Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie fiscala

Impozitarea tuturor tipurilor de venituri in 2024: Evitati neclaritatile si amenzile! [GHID detaliat]

Data aparitiei: 11 Iulie 2024
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Impozitarea tuturor tipurilor de venituri in 2024: Evitati neclaritatile si amenzile! [GHID detaliat]
impozit pe venitcontributii socialesuma netaxabila

Impozitul pe venit se aplica oricarei persoane fizice rezidente in Romania pe veniturile obtinute din orice sursa, precum si persoanelor fizice nerezidente ce desfasoara activitati economice in Romania. Acestora din urma li se impoziteaza doar veniturile obtinute in Romania. Cota unica de impozitare in Romania este de 10%. 

Iata cateva dintre schimbarile legislative recente!

1. Incepand cu 1 iulie 2024, salariul minim brut pe tara a crescut la 3.700 de lei. 
Aceasta schimbare nu are impact doar asupra salariilor angajatilor, ci si asupra altor aspecte, cum ar fi: a plafoanelor in functie de care PFA-urile trebuie sa achite contributiile la pensii (CAS) si sanatate (CASS). Pentru angajatii din sectorul agricol si industria alimentara, salariul minim brut va fi in continuare 3.436 de lei. Conform OUG nr. 59/2024, salariile minime in aceste sectoare sunt reglementate distinct, reflectand astfel necesitatile si particularitatile fiecarui domeniu.

2. Conform OUG nr. 59/2024, incepand cu luna iulie 2024, suma de 200 lei pe luna, reprezentand venituri din salarii pentru care nu se datoreaza impozit pe venit si care nu se includ in baza de calcul pentru contributiile sociale obligatorii, se majoreaza la 300 lei pe luna. Aceasta modificare este publicata in Monitorul Oficial si marcheaza prima majorare a sumei netaxabile de la introducerea acestei facilitati.
 
3. De asemenea, incepand cu 1 iulie 2024, veniturile a caror sursa nu a fost identificata vor fi supuse impozitului pe venit in cota de 70%, aplicata asupra bazei impozabile ajustate. Prin decizia de impunere, organele fiscale vor stabili cuantumul impozitului si al accesoriilor.

Impozitarea TUTUROR tipurilor de venituri in 2024

 Va punem la dispozitie o lucrare de exceptie, care prezinta intr-o maniera clara, completa, profesionista modul de impozitare a oricarui tip de venit, indiferent ca acesta provine din:

  •     salarii, pensii;
  •     drepturi de autor;
  •     inchirieri imobile;
  •     investitii;
  •     activitati agricole;
  •     premii, jocuri de noroc;
  •     surse neidentificate etc.


Este vorba despre lucrarea Cartea Verde a Impozitului de Venit si a Contributiilor, realizata de reputatul consultant fiscal si expert contabil Vera Constantin, unde gasiti atat o sinteza a ultimelor modificari legislative cu impact in 2024, cat si informatii obligatoriu de cunoscut de catre orice contabil despre fiecare tip de venit.

Informatiile sunt grupate in capitole usor de identificat si accesat, astfel incat sa puteti ajunge imediat exact la ceea ce va intereseaza. Practic, ori de cate ori aveti o nelamurire legata de un anumit venit, beneficiati pe loc de raspunsul corect! Puteti uita de neclaritati, ambiguitati, greseli si amenzi!

...Click aici pentru Cuprinsul lucrarii >>

Lucrarea este in format tiparit, are 196 pagini si trebuie sa stea permanent pe biroul dvs., deoarece va ofera prompt informatia dorita! 

...Click aici pentru Formularul de Comanda >>
 

Foto: pexels.com






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X