email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Proiect de ordin: Modificarea, din oficiu, a vectorului fiscal cu privire la TVA

vectorul fiscalTVAformularecodul fiscalinregistrare in scopuri TVA

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a elaborat urmatorul proiect de act normativ:
Proiect de Ordin pentru modificarea si completarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1786/2010 pentru aprobarea Procedurii de modificare, din oficiu, a vectorului fiscal cu privire la TVA, precum si a modelului si continutului unor formulare

Prin modificarile legislative aduse pct.66 din Normele metodologice de aplicarea a Titlului VI din Codul fiscal, prin Hotararea Guvernului nr.150/ 2011, s-a prevazut ca persoanele impozabile carora li s-a anulat inregistrarea in scopuri de TVA, datorita inscrierii in lista contribuabililor declarati inactivi potrivit art.11 din Codul fiscal sau datorita inactivitatii temporare, inscrise in registrul comertului, au obligatia sa solicite organelor fiscale competente inregistrarea in scopuri de TVA, daca a incetat situatia care a condus la scoaterea din evidenta.

In situatia in care aceste persoane nu solicita inregistrarea in scopuri de TVA, organele fiscale competente trebuie sa le inregistreze, din oficiu, in scopuri de TVA. Procedura de modificare, din oficiu, a vectorului fiscal cu privire la TVA, precum si modelul si continutul Deciziei privind inregistrarea, din oficiu, in scopuri de TVA au fost aprobate prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr.1786/ 2010.

In acest ordin s-a avut in vedere numai data inregistrarii, din oficiu, in scopuri de TVA, prevazuta la pct.66. alin.(1) lit. d) din Normele metodologice de aplicare a Titlului VI din Codul fiscal, si anume data de 1 a lunii urmatoare celei in care i s-a comunicat persoanei impozabile decizia de aprobare a inregistrarii, din oficiu, in scopuri de TVA.

Avand in vedere faptul ca, prin prevederile pct. 66 alin.(15) si alin.(16) din Normele metodologice de aplicare a Titlului VI din Codul fiscal, au fost reglementate si datele de la care se considera valabila inregistrarea in scopuri de TVA, din oficiu, a persoanelor impozabile reactivate si a celor care si-au reluat activitatea la registrul comertului, este necesara completarea prevederilor ordinului sus mentionat.

Proiectele de acte normative, initiate de ANAF, sunt facute publice pe site-ul institutiei la adresa www.anaf.ro, domeniul Legislatie/ Transparenta decizionala.

De asemenea, acestea pot fi consultate la Directia de Comunicare, Relatii Publice si Mass-Media din cadrul ANAF, cu sediul in str. Apolodor nr.17, sector 5, Bucuresti.

Eventualele sugestii, propuneri sau opinii referitoare la acest proiect de act normativ pot fi transmise in scris la Directia de Comunicare, Relatii Publice si Mass-Media - cu mentiunea “Conf.Legii nr.52/2003”, la urmatoarele adrese:
• Prin scrisori la adresa postala: Agentia Nationala de Administrare Fiscala, str.Apolodor nr.17, sector 5 Bucuresti 050741 - la Directia de Comunicare, Relatii Publice si Mass-Media;
• Electronic la adresa de mail: relatiipublice.anaf@mfinante.ro
• Prin fax la numarul: 021-319.98.57.

Pentru a avea acces la informatiile de presa privind aplicarea Legii nr.52/2003 privind transparenta decizionala in Agentia Nationala de Administrare Fiscala, se poate accesa domeniul Informatii / Comunicate si informatii de presa aflat pe site-ul institutiei.

Click aici pentru Proiectul de Ordin

Click aici pentru Anexa



NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
vectorul fiscalTVAformularecodul fiscalinregistrare in scopuri TVA


Data aparitiei: 08 Aprilie 2011

Votati articolul "Proiect de ordin: Modificarea, din oficiu, a vectorului fiscal cu privire la TVA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X