de incredere a sistemului bancar fata de activitatea companiilor, in special in ceea ce priveste examinarea bonitatii acestora la acordarea sau reesalonarea unor credite.

Cele trei asociatii au evaluat principalele dificultati ce ingreuneaza activitatea mediului de afaceri, masurile ce trebuie intreprinse pentru sustinerea companiilor, in principal prin revigorarea creditarii, ca baza a reluarii cresterii economice inca din 2010.

In acest context, asociatiile sustin ca autoritatile publice centrale si locale sa identifice solutii de plata in termen de maximum 90 de zile a obligatiilor restante ale statului fata de companii, urmand a se respecta in continuare, in mod strict, masura anticriza promovata de Comisia Europeana, aceea ca platile ce trebuie facute de stat catre companii sa fie realizate in cel mult 30 de zile.

De asemenea, cele trei asociatii au convenit sa sustina in comun, in dialogul cu autoritatile bancare, respectiv BNR si cele guvernamentale, reducerea nivelului provizioanelor pe care trebuie sa le constituie bancile comerciale, reexaminarea unor prevederi ale Legii Insolventei si introducerea de masuri suplimentare care sa impiedice manifestarea unor abuzuri care reduc gradul de incredere in relatia banci comerciale - companii.

Totodata, ARB, AOAR si ANEIR solicita adoptarea unor masuri concrete si transparente privind utilizarea rapida si eficienta a capacitatii de garantare de catre guvern a unor credite bancare necesare asigurarii cofinantarii proiectelor publice sau private pentru care sunt incheiate contracte cu Autoritatile de Management.

Astfel, cele trei asociatii solicita publicarea pe site-ul Ministerului Finantelor Publice a listei proiectelor ce vor beneficia de aceste garantii cu specificarea valorii acestora. S-a apreciat ca trebuie folosita integral si in cel mai scurt timp facilitatea convenita cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana de a creste plafonul de garantii ce pot fi acordate de Guvern in 2010, de la sapte miliarde lei, la 12 miliarde lei.

De asemenea, ARB, AOAR si ANEIR au convenit ca este important pentru mediul de afaceri, pentru sectorul bancar si pentru societate, continuarea identificarii de masuri ce pot fi intreprinse de Guvern, Ministerul Finantelor Publice, banci comerciale si companii, astfel incat, in conjunctura economica sensibila in care are loc revenirea unor economii puternice din Uniunea Europeana, Romania sa-si valorifice potentialul de reluare a cresterii economice.

Cele trei asociatii vor continua sa identifice masuri pentru imbunatatirea mediul de afaceri.

Sursa: AGERPRES

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Registru National


Data aparitiei: 16 Februarie 2010

Votati articolul "Companiile private vor un Registru National cu datoriile statului catre firme":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X