email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noile reglementari privind concediile medicale intra in vigoare de astazi

concediu medical

 

Potrivit noilor reglementari, persoana care intra in concediu medical va merge la medicul de familie, va fi consultata si va completa o declaratie pe proprie raspundere prin care isi exprima acordul ca in 24 de ore sa isi anunte angajatorul, va da adresa la care poate fi gasita in intervalele orare 8,00 - 11,00, 12,00 - 17,00 si 18,00 - 20,00 pentru a putea fi vizitata, cu exceptia situatiilor justificate medical.

In cazul nerespectarii acestor cerinte, pacientului nu i se va plati concediul medical.

Primele cinci zile de concediu medical sunt platite de angajator, iar din ziua a sasea, de Casa de Asigurari de Sanatate.

Noile reglementari prevad ca angajatorul poate verifica daca angajatul aflat in concediu medical este la domiciliu si poate apela la politie numai daca este nevoie, dar nu are voie sa intre in casa pacientului.

Comisia care se va deplasa la domiciliul pacientului va incheia un proces-verbal care va fi semnat si de pacient, iar in cazul in care acesta nu este gasit la domiciliu, se precizeaza acest lucru in procesul-verbal si se sisteaza plata concediului medical.

Ministrul Sanatatii a argumentat necesitatea acestor reglementari spunand ca in 2006, 3% din fonduri au fost cheltuite pe concedii medicale, suma care s-a dublat in 2009, ceea ce face sa se reduca finantarea pentru tratamente, pentru medicamente si pentru spitalizare.

Tendinta se mentine in crestere si in primul trimestru al acestui an fata de 2009. Astfel ca in primul trimestru al anului 2009 s-au dat pentru concedii medicale 220 milioane lei, iar in primul trimestru din 2010 - 255 milioane lei.

Ordonanta de Urgenta nr. 36/2010 pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 268, din 26 aprilie 2010.

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
concediu medical


Data aparitiei: 17 Mai 2010

Votati articolul "Noile reglementari privind concediile medicale intra in vigoare de astazi":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X