email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Videanu: Avem in vedere cresterea salariului minim, concomitent cu reducerea contributiilor

CASTVAcota unica

Liderul PDL Adriean Videanu a declarat ca viziunile presedintelui Basescu si ale PDL privind scaderea CAS si legate de cota unica "nu sunt foarte diferite" si a mentionat ca democrat-liberalii au in vedere un ansamblu de masuri, cresterea salariului minim, concomitent cu reducerea contributiilor.

Videanu a evitat sa precizeze daca PDL-ul renunta la sustinerea reducerii cotei unice.
Adrian Videanu a fost intrebat cum comenteaza afirmatiile lui Traian Basescu, care nu crede ca reducerea cotei unice este o solutie, ci sustine reducerea contributiilor salariilor.

"Nu sunt viziuni foarte diferite. Va spuneam de un ansamblu de masuri, cresterea salariului minim, concomitent cu reducerea contributiilor sociale, astfel incât sa nu reduca competitivitatea mediului de afaceri, care este cel care poate sa aduca crestere economica in România. Din punctul meu de vedere si aici, sigur, putem avea si viziuni diferite, eu cred intr-un pachet de masuri, nu intr-o singura masura, nu exista o singura masura de natura fiscala care sa fie o masura miracol care sa scoata România din criza. Dar cred intr-un pachet de masuri care sa vina sa rezolve elementele de blocaj in economia nationala si ca sa creeze premisele de crestere economica consistenta in 2011 si 2012, ca o garantie a iesirii României din criza", a spus Videanu.

Intrebat daca acest pachet de masuri va contine scaderea cotei unice si scaderea contributiei salariatilor, Videanu a spus ca, "la nivel de principiu, da".

"Detaliile o sa vi le prezint. Vreau sa va spun ca pentru aceasta m-am consultat si cu FMI si cu ceilalti actori importanti , urmând ca, in masura in care delegatia tehnica a FMI vine la Bucuresti, sa facem simularile simultane si sa ne putem valida previziunile si noi si dânsii legat de acest pachet de masuri. Inca o data o spun, nu cred nici eu intr-o masura miracol. Nu poate fi o singura masura de natura sa rezolve problemele României, in schimb un pachet de masuri coerent care sa duca la o crestere economica cred ca se impune in aceasta perioada", a aratat Adriean Videanu.

El a fost intrebat daca PDL nu mai sustine reducerea cotei unice. "Am sa fiu foarte clar in zilele urmatoare, când am sa va prezint intregul pachet. Permiteti-mi sa nu comentez mai mult pe aceasta tema. Deja am dat prea multe informatii", a raspuns Videanu.

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, la Pro TV, ca reducerea cotei unice nu este o solutie, ca TVA nu va creste si a subliniat ca sustine scaderea contributiilor salariatilor.

"(TVA . n.r.) nu are cum sa creasca. In orice caz, in UE taxa pe valoarea adaugata mai mare de 25% nu e posibil", a declarat Traian Basescu.
El a adaugat ca scaderea nivelului cotei unice nu este o solutie.

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
CASTVAcota unica


Data aparitiei: 18 Octombrie 2010

Votati articolul "Videanu: Avem in vedere cresterea salariului minim, concomitent cu reducerea contributiilor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X