email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce au picat serverele ANAF. Contribuabilii nu au putut face plati o zi intreaga

serverele anaflucrari de mentenantabogdan stanmodernizarea anafordine de incasare

In data 11 iulie, marti, serverele ANAF nu au fost functionale, iar contribuabilii nu au reusit sa faca plati, iar ANAF nu a putut emite ordine de incasare.

Sistemul informatic s-a blocat inca de la primele ore ale zile, blocand toate operatiunile care se fac prin intermediul acestuia. 

"Nu putem emite ordine de incasare, caci nu functioneaza sistemului informatic", a declarat pentru Digi24 o functionara de la Administratia Financiara a Sectorului 6. Defectiunea a continuat pe durata intregii zile. 

Defectiuni au existat chiar si luna trecuta, cand, asa cum aminteste Ziare.com, timp de mai multe zile, bancile au fost nevoite sa ceara solicitantilor de credit acte suplimentare pentru a verifica veniturile lor declarate, din cauza unor lucrari de mentenanta la serverele ANAF.

Aceste defectiuni par sa sustina declaratiile recente ale sefului ANAF, Bogdan Stan, care spunea chiar saptamana aceasta ca modernizarea informatica a Fiscului nu este una reala, fiind facuta doar pe hartie si ca nu au fost efectuate imbunatatiri din 2015 si pana in prezent. 

Programul de modernizare informatica a Fiscului este finantat de Banca Mondiala si a fost demarat in urma cu patru ani. Termenul de realizare a fost amanat din 2018 pana in 2021.

"De cand am preluat aceasta functie, la inceputul acestui an, am constatat ca modernizarea informatica a ANAF era doar pe hartie si, practic, din 2015 pana acum nu s-a mai intamplat nimic concret", a declarat Stan, pentru RFI Romania.  

De asemenea, aceeasi sursa aminteste ca infrastructura de servere si unitati de stocare a centrelor de date ale ANAF este formata, in mare parte, din echipamente aflate la sfarsitul ciclului de viata, cu o uzura fizica si morala avansata, mai noteaza sursa.

Abia in jurul dupa-amiezii, ANAF a anuntat ca o serie de aplicatii pentru contribuabili vor fi nefunctionale din cauza unor lucrari de mentenanta: "Astazi, 11 iulie, serviciile informatice ale ANAF vor suporta lucrari de mentenanta, fapt pentru care o serie de aplicatii pentru contribuabili vor fi nefunctionale".


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
serverele anaflucrari de mentenantabogdan stanmodernizarea anafordine de incasare


Data aparitiei: 12 Iulie 2017

Votati articolul "De ce au picat serverele ANAF. Contribuabilii nu au putut face plati o zi intreaga":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X