email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noutatile din domeniul contabil. Auditul financiar si certificarea situatiilor financiare

expertul contabilauditul financiarexpertiza contabilaCECCARcertificarea situatiilor financiare


CECCAR, in calitate de autoritate competenta in domeniul profesiilor de expert contabil si contabil
autorizat, asigura pregatirea si informarea permanenta a membrilor in vederea exercitarii profesiei la cel mai inalt nivel.

Astfel, Filiala Bucuresti organizeaza constant intalniri gratuite cu membrii si cursuri menite sa
lamureasca aspecte din domeniul contabil, economico-financiar si fiscal, ce asigura contabililor autorizati si expertilor contabili pregatire la cel mai inalt nivel.

Totodata, in cadrul acestor actiuni, participantii pun in dezbatere probleme intampinate in exercitarea profesiei contabile si incearca, alaturi de specialisti in domeniu, sa gaseasca solutiile potrivite pentru rezolvarea acestora.

Pe parcursul acestei luni au avut loc cinci intalniri cu membrii si stagiarii, in cadrul carora au fost
dezbatute, alaturi de specialisti in domeniu, subiecte de real interes pentru domeniul contabil.
intalnirile s-au desfasurat in Amfiteatrul "Prof. univ. dr. Marin Toma", in datele de 2, 10, 16, 23, 31
iulie, discutiile din cadrul actiunilor, ce au avut teme legate de domeniul contabil, fiscal, economic si legislativ, fiind privite cu interes de catre participanti. Actiunile au avut ca scop buna desfasurare a profesiei contabile de catre specialisti in domeniu, dar si informarea celor ce doresc, pe viitor,
sa imbratiseze profesia contabila.

"TVA aferenta tranzactiilor intracomunitare", "TVA privind prestari servicii", "Intocmirea si prezentarea fluxurilor de trezorerie", "Analiza activitatii economice prin prisma soldurilor intermediare ale gestiunii", "Indicatori de echilibru financiar. intocmirea si prezentarea tabloului de finantare" sunt temele ce au stat la baza discutiilor din cadrul intalnirilor saptamanale gratuite cu membrii organizate de CECCAR Filiala Bucuresti.

Cei aproximativ 200 de participanti s-au bucurat de profesionalismul si atentia lectorilor ce au moderat discutiile, in special a presedintelui Filialei Bucuresti, lect. univ. dr. Florentin Caloian, acestia apreciind totodata modul interactiv in care s-au desfasurat actiunile, avand libertatea de a-si exprima opiniile si de a solicita clarificari asupra unor probleme ivite in desfasurarea activitatii.

De asemenea, pe parcursul lunii iulie 2014, Filiala Bucuresti a organizat cursuri din cadrul Programului National de Dezvoltare Profesionala Continua, dupa cum urmeaza:

"Expertiza contabila -Standardul profesional nr. 35", 10-12 iulie, participantii la curs beneficiind de
profesionalismul doamnei Violeta Dimitriu - Director Directia Expertize Contabile a C.E.C.C.A.R. si "Auditul financiar si certificarea situatiilor financiare. Doctrina si deontologia profesiei contabile
", organizat in perioada 28-29 iulie, sustinut de Directorul General al Corpului, Ec. Daniela Vulcan, si de Presedintele filialei, lect. univ. dr. Florentin Caloian.

In urma cursului de "Expertiza contabila -Standardul profesional nr. 35", profesionistii in domeniu clarifica sensul conceptului de "expertiza economico-financiara", cu toate aspectele sale.

Discutiile pe baza tematicii cursului vizeaza expertiza contabila, de la concept la cadrul legal, demersul tehnic al expertului contabil, demersul deontologic si raportare.

Totodata, in cadrul cursului se au in vedere aspecte ale expertizei contabile din domeniile financiar-contabil, social, fiscal si al activitatilor economice.

In cadrul standardelor internationale de educatie pentru obtinerea si mentinerea competentelor profesionistilor contabili, un loc important il ocupa cunostintele de natura doctrinara si deontologica, profesia contabila distingandu-se de alte profesii prin asumarea unei responsabilitati fata de public. Tocmai aceste importante aspecte sunt tratate in cadrul cursului "Doctrina si deontologia profesiei contabile", elementele esentiale referindu-se la fundamentele profesiei contabile contemporane, organizarea profesiei contabile in Romania si la nivel international, codul etic al profesionistilor contabili, drepturile si obligatiile profesionistilor contabili, dar si la misiunile efectuate de acestia.

Informatiile de real interes cuprinse in cadrul cursului "Auditul financiar si certificarea situatiilor
financiare" asigura mentinerea unui inalt grad de pregatire si competente in activitate. Tematica acestui curs are in vedere principii, reguli generale si concepte privind auditul, auditul financiar si cel statutar, etica in audit, independenta auditorului, metodologia auditului statutar, documentarea lucrarilor de audit, auditul imobilizarilor. Totodata, prin intermediul studiilor de caz prezentate in cadrul cursului sunt aduse lamuriri suplimentare cu privire la neclaritatile si problemele intampinate in exercitarea profesiei.

Expertul contabil si contabilul autorizat, prin statutul sustinut de Corp, au obligatia pregatirii si
informarii continue. Astfel, prin intermediul cursurilor si intalnirilor profesionale gratuite, nivelul de pregatire al acestora este in continua perfectionare, CECCAR Filiala Bucuresti acordand atentie permanenta acestui aspect.


Sursa: CECCAR - Revista Pro Domo, nr. 7/2014


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Atentie! S-a modificat legislatia privind impozitul minim pe cifra de afaceri


Important!
Incepand cu 1 ianuarie 2024, firmele cu o cifra de afaceri de peste 50.000.000 euro in anul precedent si care in anul de calcul determina un impozit pe profit mai mic decat impozitul minim pe cifra de afaceri (IMCA) sunt obligate sa plateasca un impozit minim pe cifra de afaceri de 1%.

Problema e ca aceasta modificare, introdusa prin Legea nr. 296/2023, lasa loc de interpretari.

Explicatii complete si solutiile optime, in lucrarea Impozitul minim pe cifra de afaceri. Fiscalitate aplicata. 

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
expertul contabilauditul financiarexpertiza contabilaCECCARcertificarea situatiilor financiare


Data aparitiei: 19 August 2014

Votati articolul "Noutatile din domeniul contabil. Auditul financiar si certificarea situatiilor financiare":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Avansuri de trezorerie: documente justificative pentru avansuri spre decontare si functiunea contului 542

    • Entitatile pot acorda sume in numerar sau prin banca, denumite avansuri spre decontare, puse la dispozitia angajatilor, in vederea efectuarii unor plati in numele societatii sau in vederea efectuarii unor deplasari in interes de serviciu. Avansurile spre decontare sunt sume puse la dispozitia administratorilor sau a salariatilor din entitate, in vederea efectuarii unor plati in numele acesteia. De regula, justificarea avansului si transformarea sa in cheltuiala efec...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • De ce este esential sa aveti Dosare Permanente ale Clientilor: 7 avantaje majore

    • Atunci cand sunt solicitate lucrari de audit interne/externe sau firma-client are inspectii fiscale, dosarul permanent furnizeaza toate documentele necesare pentru a sustine tranzactiile si operatiunile contabile ale clientului. Acest lucru reduce timpul si efortul necesar pentru pregatirea si gestionarea auditului si creste nivelul de incredere in fata auditorilor/inspectorilor.   Dosarul permanent este un instrument vital in procesul de tinere a contabili...» citeste mai departe aici

  • Impozitul minim pe cifra de afaceri (IMCA): formula de calcul si exemplu practic

    • Incepand cu anul 2024, contribuabilii care inregistreaza in anul precedent o cifra de afaceri de peste 50.000.000 euro si care, in anul de calcul, determina un impozit pe profit cumulat de la inceputul anului fiscal/anului fiscal modificat pana la sfarsitul trimestrului/anului de calcul mai mic decat impozitul minim pe cifra de afaceri stabilit potrivit unei formule prevazute la art. 181 alin. (3) din Codul fiscal, sunt obligati la plata impozitului pe pr...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X