email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce se intampla cu romanii care au depus declaratia 600? Cosmar sau bucurie?

Ce se intampla cu romanii care au depus declaratia 600? Cosmar sau bucurie?
declaratia 600formular 600contribuabiliordonanta de amanare

Declaratia 600 referitoare la venitul asigurat la sistemul public de pensii s-a transformat intr-o adevarata telenovela in ultima perioada. Dupa ce romanii au fost zoriti sa o depuna pana la finalul lunii ianuarie 2018, termenul a fost prelungit pana la 1 martie 2018.

Conform unui articol publicat recent pe site-ul nostru, Liviu Dragnea, presedintele PSD, a anuntat luni, 22 ianuarie, ca a solicitat ca in urmatoarea sedinta de Guvern sa se adopte ordonanta de amanare. Motivele invocate de Guvern pentru sustinerea proiectului de amanare le gasiti aici. >>

Una dintre cele mai importante intrebari ale momentului este ce se intampla cu persoanele care au depus deja formularul 600. Pana marti dimineata il depusesera la ANAF in jur de 8400 de romani, dupa cum a declarat presedintele ANAF, Mirela Calugareanu.

Conform site-ului hotnews.ro, exista 3 scenarii care nu pot fi trecute cu vederea, in ceea ce ii priveste pe cei care au depus deja declaratia 600.

 

Declaratia 600 depusa: 3 scenarii pe care sa le luati in calcul
 

 

 

 

Scenariul 1: D 600 ramane la fel, insa se apeleaza la un mecanism de regularizare

Conform acestui scenariu, persoanele care au depus deja D600 ar trebui sa isi recupereze suma de bani data in plus, tinandu-se cont de mecanismul de regularizare. Din pacate, pana acum nu exista o clarificare a acestei situatii complexe. Trebuie sa recunoastem faptul ca Ministerul Finantelor este depasi de problema.

 "Pentru cei care au depus deja declaratia, analizam prevederi tranzitorii. O sa purtam o discutie si din acest punct de vedere. Pentru cei care au depus ne vom raporta la acea declaratie, raportandu-ne la regimul fiscal cel mai favorabil. Vom introduce posibilitatea regularizarii acestei declaratii si de a face completari in interiorul ei. Se nasc extrem de multe situatii particulare. Va trebui sa alegem varianta cea mai usoara pentru contribuabil", a mai declarat marti ministrul Misa.


Scenariul 2: Se va elimina D600

In ultima perioada s-a mentionat chiar renuntarea la D600, ceea ce ar fi cu adevarat o veste buna. In cazul acesta, romanii care au depus deja formularul nu vor primi o diploma pentru buna purtare, ci isi vor recupera banii ori suma respectiva va acoperii alte datorii pe care le au fata de stat. Aici vom face din nou referire la proiectul de regularizare despre care se vorbeste. Ionut Misa  a declarat ca „vom introduce prevederi tranzitorii pentru cei care deja au depus Declaratia 600”.


Scenariul 3. Mecanismul D600 va fi completat in favoarea noastra

Ministrului Misa a prezizat ca ia in calcul si posibilitatea de a face plata pe baza Codului Numeric Personal, dupa cum am mentionat intr-un articol anterior despre modificarile declaratiei 600.

De asemenea, Ionut Misa a mai dat de inteles si ca s-ar putea reveni la regimul retinerii la sursa si a platii de catre angajator a contributiilor aferente veniturilor din activitati independente.


La categoriile profesionale unde se poate realiza stopajul la sursa, luam in calcul revenirea la acest sistem, iar unde nu se poate - sa mergem pe varianta declararii”, a mai declarat  ministrul Finantelor. Prin urmare, contribuabilii care obtin venituri din activitati independente trebuie sa le declare si sa efectueze personal acele plati, trimestrial.


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
declaratia 600formular 600contribuabiliordonanta de amanare


Data aparitiei: 24 Ianuarie 2018

Votati articolul "Ce se intampla cu romanii care au depus declaratia 600? Cosmar sau bucurie?":
Rating:

Nota: 3.13 din 5 din 8 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X