email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza pentru 2019: noi scumpiri si impozite? Ce raspunde Teodorovici

Prognoza pentru 2019: noi scumpiri si impozite? Ce raspunde Teodorovici
taxe si impoziteministrul de finantebuget

Ionel Danca, purtatorul de cuvant al partidului PNL, a declarat joi, 3 mai, ca Romania nu se va incadra in tinta de deficit bugetar in acest an, potrivit informatiilor venite de la Comisia Europeana. Prin urmare, din anul 2019 ne-am putea asteapta la noi scumpiri, taxe, impozite si majorari, ceea ce se  anunta a fi ingrijorator pentru romani.

Un alt subiect al zilei se refera la prognoza de primavara a Comisiei Europene care a tras astazi un avertisment dur la adresa politicilor bugetare si fiscale din tara noastra. Raportul Comisiei Europene spune negru pe alb ca Romania nu se va incadra in tinta de deficit bugetar din 2018 si 2019, iar scumpirile vor continua. In traducere libera, ceea ce spun oficialii europeni este ca Guvernul Romaniei, in actuala structura, arhitectura bugetara si fiscala nu va putea face fata cu cheltuielile pana la sfarsitul anului si ca urmeaza, si avem informatii la nivelul Partidului National Liberal, avem informatii ca urmeaza noi scumpiri, majorari de taxe si impozite”, a declarat Ionel Danca, citat de mediafax.ro.

In plus, purtatotul de cuvant al PNL a mai mentionat ca exista posibilitatea sa se introduca o cota de impozit de 20% pentru veniturile de 4.000 de lei.

"Primele luate in discutie se refera la nivelul accizelor care pana la finalul acestui an trebuie sa creasca. De asemenea, se discuta despre introducerea sistemului de impozitare progresiva incepand cu anul urmator. Vor introduce o cota de impozit de 20 la suta pentru veniturile de peste 4.000 de lei. Vor renunta la cota unica si vor amagi din nou populatia cu un impozit regeresiv pentru veniturile de sub 2.000 de lei", a mai spus liderul liberal.

In contextul acestor discutii, Eugen Teodorovici, ministrul de Finante, a declarat ca nu se va creste nicio taxa si niciun impozit, chiar daca statul are nevoie sa colecteze mai multi bani la buget in aceasta perioada.



"Asa ceva nu exista in discutii la nivel de guvern, la nivel de coalitie. Nici pentru anul viitor nu se pune problema de a creste vreo taxa, vreun impozit, absolut deloc. Cei care spun tot timpul, dau astfel de vesti sunt inconstienti, pentru ca in felul acesta sunt si iresponsabili. Sunt persoane in anumite functii politice mai ales care trebuie sa inteleaga ceea ce inseamna functia pe care ei o ocupa. Din pacate, se pare ca nu se intelege acest lucru, dar contati pe ce vi se spune in mod oficial de catre oamenii din guvern si de cei din coalitie", a declarat Eugen Teodorovici, la Palatul Parlamentului.


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
taxe si impoziteministrul de finantebuget


Data aparitiei: 04 Mai 2018

Votati articolul "Prognoza pentru 2019: noi scumpiri si impozite? Ce raspunde Teodorovici":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X