email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Directorul CECCAR: Colegi contabili, lasati deoparte modestia rau inteleasa

CECCARDaniela Vulcanexperti contabilimodestiemediul de afaceri


Daniela Vulcan, Director General al CECCAR, a facut recent mai multe declaratii referitoare la profesia de expert contabil, amintind ca "este o arta sa fii expert contabil".

In contextul campului actual de munca, mediul de afaceri se poate bizui uneori pe o modestie inteleasa gresit si ceruta din partea contabililor in ce priveste activitatea acestora profesionala. Iata doar cateva dintre precizarile facute de Daniela Vulcan in aceasta privinta:

Suntem cu totii confruntati cu o fluctuatie legislativa care afecteaza nu numai expertii contabili si contabilii, in general, ci si intreaga lume a afacerilor, societatea romaneasca, in ansamblul ei. Se manifesta tot mai evident o tendinta periculoasa, cea a modificarii frecvente a actelor normative, a instituirii unor norme juridice contradictorii, necorelate, surse permanente de blocaje, mai ales in activitatea economica. intreaga breasla a contabililor din Romania spera sa se puna capat unei asemenea stari de fapt, mai ales in domeniul fiscal, domeniu in care functionari platiti din banii publici emit tot felul de modificari si completari la legislatia in vigoare, fara sa efectueze un minimum de analize de impact si risc economic, fara viziune profesionala, fara elementara grija de a nu produce colaps in economie, de a nu induce panica in randurile IMM-urilor, in special. Prin asemenea derapaje de la o legislatie cu adevarat benefica pentru mediul de afaceri se creeaza si "portitele" prin care se comit fapte de coruptie cu... acte legale.

Expertii contabili au fost martori si, in acelasi timp, victime ale cursei contracronometru pe care a impus-o si o impune fluctuatia legislativa din domeniul nostru de activitate, fiind extrem de greu, daca nu chiar imposibil, sa te descurci in hatisurile legilor si ordonantelor de tot felul. Numai daca urmaresti aparitia lor, te ia ameteala, la propriu, dar sa mai fii obligat sa citesti, sa recitesti, sa-ti insusesti, sa intelegi, sa treci la aplicare, prin filtrul rationamentului profesional, sa oferi consultanta... Daca dupa toate acestea te afli in situatia ca tot ceea ce ai inteles si aplicat pana la un moment dat devine caduc, depasit aproape "peste noapte", cand te confrunti cu modificarea modificarii modificarilor proiectului de act normativ, devine iluzoriu orice demers rational, eficient.

CECCAR, ca organizatia profesionala a expertilor contabili si contabililor autorizati, a militat si va milita totdeauna pentru apararea prestigiului unei profesii fara de care s-ar instaura haosul in gestiunea economico-financiara, va veghea la respectarea neconditionata a drepturilor noastre legale si legitime si va promova valorile carora le-au fost credinciosi inaintasii nostri si le vom sluji cu credinta noi, cei de azi, si cei care ne vor urma.

Iata inca un motiv deosebit de puternic care justifica indemnul: experti contabili, lasati-va deoparte modestia rau inteleasa si profund daunatoare activitatii noastre, vietii economice si sociale, manifestandu-va consecvent ca adevarati profesionisti, slujitori ai legii care corespunde, in adevaratul sens al cuvantului, interesului public!



Sursa: Curierul National



de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatia Contabila

CECCAR 2024 - Subiecte rezolvate pentru Accesul la Stagiu!


Cele 100 de teste-grila sunt exact 
in genul celor care se dau la examen!
 
Sunt teste foarte variate, in perfecta concordanta cu metodologia de examinare, insotite de temeiuri legale si explicatii profesioniste. Ele acopera toate domeniile din programa de examen:
  • contabilitate;
  • fiscalitate; 
  • drept; 
  • evaluarea economica si financiara a intreprinderilor; 
  • audit; 
  • expertiza contabila; 
  • doctrina; 
  • deontologia profesiei contabile.
...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
CECCARDaniela Vulcanexperti contabilimodestiemediul de afaceri


Data aparitiei: 07 Decembrie 2012

Votati articolul "Directorul CECCAR: Colegi contabili, lasati deoparte modestia rau inteleasa":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X